Xbox One veranderingen - Dit komt eind 2015 naar je console

Article
donderdag, 22 oktober 2015 om 10:51
xgn google image
De Xbox One zal rond het einde van het jaar een hoop veranderingen ondergaan. Denk hierbij aan zaken als de nieuwe Windows 10 interface en de toevoeging van Cortana. In dit artikel leggen we uit wat de Xbox One veranderingen precies in gaan houden voor jouw console.
Microsoft omschrijft deze Xbox One veranderingen als een compleet nieuwe Xbox One beleving. Dankzij het volledig nieuwe interface krijgen spelers direct toegang tot al hun favoriete content. De focus ligt op minder zoeken en meer gamen, aldus Microsoft.
De Xbox One veranderingen moeten bovendien zorgen voor snellere prestaties en een betere gamebeleving. Waar we gewend zijn dat we alleen horizontaal kunnen scrollen op de Xbox One, kunnen we binnenkort ook verticaal scrollen door de interface. Dit moet sneller toegang bieden tot verschillende activiteiten en content. We hebben laatst al uitgebreid besproken wat voor veranderingen deze nieuwe interface gaat brengen.
Naast deze veranderingen aan de interface komt er een aantal nieuwe zaken aan die de speelervaring zeker gaan beïnvloeden, waaronder de Game Guide.
xbox one veranderingen

Game Guide voor beter overzicht

Een van de dingen waar menig Xbox One gebruiker mee kampte, was het feit dat je telkens uit je game moest om mensen toe te voegen, berichten te sturen en andere dingen te doen. Zeker voor Xbox 360 gebruikers die de overstap maakten naar de Xbox One was dit wat onwennig, aangezien gebruikers op de 360 met één druk op de Xbox-knop een overzicht met allerlei verschillende mogelijkheden voorgeschoteld kregen.
Dit moet binnenkort gaan veranderen: er komt namelijk een Game Guide aan, waardoor je weer met één druk op de knop toegang krijgt tot allerlei functies. Op deze manier hoef je de game niet meer te verlaten of te pauzeren om verschillende handelingen uit te voeren, zoals het versturen van berichten of het toevoegen van spelers aan je vriendenlijst.
De Game Guide beschikt over verschillende functies, zoals: meldingen, vrienden, berichten en party uitnodigingen. Onder de knop 'meldingen' vind je, vrij vanzelfsprekend, allerlei meldingen: activiteiten van vrienden, nieuwe achievements, berichten en uitnodigingen voor parties. Via de knop 'vrienden' kan je zien wie er allemaal online zijn en wat ze spelen, en krijg je de mogelijkheid om party uitnodigingen te sturen of te accepteren. Ook wordt het een stuk makkelijker gemaakt om berichten te versturen via de Game Guide: via spraakopdrachten kan je direct reageren op berichten.
80312

Cortana op de Xbox One

Bezitters van de Xbox One kunnen binnenkort aan de slag met Cortana, de persoonlijke assistent van Microsoft die Xbox gamers natuurlijk allemaal beter kennen als de blauwe A.I. uit de Halo serie. Volgens Microsoft wordt de console slimmer met de hulp van Cortana, waarbij geldt dat hoe vaker je haar hulp inschakelt, hoe slimmer Cortana wordt.
Via Kinect of de headset kan je spraakopdrachten geven aan Cortana, die je vervolgens op weg helpt naar nuttige informatie. Ook helpt Cortana je sneller te communiceren met vrienden, zonder de game te verlaten of te pauzeren. Maak je liever geen gebruik van gesproken opdrachten, dan is het ook mogelijk om opdrachten te typen.
Een aantal van de nieuwe functies die Cortana gaat brengen, zijn verbeterde spraakopdrachten waarbij je natuurlijker kan praten, het eenvoudiger vinden en uitnodigen van vrienden tijdens het gamen, snelle toegang tot informatie over je favoriete games en de mogelijkheid tot het opnemen van clips, het versturen van berichten of het posten in je activiteitenfeed zonder je game te pauzeren of te onderbreken.
80313

Beter op de hoogte blijven van content

De Xbox One krijgt een nieuwe communitysectie, waar je de nieuwste updates kan vinden. Ook kan je hier communiceren met de Xbox Live community door het liken, bespreken en delen van je favoriete content. Via de activiteitenfeed krijgen gebruikers snelle toegang tot de nieuwste updates van vrienden en gameontwikkelaars.
Je vindt hier ook een trending sectie, waar je handelingen uit kan voeren voor populaire games en content op Xbox Live. Op deze manier kan je nieuwe Xbox events en content ontdekken, de meest gespeelde games vinden, bladeren door trending content, de meest populaire achievements bekijken en je favorieten volgen.
Bovendien keren de Avatars terug, compleet met een nieuwe look. Deze avatars zijn de virtuele representatie van jezelf op Xbox. Op de Xbox 360 werd volop gebruik gemaakt van de avatars, maar deze virtuele poppetjes scitterden in afwezigheid op de Xbox One.
Dit waren de belangrijkste nieuwe Xbox One veranderingen die rond het eind van 2015 naar de console komen. Een andere belangrijke functie, namelijk het spelen van Xbox 360 games op je Xbox One, komt al eerder naar de gebruikers toe, hoewel nog niet bekend is wanneer dit precies zal zijn.

Populair Nieuws