Xbox One accessoires - Wat is er allemaal te krijgen?

  De Xbox One komt eindelijk uit in Nederland. Menig gamer zal Microsofts nieuwe console aan gaan schaffen, maar daarbij is het natuurlijk belangrijk om ook wat accessoires aan te schaffen. Wat is er eigenlijk allemaal te krijgen?

  De Xbox One is al even uit in sommige landen, maar in Nederland nog niet. Dit staat binnenkort te gebeuren tot groot plezier van een aantal gamers dat al een tijd zit te wachten. Zij zullen de console aan gaan schaffen als losse console of wellicht in een bundel met een leuke game erbij.

  Het is bij een nieuwe console altijd wel fijn om ook even te weten wat er aan accessoires te krijgen is. Je kunt hier denken aan een extra controller of een oplader, maar er zijn veel meer accessoires te koop die jouw leven als gamer wat makkelijker maken. Wij zetten een hele rits accessoires op een rijtje voor je met daarbij een prijs als indicatie.

  Oneindig gamen met de Play & Charge accessoires

  Laten we beginnen met iets simpels, maar o zo logisch. Je wil een Xbox One natuurlijk meteen zo lang mogelijk gebruiken, maar je controller werkt op AA-batterijen. Deze moet je er dus bij kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een Play & Charge Kit te kopen waardoor batterijen verleden tijd zijn.

  Met de Play & Charge Kit kun je namelijk gewoon doorspelen terwijl de kabel je Xbox One controller oplaadt. Ook als je console uit staat zal deze de accu opladen en in dat geval is de accu binnen ongeveer vier uur weer helemaal opgeladen.

  De Play & Charge Kit is verkrijgbaar van Microsoft zelf voor ongeveer dertig euro, maar ook third party varianten zijn al te krijgen van bijvoorbeeld Giotek of Hama voor iets minder dan dat.

  Controllers stijlvol opladen in een cradle

  Als je niet direct de behoefte hebt om je controllers op te lader terwijl je aan het spelen bent, kun je er ook voor kiezen om een cradle aan te schaffen. Hiermee vang je dan direct twee vliegen, want je laadt je controllers op en daarbij heb je ze ook nog eens stijlvol opgeborgen. Je controllers zijn dus altijd vol en slingeren niet door je kamer.

  Natuurlijk zijn er ook hierin weer diverse varianten verkrijgbaar, maar Microsoft heeft er momenteel zelf nog geen op de markt gebracht. Wel is er een officieel door Microsoft gelicenceerde cradle te koop van het merk Performance Designed Products, namelijk de Energizer 2x. Ook zijn er andere cradles te koop van merken als BigBen en Orb. Een cradle heb je al voor ongeveer drie tientjes in huis.

  Ook accessoires voor Kinect

  Zoals je weet is bij het standaardpakket van de Xbox One een Kinect sensor inbegrepen. De camera kan boven of onder je televisie geplaatst worden, maar het is natuurlijk niet zo fraai als deze zomaar een beetje rondslingert. Daarom zijn er voor de sensor diverse mounts te krijgen.

  Dit is heel plat gezegd een beugel waarop je je Kinect sensor op kunt monteren. Vervolgens kun je Kinect dan op je led tv monteren zodat het apparaat er niet vanaf flikkert. Ook kun je daarna nog de hoek van de Kinect sensor verstellen zodat de camera altijd goed afgesteld is. Naast een beugel voor op je tv zijn er ook nog beugels voor aan de muur te krijgen. Een Kinect Mount van bijvoorbeeld Big Ben of Hama kost rond de twintig euro.

  Een dop voor op je kop

  Als je aan het gamen bent wil je nog wel eens een headset opzetten. Bij de Xbox One zit een standaard headset met een microfoon, maar als gamer wil je soms simpelweg meer. Natuurlijk zijn er al talloze headsets te koop van verschillende merken zoals Tritton. Deze headsets variëren in prijs, maar ook enorm in de specs.

  Zo zijn er headsets te koop die stereogeluid bieden, maar voor net wat meer heb je een 5.1 of zelfs een 7.1 headset op je hoofd staan. Dan is er nog het verschil tussen de gedrade en draadloze headsets die je kunt kopen. Third party accessoiremerk Turtle Beach bevat een hele serie aan headsets in verschillende prijsklassen als zijnde . Een goede headset heb je al rond de honderd euro.

