XGN Biografie: Deep Silver

Article
door Limpie
maandag, 05 april 2010 om 19:00
xgn google image
Eind maart verscheen Prison Break: The Conspiracy, maar werd door ons niet heel erg goed ontvangen. Maar we zijn wel benieuwd naar de uitgever van de game, en nemen Deep Silver dus onder de loop in de XGN Biografie van deze week.
Onderdeel van Koch Media
Deep Silver zelf is eigenlijk helemaal geen op zichzelf staand bedrijf. Het is namelijk een handelsmerk van Koch Media. Er is gekozen om alle activiteiten binnen de gamesindustrie onder de naam Deep Silver uit te voeren, omdat dit wat beter klinkt. We bespreken deze week dus eigenlijk Koch Media, en de geschiedenis van die onderneming gaat nog iets verder terug dan de naam Deep Silver.
Het begin van Koch Media ligt in 1994 toen Franz Koch en Klemenz Kundratitz het bedrijf oprichtten. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de oorsprong van het bedrijf in Oostenrijk, maar al snel werden de activiteiten uitgebreid naar Engeland, Duitsland en Zwitserland. Het hoofdkantoor van Koch Media vinden we tegenwoordig dan ook in Engeland.
In het begin richtte Koch Media zich vooral op de distributie van films, cd's en software. Games kwamen er in 1998 pas bij, toen de distributie van de eerste Settlers game door Koch werd verzorgd.
Risen
Het ontstaan van Deep Silver
In 2001 werden de grote stappen binnen de gamesindustrie pas gezet. Toen sloot Koch een deal met Nintendo om de distributie van Nintendo games in Engeland te regelen. Dit beviel blijkbaar goed, en Koch besloot om meer te gaan doen op het gebied van games.
In 2002 werd Koch dan ook een echte uitgever. Echter paste de naam van het bedrijf niet goed binnen het moderne karakters van de gamesindustrie, en daarom werd gekozen het Deep Silver label te gebruiken. Onder de naam Deep Silver worden tot op de dag van vandaag games uitgegeven.
Rond de 80 games
De afgelopen jaren heeft Deep Silver goede stappen gezet. Ondanks dat de naam niet alle gamers bekend in de oren zal klinken, zijn er toch al meer dan tachtig games van deze uitgever afkomstig. Bekende games daarvan zijn Cursed Mountain, Sacred 2, Risen en het recente Prison Break: The Conspiracy. Enkele van die games werden door ons met goede cijfers beloond.
Cured Mountain
Een onbekende bekende
Ondanks dat Koch Media niet heel erg bekend is, regelen ze toch de distributie van vele titels binnen Europa. Hun eigen label Deep Silver weet ook van tijd tot tijd goede titels op de markt te brengen, en we hopen er daar in de toekomst natuurlijk meer van te zien.

Populair Nieuws