Op deze vijf manieren zet de Xbox Series X gamers centraal

Article
zaterdag, 09 mei 2020 om 17:00
xbox series x0f1582274529
In 2020 staan er twee gigantische gamereleases op de planning in de vorm van twee gloednieuwe consoles. Eén daarvan is de Xbox Series X, de volgende generatie Xbox-console. Hoewel we veel nog niet weten over de console, lijkt het duidelijk dat Microsoft zich volledig in gaat zetten voor gamers met haar nieuwe console!
Waar Microsoft deze generatie heeft verloren door een slechte start, wil het bedrijf er alles aan doen om dat geen tweede keer te laten gebeuren. Deze ronde heeft Microsoft een duidelijke boodschap vanaf het eerste moment: Xbox Series X is een machine voor gamers. Om deze boodschap duidelijk te maken heeft de Xbox Series X een scala aan initiatieven opgezet waar gamers van profiteren.

1. Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is de grootste manier waarop Microsoft gamers vanaf het eerste moment weet in te palmen. Deze abonnementsdienst kost 9,99 euro per maand en geeft spelers toegang tot een scala aan nieuwe en oude games om van te genieten. Het grootste voordeel? Exclusieve Xbox-games zijn vanaf de dag van release meteen beschikbaar op Xbox Game Pass.
Met deze troefkaart kun je vanaf de dag dat je de Xbox Series X in huis haalt ook gelijk de gloednieuwe Halo spelen. Halo Infinite is één van de paradepaardjes van Microsoft en het is goed mogelijk dat de eerste handdruk meteen een stevige wordt. Aangezien de Xbox Series X backwards compatible is (daarover later meer) kun je via Game Pass ook gelijk oudere games spelen op de nieuwe console als je de service hebt.
Het grootste voordeel is misschien nog wel dat Xbox Game Pass erg vaak in de aanbieding is. Zo is er regelmatig een aanbieding die je drie maanden Xbox Game Pass geeft voor slechts één euro per maand. Je bespaart daarmee maar liefst 29 euro en kunt op ieder moment opzeggen.
xbox series x topf1582641194

2. Backwards & Forward compatible

Je las het al, de Xbox Series X is backwards compatible. Dat is dan ook een hele slimme manier om spelers gelijk naar je systeem te trekken. Je geeft spelers als het ware de optie om alle games die ze al hebben te spelen op hun gloednieuwe console.
Microsoft pakt met haar backwards compatibility enorm uit, want alle generaties Xbox zijn compatible met de nieuwe console. Dit maakt de Xbox Series X nu al de ultieme Xbox-console, maar voor Microsoft is dat niet genoeg. Microsoft deelt namelijk beloningen uit aan haar trouwe fans.
Xbox One-controllers zijn namelijk ook te gebruiken op de Xbox Series X en daarmee is de huidige console (de Xbox One of Xbox One X) meteen ook forward compatible. Accessoires van de Xbox One-generatie zijn gewoon te gebruiken met de nieuwe console en daardoor heb je geen reden om je oude controllers weg te stoppen. Die kun je gelijk aan je vrienden geven zodra ze bij je op bezoek komen om te gamen.
cyberpunk 2077f1593030216

3. Smart Delivery

Die compatibiliteit is voor Microsoft een grote kwestie en het bedrijf wil daar zoveel mogelijk op inspelen met de Xbox Series X. Daarom is een compleet nieuwe functie in leven geroepen die onwijs klantvriendelijk is. Het betreft Smart Delivery.
Dit is een feature die klanten een gratis upgrade geeft voor games die ze op de Xbox One hebben gekocht. Als jij bijvoorbeeld Cyberpunk 2077 koopt voor de Xbox One, krijg je via Smart Delivery gratis een upgrade die de game zal optimaliseren voor de Xbox Series X. Als jij Cyberpunk dus op de Xbox One alvast speelt en vervolgens op de Series X verder wil spelen, zal dit gratis en voor niets kunnen en krijg je ook nog eens de beste versie van de game.

4. Quick Resume

Naast Smart Delivery komt de Xbox Series X met nog een nieuwe feature die spelers op zijn wenken bedient. Het betreft Quick Resume, een feature waarmee je binnen enkele seconden tussen verschillende games kunt switchen. Hierdoor hoef je je games niet meer af te sluiten voordat je een andere opstart.
Het is een uiterst handige manier om spelers ademruimte te geven. Iedereen heeft wel eens een uitnodiging gekregen om samen met iemand een game te gaan spelen. Hoewel je dit wel ziet zitten, heb je eigenlijk geen zin om van game te switchen omdat dit alleen maar weer tijd gaat kosten. Met Quick Resume komt daar dus verandering in.
xbox series x especificacionesf1584438318

5. Krachtigste processor

De laatste manier waarop de Xbox Series X spelers centraal zet is te vinden in de krachtige processor en videokaart. De nieuwe Microsoft machine belooft een beest te worden met een speciale 12 teraflops tellende GPU. Hoewel teraflops niet alles zeggen over de kracht van de console, stelt Microsoft dat haar nieuwe console de krachtigste console ooit is.
Die console bevat dan ook een speciaal ontworpen 1TB SSD en kan net als de PS5 een 8K resolutie weergeven. Daarbij kan de Series X ook nog eens een framerate van 120 fps halen, waardoor games er ongelofelijk soepel uitzien. Het moge duidelijk zijn: de Xbox Series X is bedoeld voor gamers en Microsoft doet er alles aan om dat over te brengen.

Nog meer details!

Weet je zelfs na deze toffe features nog steeds niet of Microsoft zich volledig voor jou inzet? Check dan snel dit overzicht met alle informatie over de nieuwe console van Microsoft. Hier vind je alles wat er tot nu toe over de Xbox Series X bekend is, inclusief de verschillen met de PS5 en natuurlijk de geruchten over de prijs en releasedatum.