Xenoblade Chronicles 2 DLC uitgelicht - Het avontuur gaat door

  Xenoblade Chronicles 2 ligt al langer dan een half jaar in de winkels, maar het gigantische spel wordt nog steeds minstens elke maand uitgebreid. Binnenkort wordt de spelervaring verrijkt met een gloednieuwe verhaallijn om te spelen. In dit artikel wordt de DLC van Xenoblade Chronicles 2 uitgelicht.

  De spelwereld van Xenoblade Chronicles 2 is op z'n zachts gezegd enorm. De wereld van Alrest biedt genoeg missies en uitdagingen om spelers de hele rit bezig te houden tot ze het beloofde land van Elysium bereiken, maar wie de Xenoblade Chronicles 2 uitbreidingspas heeft aangeschaft krijgt daar nog een flinke lading content bij!

  Al eerder werden er voor spelers allerlei handige voorwerpen toegevoegd na het aanschaffen van de uitbreiding. Hierbij zaten verschillende cilinders om mee duiken, Core Crystals om Blades mee op te roepen en de zeer zeldzame Overdrive Protocols om Blades over te dragen aan een nieuwe Driver.

  Daarnaast zijn er nog talloze nieuwe missies beschikbaar waarmee je toffe upgrades en behulpzame voorwerpen kunt verdienen. Maar al die bovengenoemde toevoegingen zijn eigenlijk alleen maar leuk voor nieuwe spelers, want mensen die het spel al uitgespeeld hadden konden niet echt profiteren van de handige nieuwe wapens. Gelukkig brengt New Game Plus hier verandering in.

  Opnieuw naar Elysium

  Spelers hebben er even op moeten wachten, maar door de New Game Plus optie van Xenoblade Chronicles 2 is het herspelen van het spel je tijd meer dan waard. Deze spelmodus is beschikbaar wanneer de speler het hoofdavontuur heeft uitgespeeld. In New Game Plus wordt de data van je originele speelsessie overgeheveld naar dit nieuwe avontuur, waarin je alles opnieuw kan beleven met een paar enkele veranderingen hier en daar.

  Wat over wordt gezet naar New Game Plus is onder andere het behaalde niveau van je Drivers, de daaraan gebonden Blade en ontwikkelde Affinity Charts, ontwaakte Blades en de voorwerpen en het goud dat je hebt verzameld. Daarbij gaan nog bepaalde ontwikkelingen binnen het spel, zoals de welvaart van bezochte steden en de hoeveelheid unieke monsters die je hebt verslagen, mee.

  Wat er nieuw is in New Game Plus wordt al snel duidelijk. Verschillende leden van de kwaadaardige organisatie Torna kunnen nu vanaf het begin van het spel ontwaakt worden uit een Core Crystal en zullen als Blades aan jouw zijde vechten.

  Personages zoals de sadistische Akhos of de arrogant Patroka zullen zich bij jouw team voegen. De Torna Blades komen met allerlei verschillende elementen en geven je weer genoeg keuze om strategisch te spelen met verschillende aanvallers, verdedigers en genezers. Met personages zoals Akhos en Patroka aan jouw zijde klopt het verhaal van Xenoblade Chronicles 2 niet meer, maar dat mag de pret niet drukken.

  New Game Plus opties

  Daarnaast bevat New Game Plus nog een aantal kwalitatieve verbeteringen en aanpassingen. Zo kunnen in New Game Plus alle Blades op huursoldaatmissies worden gestuurd, dus ook de Blades die relevant zijn in het verhaal.

  Daarnaast zijn er nog gloednieuwe vaardigheden te ontgrendelen voor zowel Drivers als Blades. Deze worden toegevoegd als affiniteiten die je kunt ontgrendelen door bepaalde taken te verrichten of doelen te bereiken.

  Tenslotte krijgen spelers de mogelijkheid om bij de speelbare personages behaalde levels te verlagen om het spel extra moeilijk te maken. Dit doe je door in een herberg te rusten. Normaal gesproken kun je dan door middel van je behaalde ervaringspunten de levels van je personages verhogen, maar in New Game Plus is het dus ook mogelijk om ze te verlagen. Wees gerust, je kan elk moment je levels weer terug verhogen zodat de game weer wat makkelijker wordt.

  Weet je nog steeds geen raad met al de ervaringspunten die je hebt gekregen? Dan kan je in New Game Plus je punten inruilen voor sterkere wapens, uitrustingen en zeldzame voorwerpen bij speciale kooplieden. Er is zelfs een voorwerp te koop waarmee je de hoeveelheid aan accessoires die je Driver bij zich draagt kunt vergroten!

