Xbox Deals of the Week: Soulcalibur V en meer

  De laatste tijd stopte Microsoft vooral triple A-titels voor 16-jarige en 18-jarige gamers in de Xbox Live Gold-deal. Deze week is dat wel anders: veel kleinere titels uit 2013 voor jongere spelers.

  Soulcalibur V

  Releasedatum: 23 april 2013
  Leeftijdsclassificering: 16+
  Genre: Vechtgames
  Review XGN: door Rox van der Helm
  “Toegegeven: SoulCalibur V staat als een huis. Het vier jaar lange wachten is beloond. Het nieuwe deel ziet er super gelikt uit en speelt heerlijk. Enerzijds voelt het vertrouwd aan, aan de andere kant zijn de vernieuwingen voelbaar. Deel vijf is dynamischer geworden door de quick moves. En de dramatische impact is goed zichtbaar door de critical edge. Offline heb je het snel gezien door een te korte verhaalmodus en weinig speelbare opties. Maar online kun je uren uit je dak gaan. Het online gedeelte is vele malen beter dan het vorige deel en daarmee overtreft SoulCalibur zichzelf. Deel vier kan dus in de ring. Deel vier is zo 2011, 2010, 2009 en 2008. SoulCalibur V, dat is 2012.”
  Cijfer XGN: 8.0
  Normale prijs: € 19,99
  Gold Exclusive-prijs: € 4,99

  Soulcalibur V

  Sanctum 2

  Releasedatum: 7 juni 2013
  Leeftijdsclassificering: 12+
  Genre: Shooter, Strategie & Simulatie
  Review XGN: door Erik Dekker
  “Dat terzijde is Sanctum 2 simpelweg een toffe game die zich vrij hoog mag plaatsen in de lijst met tower-defense games. Het is misschien niet de meest originele titel en het is ook niet de meest diepgaande titel. Maar vooral in teamverband is LOEK III een planeet die verdomd aangenaam is om op te vertoeven. Zie Sanctum 2 als een game die op het eerste gezicht een toegankelijk visitekaartje afgeeft, maar je al snel afslacht als je even niet oplet. Een game die je wilt leren beheersen. Al dan niet met wapens en turrets in de aanslag, want die verdraaide aliens doen er alles aan om je in kleine stukjes terug te sturen naar moeder Aarde.”
  Cijfer XGN: 7.5
  Normale prijs: € 14,99
  Gold Exclusive-prijs: € 4,94

  Sanctum 2

  Retro City Rampage

  Releasedatum: 2 januari 2013
  Leeftijdsclassificering: 12+
  Genre: Actie & Avontuur
  Review XGN: door Lars Paymans
  “Gelukkig zijn er ook net zoveel momenten waarbij Retro City Rampage wel uitstekend werkt. De momenten waarop jij al een schietend een gebied doorrent terwijl de kogels en referenties naar andere games je om de oren vliegen is RCR op zijn best. Hierdoor is Retro City Rampage een fantastische lofzang naar een vervlogen tijd. Als jouw interesse bij deze tijd ligt is deze game een absolute must, maar als een PlayStation 2 je eerste console was is het misschien niet jouw game. Zonder de humor blijft er namelijk een relatief kale game over. Een goede test nodig? Probeer zo veel mogelijk referenties te ontdekken in bovenstaande trailer.”
  Cijfer XGN: 7.5
  Normale prijs: € 14,39
  Gold Exclusive-prijs: € 7,19

  Retro City Rampage

  Doodle Jump for Kinect

  Releasedatum: 28 juni 2013
  Leeftijdsclassificering: 3+
  Genre: Platformgame, Kinect
  Review XGN: -
  Doodle Jump springt van de mobiel naar de Xbox, want deze Xbox LIVE Arcade-titel is in 2013 op Xbox 360 verschenen. De game wordt bestuurd door Kinect en je gaat hierin met Doodle the Doodler op avontuur. Het is een typische platformer, dus dat betekent dat je letterlijk van platform van platform moet springen. Het is natuurlijk wat meer moeite dan anders omdat de bewegingscamera wordt gebruikt, maar deze Kinect-variant bevat wel drie nieuwe werelden.
  Cijfer XGN: -
  Normale prijs: € 4,79
  Gold Exclusive-prijs: € 0,95

  Eternal Sonata

  Releasedatum: 19 oktober 2007
  Leeftijdsclassificering: 12+
  Genre: Rollenspellen
  Review XGN: door Eke Bosman
  “Aan alles komt een einde, niet alleen het leven van Chopin, maar ook de review. Eternal Sonata heeft me verbaasd, verbaasd op veel terreinen. Het blijft boeiend tot het eind. Het verhaal sleept je letterlijk en figuurlijk mee naar het einde. Met name de gevechts-engine is uniek, het haalt je uit een saai ritme en dat is zeer belangrijk voor een RPG. Toch ben ik bang dat dit wat al te exclusief is, en vooral geldt voor een bepaalde doelgroep. Mocht je van dit genre houden, en ook van de Japanse setting, en je hebt van games als Blue Dragon genoten, zorg er dan voor dat je deze game in je bezit krijgt. Je krijgt er geen spijt van.”
  Cijfer XGN: 8.2
  Normale prijs: € 19,99
  Gold Exclusive-prijs: € 9,99

