Xbox Live Gold Games februari 2018 - Wat spelen we deze maand?

Article
donderdag, 01 februari 2018 om 12:58
xgn google image
Het is februari! Dat betekent weer een maand met nieuwe gratis Xbox One Gold games. Waar we afgelopen maand nog konden genieten van onder meer Zombi en Army of Two, is het nu de beurt aan nieuwe games om gratis te zijn. Welke dat zijn kun je vinden in de Xbox Games with Gold februari 2018 special!

Assassin's Creed Chronicles: India

Over 2016 wordt gezegd dat het een Assassin's Creed-loos jaar was, maar dat is eigenlijk niet zo. Ubisoft, het bedrijf achter de serie, kwam namelijk met een drietal spin-off games die ons naar verre oorden stuurt. Eén daarvan is Assassin's Creed Chronicles: India.
Assassin's Creed Chronicles: India is een aparte Assassin's Creed game. Je banjert namelijk niet in third-person door een grote open-wereld, maar je werkt 2,5D platform levels af. De game neemt ons mee naar het India van 1841, waar Arbaaz Mir zijn vriendin, een prinses, en gestolen artefacten van de assassijnen moet redden. Lees de Assassin's Creed Chronicles India review als je wil weten of de game wat voor jou is!
Assassin's Creed Chronicles: India is van 16 februari tot en met 15 maart gratis te downloaden vanuit de Xbox Store.
125668

Shadow Warrior

Een dojo, een groot arsenaal aan geweren en wat demonen. Een gekke combinatie, vind je niet? Toch worden die dingen gecombineerd in Shadow Warrior, de remake van de gelijknamige game uit 1997.
In Shadow Warrior ben je Lo Wang, een lijfwacht bij één van de grootste bedrijven van Japan. Jij wordt naar een dojo gestuurd om daar een wapendeal te beklinken. Natuurlijk gaat er weer van alles mis en maken de demonen hun intrede. Zij vermoorden alles in iedereen, maar gelukkig heb jij een samoeraizwaard bij je en ben je die demonen te sterk af.
Vanaf dat moment begint je queeste. Je moet namelijk op zoek gaan naar een legendarisch zwaard dat in handen is gevallen van de vijand. Slacht vijanden met zowel je zwaard als allerlei geweren en bemachtig het legendarische samoeraizwaard. Deze maand kun je dat doen zonder ervoor te betalen!
Shadow Warrior is van 1 februari tot en met 28 februari gratis te downloaden vanuit de Xbox Store.
125670

Split/Second

Naast de Xbox One games zijn er deze maand ook twee Xbox 360 titels gratis te downloaden met Xbox Live Gold. Deze zijn op de Xbox 360 te spelen, maar ook op de Xbox One met backwards compatibility. Split/Second is zo'n game.
Split/Second is een racer die het allemaal niet zo serieus neemt. Je racet met tegenstanders, maar negen van de tien keer win je niet omdat je per definitie sneller bent. Je hebt namelijk de beschikking over power plays, die je kunt verdienen door vaak te driften of door andere capriolen met je bak uit te halen. Activeer je er één, dan ontploffen er bijvoorbeeld vrachtwagens op de weg waardoor je tegenstander misschien wel uit de weg wordt geruimd.
Een power play balkje vult zich naarmate je allerlei stunts uithaalt met je auto. Wordt het balkje blauw, dan kun je een power play uitvoeren. Toch raden we het aan om te wachten, want als het balkje rood wordt, verandert de baan! Binnen een split second verruilt bijvoorbeeld de binnenstad zich opeens voor de haven.
Split/Second is van 1 februari tot 15 februari gratis te downloaden vanuit de Xbox Store.
125677

Crazy Taxi

Een ware klassieker doet deze maand zijn gratis intrede op de Xbox One. Crazy Taxi was in 1999 al te spelen in de arcadehal en kreeg in de jaren daarna verschillende console versies. De editie voor de Xbox 360, die deze maand gratis is met Xbox Live Gold, kwam in 2010 uit.
In Crazy Taxi is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk klanten oppikt en naar hun bestemming brengt. Dat klinkt op zichzelf niet heel erg bijzonder, zij het niet dat je extra geld verdient als je als een gek tekeer gaat met je taxi. Voer stunts uit, rijd tegen het verkeer in en sjees met je bolide rakelings langs andere auto's om meer en meer geld te verdienen. Dat kun je doen in een een aantal open werelden, waardoor je erg veel keuzevrijheid hebt.
Crazy Taxi is van 16 februari tot en met 28 februari gratis te verkrijgen vanuit de Xbox Store.

Xbox Games with Gold februari 2018 vereist abonnement

Wil je profiteren van de gratis Xbox Games with Gold februari 2018 games? Dan moet je beschikken over een Xbox Live Gold lidmaatschap. Een abonnement van drie maanden kost 20 euro. Zodoende kan jij genieten van de Xbox Games with Gold februari 2018.

PlayStation Plus versus Xbox Live Gold

Xbox Live Gold is de Xbox equivalent van PlayStation Plus. Beide diensten bieden soortgelijke voordelen aan. Wil je precies weten wat Xbox Live Gold anders doet dan PlayStation Plus? Lees dan het PlayStation Plus vs Xbox Live Gold artikel eens door!