  De meeste headsets sluit je op je console aan en dus niet op de controller, maar als je nou een headset toch op je controller wil aansluiten, kun een Stereo Headset Adapter kopen van Microsoft zelf. De kosten hiervan zitten rond de 22 euro en deze adapter biedt je de mogelijkheid om een 3.5 mm headset aan te sluiten.

  Afstandsbediening voor je media

  De Xbox One is natuurlijk veel meer dan alleen maar een gaming console. Het is bijvoorbeeld ook een mediaspeler waar je onder andere je films op kunt kijken. En hoe fijn is het als je je films lui achterover leunend op de bank of je bed kunt bekijken?

  Daarom is er voor de Xbox One een afstandsbediening beschikbaar die zowel compact is als makkelijk. Je kunt natuurlijk alles zoals bij de Xbox 360 bedienen met je controller, maar dan moet je steeds in een menu navigeren om iets gedaan te krijgen. Op de afstandsbediening is het een kwestie van een druk op de knop. De Xbox One Media Remote heeft een prijs die rond de 20 euro ligt.

  Geluid voor alle games met een soundbar

  BIj de Xbox One wil je natuurlijk ook diverse games gaan spelen, maar niet iedere geluidsinstelling is goed voor alle games. Hier is nu over nagedacht met de introductie van de Polk N1 SurroundBar. Deze, door Polk ontwikkelde, draadloze soundbar bevat namelijk diverse geluidsinstellingen die een perfecte ervaring voor bijvoorbeeld racegames of shooters leveren.

  De SurroundBar werkt via Bluetooth en bevat de SmartBar technologie, waardoor je je eigen afstandsbediening kunt gebruiken. Daarbij is er een Sub Bass Drive technologie in het apparaat aanwezig, waardoor er eigenlijk geen subwoofer meer nodig is. Een ideaal apparaat als je van een stukje extra geluid houdt dus. De Polk N1 SurroundBar moet nog een prijskaart krijgen, maar volgens de planning moet deze met de release van de Xbox One in de schappen liggen.

  Echte racers hebben een stuur nodig

  BIj de release van de Xbox One zullen een heel aantal gamers direct uitkijken naar de racegames zoals Forza Motorsport 5. Dit is natuurlijk een fantastische game, maar voor de juiste ervaring hiermee, is voor sommige fanaten een controller niet goed genoeg. Daarom is er ook een stuur te koop van Thrustmaster.

  Het betreft hier de Thrustmaster TX Ferrari 458 en dan wel de italia-editie. Dit stuur is met de racer in gedachten ontworpen en heeft de look en feel van een heus stuur (Schaal 7:10). Verder zijn natuurlijk de nodige knoppen aanwezig op het stuur zoals de A,B,X en Y- knoppen, maar ook een Xbox One Dashboard knop en bijvoorbeeld een Engine Start- knop. De prijskaart van deze Ferrari onder de racesturen is om en nabij de 350 euro.

  Ook voor de Arcadevechters onder ons

  Vanzelfsprekend is er ook aan de vechtersbazen onder ons gedacht. Sommigen onder ons hebben in plaats van een controller namelijk liever het echte arcadehal gevoel. Voor hen is een fightstick weggelegd en gelukkig is er eentje beschikbaar rond de release van de Xbox One in Nederland. Voor de compleetheid hebben we deze toch maar even in deze special verwerkt.

  Mad Catz heeft namelijk de Arcade FightStick Tournament Edition 2 uitgebracht voor de Xbox One. Deze arcadestick is volledig aan te passen naar wens van de leunstoelninja, zodat deze de ervaring krijgt alsof hij in de speelhal staat. Leg er een paar kwartjes erbij en het plaatje is compleet. De prijs van deze controller is nog niet bekend, maar de Fight Stick moet ergens in september uitkomen.

  Natuurlijk ook het abonnement

  Als laatste, maar zeker niet als minste is er nog een accessoire wat niet echt een accessoire is. Een Xbox Live Gold abonnement. Je kunt natuurlijk heerlijk gamen op je Xbox One straks, maar met een Xbox Live Gold abonnement haal je er veel meer uit.

  Het abonnement heeft onder andere als voordeel dat je iedere maand gratis games ontvangt en dat je een fikse korting in de Xbox Live Store krijgt tot maar liefst 75%. De gratis games worden met een Gold abonnement weergegeven in een speciale sectie, waar ook de maandelijkse deals staan.

  Natuurlijk is het meest fijne aan een Gold abonnement de online multiplayer die toegankelijk wordt voor iedereen die op de Xbox One speelt. Microsoft noemt dit zelf Home Gold, aangezien het hele huishouden gebruik kan maken van het Gold abonnement.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.