Tri Force Heroes details - Een overzicht van alle nieuwe mechanics

Article
woensdag, 21 oktober 2015 om 16:34
xgn google image
Elk Zelda spel bevat een hoop verschillende gameplay elementen. Zo rijdt Link de ene keer op zijn trouwe paard Epona en de andere keer verandert hij in een muurschildering. In Tri Force Heroes heeft hij de mogelijkheid om in drie kopietjes van zichzelf te veranderen. Meer Tri Force Heroes details lees je hier.
Er zijn altijd wel een aantal terugkerende punten in elk Zelda spel. De held is altijd een groen geklede jonge man, die al snel beschikt over een zwaard en een schild. Binnen no time vindt hij allerlei voorwerpen die hem verder helpen in het verkennen van een kerker of de wereld. Maar meestal heeft elk Zelda spel wel een bepaalde gimmick wat elk spel weer uniek maakt.
Ook Tri Force Heroes zit weer boordevol met de bekende Zelda elementen. Maar het spel introduceert daarnaast ook weer een hoop nieuwe, originele toevoegingen. Check deze special voor het overzicht!

Totempaal tijd!

Het spel maakt erg goed gebruik van het feit dat er dit keer drie Links zijn door de stapel mechanic. De stapel mechanic wordt gebruikt bij het oplossen van puzzels en het bereiken van nieuwe hoogtes.
Door een totempaal te vormen aan Links is het mogelijk om elkaar op hogere platforms te gooien, of vanaf hogere afstand een voorwerp te gebruiken. Dit is nog nooit eerder gebruikt in een Zelda game, en voelt al snel als vertrouwd aangezien het spel zich voornamelijk ook richt op co-op en teamwork. Het moment wanneer de speler een schakelaar of een vijand ziet waar hij of zij niet bij kan, weet je dat het probleem opgelost kan worden door te stapelen.
Tri Force Heroes details
79954

Icoontjes in co-op

Nog een nieuwe toevoeging die alleen geldt voor de co-op zijn de icoontjes waarmee je kunt communiceren met andere spelers. De icoontjes bevinden zich op het onderste scherm van de 3DS. Door middel van deze icoontjes is het mogelijk om elkaar aan te moedigen of elkaar te informeren. Zo zegt één van de icoontjes letterlijk ‘’Over here!,’’ waarmee andere spelers direct geïnformeerd worden over jouw huidige locatie.
Met het icoontjes ‘’Item!’’ informeer je spelers over het feit dat een bepaald voorwerp gebruikt moet worden om een puzzel op te lossen, of een vijand te verslaan. Ook zijn er icoontjes die informeren over de stapel mechanic. ‘’Throw!’’ maakt duidelijk dat een speler graag gegooid wil worden, om vervolgens een hoger of verder platform te bereiken. Het icoontje waarin de Links op elkaar staan geeft aan dat de stapel mechanic op dat moment gebruikt moet worden.
Terwijl het bovenste rijtje aan icoontjes een informatieve functie hebben in het spel, is het onderste rijtje puur bedoeld om je medespelers persoonlijk aan te spreken. Zo kan je ze aanmoedigen als een cheerleader of ze een dikke duim toesturen, maar je kunt ze ook corrigeren wanneer eventjes niet alles loopt zoals het hoort door een ‘’Nooo!’’ te sturen. Maar zelfs wanneer jij een foutje maakt is er een icoontje waarmee jij je excuses kunt aanbieden.
Totempaal!
79955

Linke verkleedpartij

De meest opvallende toevoeging zijn misschien wel de kostuums! Tri Force Heroes is namelijk een heuse verkleedpartij, want naast de standaard kledij van Link zal hij ook de mogelijkheid hebben om een jurk van prinses Zelda aan te doen, of een kostuum wat zo uit de Super Sentai series zou kunnen komen.
Nu is dat verkleden niet alleen voor de leuk, maar heeft het ook zeker een functie. Zo heeft elk pak namelijk een functie die er voor zorgt dat bepaalde voorwerpen nog krachtiger zijn of nét wat anders werken. In ons Tri Force Heroes kostuum overzicht lees je alles over de verschillende kostuums die te vinden zijn in het spel.
Tri Force Heroes details
Tri Force Heroes belooft dus een hoop nieuws toe te voegen aan de Zelda spel series. Meer lezen over Tri Force Heroes? Check dan ons artikel over 6 typische Zelda elementen in Tri Force Heroes.

Populair Nieuws