Xbox Games with Gold april 2019 - Wat spelen we deze maand?

  Het is april en de lente is alweer in volle gang. Voor gamers met een Gold abonnement zijn er weer vier games te downloaden, terwijl het zonnetje buiten steeds feller gaat schijnen. Dit zijn de Xbox Games with Gold voor april 2019!

  The Technomancer

  April wordt afgetrapt met The Technomancer. In deze role-playing game kom je in een sci-fi nederzetting op Mars terecht. Hier woedt een oorlog waarbij de verschillende lagen van de bevolking op Mars vechten om de schaarse watervoorraad op de planeet. De rijken hebben daarom Technomancers, een soort gemuteerde agenten, ingeschakeld om de orde te handhaven. Jij bent zo'n Technomancer en moet op pad in een verscheurde wereld. Met je krachten om elektriciteit te besturen kun je vijanden uitschakelen en bedreigingen de kop indrukken. Je cybernetische implantaten versterken je krachten en maken je nog gevaarlijker. Toch ben je niet onoverwinnelijk.

  Vijanden zullen er alles aan doen om jou uit te schakelen in deze game en als jij niet snel genoeg vecht of hard genoeg aanvalt, zul je zelf uitgeschakeld worden. Gelukkig word je gaandeweg steeds sterker en kun je bepalen in welke van de vier skilltrees jij doorgroeit. Los van vechten moet je tijdens je avontuur keuzes maken die het verloop van het verhaal deels bepalen. Zo kun je vijanden vermoorden, wat je negatieve karma oplevert, of in zijmissies mensen helpen voor wat positieve karma. Dit is één van de pluspunten die ervoor zorgen dat wij de game in de The Technomancer review beoordeeld hebben met een 7.0.

  The Technomancer is heel april voor Xbox One te downloaden.

  Outcast: Second Contact

  Als je liever met beide benen op aarde staat, maar toch een avontuur wil beleven, kun je met Outcast: Second Contact aan de slag. Deze game is een geremasterde versie van de cultgame uit de jaren negentig. Je moet in deze game zien te overleven op een buitenaardse planeet genaamd Adelpha. Hier leeft een eeuwenoude beschaving die jouw komst niet al te licht oppakt.

  De aliens gaan je dan ook te lijf zodra ze je zien. Het gevolg is dat je ze van je af moet slaan in een open wereld die even mooi als verraderlijk is. Het origineel van deze game won meer dan honderd prijzen en hoewel deze versie wat verouderd oogt, is het een game om zeker eens te spelen!

  Outcast: Second Contact is tussen 16 april en 15 mei beschikbaar voor Xbox One.

  Star Wars Battlefront 2 (de klassieke)

  Voor Xbox 360 bezitters met een zwak voor Star Wars is na maart ook april een topmaand. In maart kregen we nog Republic Commando en deze maand mogen we aan de slag met Battlefront 2. Let op: dit is niet de EA versie die enkele jaren geleden uitkwam, maar de klassieke game uit de stal van Pandemic Studios.

  In Battlefront 2 trek je ten strijde als een van de soldaten uit Darth Vader's 16e legioen Stormtroopers en vecht je in verschillende missies tegen de rebellen. Je vecht onder andere op de Death Star en de moerassige omgeving van Dagobah. De singleplayer verhaallijn is erg tof om te spelen, maar de echte pret begint in de multiplayer van de game.

  Daarin kun je namelijk als Jedi of als Sith spelen en zo hun krachten gebruiken om tegenstanders te verslaan. Vecht met lichtzwaarden op de grond of ga de ruimte in om een gevecht te houden tussen X-Wings en Tie Fighters. De game kent verschillende modi zoals Capture the Flag en Assault en meer dan 16 locaties om in te vechten.

  Star Wars Battlefront 2 is beschikbaar tussen 1 en 15 april voor Xbox 360 en Xbox One.

  Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2

  Als je van wat meer tactische gameplay houdt en een Xbox 360 hebt, kun je deze maand aan de slag met Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2. In deze game krijgt het Ghost team een missie die onder flinke tijdsdruk staat. Er is namelijk een nucleaire aanval op de Verenigde Staten aangekondigd die binnen 72 uur zal plaatsvinden. Het team van Ghosts waarvan jij als Scott Michael deel uitmaakt, moeten deze zien te voorkomen.

  Hiervoor moet flink gejaagd worden op terroristen die in Mexico en Amerika verscholen zitten en niet terugdeinzen voor een heftig vuurgevecht. Gelukkig heb jij meer dan 60 prototype wapens tot je beschikking van een volautomatisch geweer tot een geleide raket. Via Xbox Live kan je de strijd nog wat intenser maken als je met of tegen andere spelers speelt. Er is co-op beschikbaar voor maximaal 15 spelers en tegen elkaar kun je aan de slag in 18 levels.

  Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2 is beschikbaar tussen 16 en 30 april op Xbox 360.

  Games with Gold april 2019 - April zit vol toffe games

  Microsoft verwent ons met de verschillende games die we mogen spelen. Enerzijds mogen we tactisch aan de bak in Ghost Recon en anderzijds mogen we massaal knallen tegen andere spelers in Battlefront 2. Daarnaast krijgen we twee dikke buitenaardse avonturen voorgeschoteld. Welke games ga jij deze maand spelen? Laat het ons weten in de reacties!

  The Technomancer

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.