Xbox One S details - Alle informatie op een rijtje

Article
maandag, 26 september 2016 om 17:33
xgn google image
De Xbox One S was al eerder in gelimiteerde oplage te koop, maar sinds vorige week is de console breed verkrijgbaar in de vorm van de FIFA 17 bundel. Wil jij meer weten over de nieuwe features die deze console te bieden heeft? Bekijk dan hier een overzicht van alle Xbox One S details op een rijtje.
De Xbox One S is een kleinere, geüpgradete versie van de Xbox One. Dit heeft echter geen gevolgen voor een ieder die op de standaard Xbox One wil blijven gamen: alle Xbox One games zijn zowel speelbaar op de standaard One als de One S. De upgrade is dus niet noodzakelijk om te kunnen blijven gamen.
Wel biedt de One S een hoop nieuwe en verbeterde features, waardoor een upgrade zeker interessant kan zijn wanneer je bijvoorbeeld over een 4K televisie beschikt of wanneer je ruimte wil besparen. Op de volgende pagina's zullen we alle Xbox One S details voor je op een rijtje zetten.

Veranderingen aan het uiterlijk

Ten eerste beginnen we met het uiterlijk van de One S, aangezien dit meteen opvalt. Deze console ziet er namelijk vrij anders uit dan 'grote broer' de Xbox One. Zo is de S maar liefst 40 procent kleiner dan zijn voorganger en is deze voorzien van een nieuwe standaardkleur: wit in plaats van zwart. Robot White is de officiële benaming voor deze nieuwe kleur.
Daarbij komt ook dat de One S over geïntegreerde voeding beschikt: je hebt dus niet langer zo'n enorm blok ergens in je kast of op de vloer liggen, maar dit zit nu in de console zelf verwerkt. Daarnaast is er een standaard voor de console te koop, waardoor je hem ook verticaal neer kan zetten. De One S neemt dus minder ruimte in beslag en je kan helemaal zelf bepalen waar je hem wil hebben: dit maakt hem zeker handig voor een ieder die niet al teveel ruimte tot zijn beschikking heeft.
De USB poort die oorspronkelijk aan de zijkant zat, is bij de One S verplaatst naar de voorkant waardoor deze een stuk makkelijker te bereiken is. Ook is de pairing knop naar de voorkant van de console verplaatst. De achterkant van de console is echter nog vrij hetzelfde gebleven: deze beschikt wederom over een HDMI in/out poort en nog 2 USB 3.0 poorten.
98388 1

Interne aanpassingen

Echter zijn uiterlijke veranderingen natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar het zal voor de meeste mensen voornamelijk draaien om de veranderingen van binnen. Ook aan de binnenkant beschikt de One S over een aantal features die de standaard Xbox One niet biedt.
De meest belangrijke features zijn de support voor 4K streaming (denk hierbij aan apps als Netflix) en de ingebouwde 4K Blu-ray speler. Ter vergelijking: voor de meeste 4K Blu-ray spelers alleen al ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Let op, om hier gebruik van te maken heb je natuurlijk wel een 4K televisie voor nodig.
Daarnaast gebruikt de Xbox One S HDR technologie, waardoor de console betere grafische prestaties levert: zo zie je mooiere kleuren en meer diepte. Ook een IR blaster zit ingebouwd in de console.
De One S komt in verschillende variaties, bestemd voor verschillende soorten gamers. Zo heb je bijvoorbeeld de Minecraft bundel die met een One S met 500GB harde schijf komt, maar ook de aankomende Gears of War 4 bundel met een One S met 2TB harde schijf. Deze variaties verschillen natuurlijk in prijs en op deze manier kan je een console kiezen die bij je past.
98389 1

Vernieuwde controller

Niet alleen de console, maar ook de controller is voorzien van een upgrade. Deze beschikt vanaf nu over Bluetooth support, waardoor onder andere een verbinding met je PC gemakkelijker op te zetten is. Geen gedoe meer met adapters of snoeren, maar gewoon draadloos via een Bluetooth verbinding aan de slag. Daarnaast is het bereik van de controller vergroot tot 12 meter.
Bovendien heeft de controller een nieuw stick design en beschikt deze over een grip textuur aan de achterkant, waardoor de nieuwe controller nog net wat fijner in de hand ligt dan de standaard controllers. Deze vernieuwde controllers zijn echter ook los verkrijgbaar en deze zijn ook met de standaard Xbox One te gebruiken.
De Xbox One S is nu verkrijgbaar en de adviesprijs ligt op €299,-