  Nieuwe banden met Blades

  Maar waar speel je New Game Plus en al die nieuwe uitdagingen dan mee? Met gloednieuwe Blades uiteraard! Ondanks dat het hoofdspel al ontzettend veel verschillende Blades bevat, voegt de DLC daar nog een handjevol aan toe.

  Naast dat Xenosaga heldin KOS-MOS al te vinden was in het hoofdavontuur van Xenoblade Chronicles 2 als bijzonder zeldzame Blade, maakt nu ook haar rivaal T-elos haar opwachting! T-elos is vrij eenvoudig te ontgrendelen, namelijk door een willekeurige Core Crystal te activeren nadat je het hoofdavontuur hebt uitgespeeld. T-elos vecht met een gigantische bijl en behoort tot het duistere element.

  Ook Tora, de konijnachtige Noponheld wordt dankzij de DLC beloond met een gloednieuwe Blade na het uitvoeren van een handvol taken, namelijk de krachtige tank Poppibuster. Dit is een nieuwe vorm van Tora's trouwe handgemaakte Blade Poppi, en gebruikt een schild met een hamer en behoort tot het element licht.

  Dankzij twee nieuwe series aan sidequests zijn ook de Core kristallen van de Blades Crossette en Corvin te ontgrendelen. Crossette is een vuur Blade die functioneert als heler dankzij haar bitball wapen, terwijl Corvin als Tank goed is in klappen incasseren dankzij z'n light uchigatana ( een type katana zwaard.)

  Uitdagingen met oude bekenden

  Maar de DLC van Xenoblade Chronicles 2 begint oude fans pas echt te trakteren met de introductie van de nieuwe Challenge Battle modus. Hierin kunnen spelers hun talenten op de proef stellen en bergen aan prijzen binnen halen. Soms spelen er zelfs nieuwe cutscenes af en ervaren bepaalde personages nog meer groei.

  Tijdens de Challenge Battle modus neemt jouw team het op tegen hordes vijanden en bazen achter elkaar. Tijdens deze gevechten laten je tegenstander bij elke succesvolle slag prijzen vallen die je op kunt rapen. Hoe harder je de tegenstander raakt, hoe hoger de waarde van je prijs!

  De Challenge Battle modus wordt pas echt afgemaakt door het feit dat Xenoblade Chronicles held en heldin Shulk en Fiora zich bij jouw aansluiten als Blades! Op het moment dat je de wereld van de Challenge Battle modus in gaat, ontmoeten Rex, Pyra en hun kameraden Shulk en Fiora. Naast dat dit natuurlijk de gedroomde Xenoblade crossover is voor fans, zijn Shulk en Fiora ook nog eens hele sterke Blades!

  Shulk vecht met z'n iconische Monado zwaard, terwijl Fiora haar messen gebruikt. Maar de fanservice stopt daar niet, want ook Elma uit Xenoblade Chronicles X maakt haar opwachting in de Challenge Battle modus! Deze krijgster van een hele andere planeet daagt Rex en zijn vrienden uit en zal zich bij je team voegen als je haar verslaat.

  Torna - The Golden Country

  Tot slot is er nog Torna - The Golden Country, misschien wel de grootste reden om de Xenoblade Chronicles DLC aan te schaffen. Torna - The Golden Country is een uitbreiding van Xenoblade Chronicles 2 die een gloednieuwe verhaallijn en spelmodus toevoegt.

  Het verhaal van Torna - The Golden Country speelt zich 500 jaar voor de gebeurtenissen van Xenoblade Chronicles 2 af. Je volgt bekende personages uit het hoofdverhaal zoals Jin, Mythra, Praetor Amalthus en Malos, maar ook personages zoals Lora en Addam, die eerder alleen maar voorkwamen in flashbacks.

  Deze uitbreiding legt uit wat er met Jin is gebeurd, hoe zijn band met Lora was en wat de connectie tussen Mythra en Addam was. Het hoofdspel refereerde hier soms naar, maar in Torna - The Golden Country wordt dit uitgebreid besproken.

  Torna - The Golden Country is een gloednieuwe game die aangeboden wordt als een uitbreiding. De spelwereld is volledig vernieuwd en er is zelfs een nieuwe titaan toegevoegd om te verkennen. Dit is de Torna titaan, die in het hoofdavontuur allang het loodje heeft gelegd. Ook is het gevechtssysteem vernieuwd voor een nieuwe uitdaging en kunnen spelers genieten van nieuwe prachtige muzikale composities tijdens het spelen van de DLC.

  Xenoblade Chronicles 2 Torna - The Golden Country is vanaf 14 september beschikbaar voor degene die de uitbreidingspas heeft aangeschaft, en vanaf 21 september in een apart verpakte versie.

  Xenoblade Chronicles 2

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.