Xbox Live Update - Week 40

Article
donderdag, 06 oktober 2011 om 12:00
xgn google image
Een nieuwe week, dus een nieuwe Xbox Live Update. Er is weer heel wat nieuwe content op het digitale platform uitgekomen, dus ga er maar goed voor zitten!
Voor velen van jullie stond Xbox Live deze week waarschijnlijk in het teken van de Battlefield 3 bèta. Daar kunnen jullie zeer binnenkort een uitgebreide impressie van verwachten, dus gaan we er in deze rubriek niet verder op in. Wel gaan we in op een groot aantal nieuwe arcadegames en demo’s die deze week zijn verschenen, waaronder Orcs Must Die! en natuurlijk de Portal 2 DLC. We mogen met recht spreken van een zeer goede week.
Arcade: NBA JAM: On Fire Edition (1200 MP)
NBA JAM verscheen enige tijd geleden al, maar heeft als arcadegame een weg naar Xbox Live gevonden. Het is alles wat die game was, namelijk knotsgekke basketbal-actie, plus nog veel meer! Zo kun je de game met alle gemak in online of offline co-op spelen, zijn er vele extra personages, mascottes en content en kun je bovendien gameplay toevoegingen verwachten. Vorig jaar kreeg NBA Jam als retail game een mooie 7, maar door het veel lagere prijskaartje en alle toevoegingen lijkt het nu een echte topper te zijn geworden.
Arcade: SEGA Bass Fishing (800 MP)
Dat vrijwel alles een gamevariant kan krijgen blijkt wel met SEGA Bass Fishing, een game die na verschillende ports nu ook op Microsofts digitale platform verschijnt. Nog altijd is de gameplay van deze Dreamcast-klassieker hetzelfde: vissen vangen! Met je bootje kun je naar achter verschillende locaties varen om enorme baarzen binnen te hengelen. Dat kan met maar liefst veertien soorten aas en er zijn vier toernooien te spelen. Helaas is de game niet met Kinect te spelen, waarvoor het natuurlijk uitermate geschikt is. Opblaasbadje voor de TV en het ultieme visgevoel is bereikt, zou je denken. Nee dus… Gemiste kans!
Arcade: Space Channel 5 Part 2 (800 MP)
De tweede Dreamcast-game van vandaag is Space Channel 5 Part 2. Waar Space Channel 1, 2, 3, 4 en 5 Part 1 gebleven zijn, is helaas niet duidelijk (hoewel de kans groot is dat de telling gewoon bij vijf begon). Wel kunnen we jullie vertellen dat je in dit spel de ‘funky’ journalist Ulala bestuurt, die heel goed kan dansen. En met dansskills kun je enorme scoops scoren, dat weet iedereen. Dus danst Ulala tot ze een ons weegt in deze swingende game en mag de gamers ritmisch op de knoppen rammen. Groovy!
Arcade: Orcs Must Die! (1200 MP)
In deze actie-strategie game gaat het allemaal om het afmaken van orks. Hoe je dat doet, mag je geheel zelf weten. Je hebt tientallen wapens, spreuken en vallen tot je beschikking om daarmee je fort te verdedigen tegen die nare monstertjes. Leuk aan deze game is dat je niet enkel vanuit je hoge toren de walgelijke wezen op afstand tracht te houden, maar je ook zelf aan de strijd kan deelnemen. Je mag dus zelf honderden orks afslachten en dat kan op zeer bloedige wijze. Houd je van het afslachten van afzichtelijke vijanden? Dan is dit jouw game!
DLC: Portal 2 (gratis)
We hebben er even op moeten wachten, maar de eerste DLC voor Portal 2 is eindelijk gearriveerd. We kunnen onder andere een nieuwe co-op missie verwachten, die het verhaal van de robots Atlas en Peabody voortzet. Uiteraard is ook GlaDOS erbij betrokken, dus dat staat garant voor hersenkrakend vermaak. Verder biedt het pakket single- en multiplayer Challenge-modi en leaderboards om je scores met andere fans te vergelijken. Heb je Portal 2? Dan heb je geen reden dit niet te downloaden.
Demo: Forza Motorsport 4
Over iets meer dan een week komt de nieuwe Forza uit en om alvast warm te draaien, is er voor Gold-leden nu al de demo van de game te downloaden. In de proefversie zul je met vijf auto’s aan de slag kunnen in de Berner Alpen. Een leuk detail is dat je in de demo ook het Kinect-racen kunt uitproberen, de omstreden toevoeging die voor veel woede heeft gezorgd. Verder zijn er drie verschillende events te spelen, die verschillende aspecten van de game belichten.