  Eternal Sonata

  Earth Defense Force: IA

  Releasedatum: 9 april 2013
  Leeftijdsclassificering: 12+
  Genre: Actie & Avontuur, Shooter
  Review XGN: door Eke Bosman
  “Earth Defense Force: Insect Armageddon ligt in de winkels voor een prijs van veertig euro. Dat is goedkoper dan een normale game. Maar dat is ook geen wonder, aangezien het spel met een klein budget is gemaakt. Het spel is enigszins vermakelijk, maar kan heel snel vervelen. Wel heeft Vicious Cycle er goed aan gedaan om veel variatie in de gameplay (denk aan de verschillende wapens en klassen) toe te voegen. Maar desondanks lijkt het beter dat je nog even wacht tot dit spel in de budgetbak ligt. Voor een prijs van ongeveer twintig euro is deze game namelijk absoluut de aankoop waard. Zeker voor co-op liefhebbers.”
  Cijfer XGN: 7.0
  Normale prijs: € 19,99
  Gold Exclusive-prijs: € 9,99

  Earth Defense Force: IA

  Giana Sisters: Twisted Dreams

  Releasedatum: 20 maart 2013
  Leeftijdsclassificering: 7+
  Genre: Actie & Avontuur, Platformgame, Klassiekers
  Review XGN: door Tom Boshouwers
  “Helaas is het vooral de frustratie die in de nasmaak aanwezig blijft. Giana Sisters: Twisted Dreams kent een erg interessant concept door twee werelden te bieden voor de prijs van één. Beide zien er spectaculair uit en we kunnen ontwikkelaar Black Forest Games alleen maar complementeren dat het de tijd genomen heeft om twee keer ieder level vorm te geven. Daarnaast is het spel lekker moeilijk, maar het wordt onnodig nog moeilijker gemaakt door een besturing die niet altijd meewerkt. Dit zorgt voor een hoop frustratie die alleen maar stijgt als blijkt dat de game simpelweg niet praktisch in elkaar steekt. De twee werelden maken de game nog wel het spelen waard, maar een cultgame als het origineel zal Twisted Dreams waarschijnlijk niet worden.”
  Cijfer XGN: 6.5
  Normale prijs: € 14,39
  Gold Exclusive-prijs: € 4,74

  Giana Sisters

  Capsized

  Releasedatum: 5 juli 2013
  Leeftijdsclassificering: 12+
  Genre: Actie & Avontuur, Platformgame
  Review XGN: -
  “In Capsized, een shooter met één en al actie waarin je moet zien te overleven, blaas je je koortsachtig een weg door een vijandige planeet boordevol bloedzuigende aliens in een vernieuwende mix van op natuurkundige begrippen gebaseerde vechtstijlen met trekjes van klassieke platformgames. Navigeer door levensgevaarlijke omgevingen en bevecht bloeddorstige wezens om je medebemanningsleden te redden en ongedeerd te ontsnappen. Vecht je in verschillende speltypes met een grijphaak, jetpack, futuristische wapens en powerups een weg door meer dan tien non-lineaire levels in weelderig vormgegeven omgevingen die je helemaal kunt verkennen. De Xbox LIVE-release bevat tevens exclusieve levels, totaal vernieuwde graphics en prestaties.” Bron: Microsoft
  Cijfer XGN: -
  Normale prijs: € 9,49
  Gold Exclusive-prijs: € 4,74

  Hexodius

  Releasedatum: 16 oktober 2013
  Leeftijdsclassificering: 7+
  Genre: Shooter
  Review XGN: door Lars Paymans
  “Aan dit upgradesysteem is duidelijk veel aandacht besteed, maar het is jammer dat ons het gevoel bekruipt dat dit bij de rest van Hexodius niet het geval is. De muziek is goed, maar herhaalt zich veel te vaak. Als je ons een screenshot of filmpje zou laten zien zonder de controller erbij, zouden we zeggen dat het hier om een mobiele game ging. Op dat platform zou Hexodios het waarschijnlijk goed doen, maar wij zijn bang dat dit charmante spelletje, dat best leuk is voor een half uurtje per dag, al snel ondergesneeuwd raakt door de oneindige stroom aan andere - en betere - games die wekelijks online verschijnen.”
  Cijfer XGN: 6.5
  Normale prijs: € 4,74
  Gold Exclusive-prijs: € 9,49

  Hexodius

  Foul Play

  Releasedatum: 18 september 2013
  Leeftijdsclassificering: 12+
  Genre: Actie & Avontuur
  Review XGN: door Rox van der Helm
  “De geheel eigen sfeer, al is het een mix van bestaande elementen, is te koop voor 14,99 op Steam en 14,39 op de Xbox 360. Zeker een aanrader voor liefhebbers van het beat 'm up genre, al is het wat veel geld voor zo'n korte game. Zorg er overigens voor dat je een vriend of vriendin hebt om de game mee te spelen, want alleen is deze niet zoveel aan. Als je je niet stoort aan simpele gameplay maar gewoon een avond met een glimlach wil doorbrengen, dan is Foul Play aan jou besteed. Best een charmant spelletje, al blijft Castle Crashers dé topper in dit genre.”
  Cijfer XGN: 7.0
  Normale prijs: € 14,39
  Gold Exclusive-prijs: € 4,74

  Foul Play

  Runner 2

  Releasedatum: 27 februari 2013
  Leeftijdsclassificering: 3+
  Genre: Platformgame
  Review XGN: door Tristan Brinkman
  “Al met al is Bit.Trip Presents… Runner 2: Legend of the Rhythm Alien een solide nieuwe titel binnen de Bit.Trip serie. De game doet de serie eer aan en beloont de speler door de muziek steeds intenser te laten worden op basis van de prestaties. Toch heeft het spel zo zijn minpunten. Zo moet je geen kort lontje hebben voor Runner 2. Heb jij geduld en weet je door de strenge regels van het spel heen te bijten, dan heb je een fantastische titel in handen.”
  Cijfer XGN: 8.0
  Normale prijs: € 14,39
  Gold Exclusive-prijs: € 4,74

  Bit.Trip Presents... Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien

  Verkijgbaar vanaf 5 march 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.