XCOM 2 PS4 en Xbox One vergelijking - Dit gaat de console versie brengen

Article
zaterdag, 01 oktober 2016 om 10:08
xgn google image
De XCOM 2 PS4 en Xbox One release komt steeds dichterbij. De console versie van de game zal volgens 2K en Firaxis nieuwe content met zich meebrengen wat voorheen niet op de PC versie te krijgen was. Wat we precies van de console versie mogen verwachten lees je hier!
Nog minder dan een week en dan verschijnt de console versie van XCOM 2. Na een groot succes op PC hebben Firaxis en 2K besloten om de game beschikbaar te stellen voor de console gamers. Wat is er nu precies anders aan de console versie en wat krijg je voor je geld? Je leest het hier in onze XCOM 2 special!

Hetzelfde als de PC versie

Hoewel de game al enkele maanden oud is en de studio in principe genoeg tijd heeft gehad om nieuwe content te maken voor de XCOM 2 PS4 en Xbox One versies zal de console versie van de game qua inhoud exact gelijk zijn aan de PC versie. Het omzetten van de game is in handen van partner studio The Workshop.
De game zal dus geen extra's bevatten in vergelijking met de PC-versie. Wel komt er een Digital Deluxe Edition waarbij je drie DLC pakketten krijgt om de basisgame iets uit te breiden. Deze DLC waren ook beschikbaar voor PC maar hierover later meer.
De reden dat Firaxis het omzetten naar console heeft uitbesteed komt doordat ze het eigen ontwikkelingsteam niet van de PC ondersteuning wilde afhalen. De PC-versie van de game kampte met een aantal bugs en trage reactiesnelheden tijdens het spelen en Firaxis heeft hier de focus opgelegd. Daarnaast is de studio ook druk bezig met andere projecten zoals Civilization VI.

98274

Deluxe edition

Zoals gezegd op de vorige pagina zal er een digital Deluxe Edition komen met drie DLC in de vorm van een Season Pass. De Digital Deluxe Edition zal 64,99 euro gaan kosten voor de PlayStation 4 en Xbox One en bevat het Resistance Warrior Pack en het Reinforcement Pack. Het Reinforcement Pack bestaat uit drie DLC's, genaamd Anarchy's Children, Alien hunters en Shen's Last Gift.
Anarchy's Children brengt een groot aantal nieuwe manieren om je soldaten te personaliseren. Er zijn nieuwe stukken armor, helmen, nieuwe haarstijlen en props. Al deze extra's zijn geheel in een soort punk stijl achtig thema.
Alien Hunters is misschien wel de uitbreiding die de game het meeste veranderd. Met deze DLC komen er namelijk drie nieuwe Alien eindbazen in de game. Deze eindbazen verschijnen, na een introductie missie, op willekeurige missies gedurende de campagne. Deze eindbazen zijn een stuk sterker dan je normale aliens en ze zullen veel sneller aan de beurt komen om jouw soldaten om zeep te helpen.
Shen's Last gift geeft jou een nieuwe klasse soldaat. Deze soldaat heeft unieke wapens, armor en features die je kan aanpassen. Daarnaast komt er een speciale introductie missie en een nieuwe map.
Het Resistance Warrior Pack geeft je nogmaals meer opties om je soldaten te personaliseren met nieuwe haarstijlen, props, armor en warpaint.
98275

Geen mods

Misschien is het gebrek aan mods de grootste teleurstelling die aan de XCOM 2 PS4 en Xbox One vastkleeft. Firaxis en 2K hebben namelijk aangegeven dat zij niet van plan zijn om mods die door de PC gemeenschap gemaakt zijn beschikbaar te maken voor PS4 en Xbox One.
De XCOM 2 gemeenschap op PC is sinds de lancering van de game begin dit jaar enorm actief geweest met het verbetren en het aanpassen van de game. Sommige modders zijn zelfs door Firaxis zelf benaderd om officiële mods te maken voor de game. het kan dan ook voor vele een gemis zijn in de XCOM 2 PS4 en Xbox One versie.
Zoals gezegd is Firaxis niet van plan om mods naar console te brengen, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Wellicht dat we in de toekomst toch nog de mogelijkheid krijgen om de console versies te modden.
XCOM 2 verschijnt op 27 september voor Xbox One en PlayStation 4 en is al vanaf 5 februari te spelen op PC.