Uiterst realisme met de WRC 8 features (Gespeeld op E3 2019)

  WRC is al jaren dé simulatie voor rally-fanaten. Het is alweer bijna tijd voor het achtste deel in de franchise, namelijk WRC 8. Wij kregen het digitale stuur in handen en merkten dat bijna alle WRC 8 features op realisme gefocust zijn.

  WRC 8 neemt je opnieuw mee naar de bekende rally-banen over de hele wereld. Na een jaar overgeslagen te hebben is de franchise sterker dan ooit terug. De rally-simulator was al ijzersterk op het gebied van realisme, maar alles is op de schop gegaan en opnieuw opgebouwd om nóg echter over te komen.

  5. Officiële wagens en trajecten

  WRC is de officiële rally-franchise van het moment. Dat betekent dat de game voorzien is van de officiële teams uit het seizoen 2019. Coureurs als Sébastien Ogier (Citroën Racing) en Jari-Matti Latvala (Toyota) komen voorbij en scheuren over de ruim 100 banen die verdeeld zijn over 14 landen.

  Naast deze bekende coureurs komen er voor het eerst WRC-2 en junior WRC coureurs voorbij die het aantal coureurs verrijken. Zij zullen niet in de officiële WRC meerijden, maar in hun eigen klassement op het parcours rubber verbranden. WRC 8 is daarmee de meest complete rallygame ooit.

  4. Zelf alles aanpassen

  De achtste titel in de WRC franchise bedient racefanaten op hun wenken als het op realisme aankomt. Het was eerder al mogelijk om bijvoorbeeld banden te kiezen en de vering af te stellen, maar de opties waren nog nooit zo uitgebreid als WRC 8 je voorschotelt. Je kunt kiezen voor twee interfaces. De eenvoudige, waarin je dus de banden en vering als vanouds in kunt stellen, en de uitgebreide, waarbij je nagenoeg ieder schroefje, boutje en druppeltje olie in je wagen onder controle hebt.

  Bij die laatste optie heeft ontwikkelaar Kylotonn Entertainment bijna alle opties beschikbaar gesteld die het team heeft gebruikt bij het afstellen van de standaard wagens. Dat betekent dus ultieme vrijheid om je rallywagen te pimpen zoals jij dat wil.

  Los van vrijheid in aanpassingen in de wagen kun je ook het weer beïnvloeden in de game. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het weer dynamische te maken, waardoor tijdens een race ineens een regenbui overtrekt. Je moet bij deze optie goed nadenken hoe je je wagen instelt want één verkeerde keuze betekent het verschil tussen plek 1 en plek 10. Een andere weeroptie is een vooraf vastgesteld weertype waarbij je weet waar je aan toe bent voor je achter het stuur kruipt.

  3. Career compleet nieuw neergezet

  WRC 8 kent naast een berg aan coureurs en parcoursen een heel aantal toffe nieuwe elementen. Denk aan bijvoorbeeld de racing calendar. Hierin kies je dit keer niet alleen je race, maar ga je ook aan de slag met sponsoren, trainingen en andere evenementen zoals uitdagingsraces.

  Tijdens je carrière volg je de route die een groentje doorloopt op weg naar de top van het WRC klassement. Alles in is de kalender te doen op het gebied van races, maar naast het racen is er dit keer ruimte om je gehele team te managen. Alles heeft invloed op hoe jouw carrière verloopt. Daarmee ook hoe snel of langzaam jij aan de top zult staan.

  2. Management

  Zoals in sommige voetbalgames al het geval is, moet dit keer in WRC ook gemanaged worden. In je hoofdkwartier is een heel aantal mensen te vinden, van teamleider tot monteurs en pr mensen. Iedereen heeft invloed op jouw status en je races. Het is in WRC 8 nog steeds belangrijk dat je races met succes voltooit, maar het is dit keer minstens net zo belangrijk om buiten de races alles sucesvol te managen.

  Kies jij een team van monteurs waar een rotte appel in zit? Dan is de kans groot dat je wagen minder goed presteert. Is je PR-team niet op orde? Dan kan het zomaar zijn dat je belangrijke inkomsten misloopt. Als iemand in je team vermoeid is, is het bovendien zo dat diegene minder goed presteert. Het zijn allemaal dingen die indirect jouw race beïnvloeden en dus elementen om goed in de gaten te houden in WRC8. Hiermee is WRC8 een tikkeltje meer gaan leunen op het management in plaats van het racen.

  1. RPG-systeem

  WRC 8 is niet zomaar een rally-simulator, maar bijna een Rally role-playing-game geworden. Waar je voorheen je auto kon kiezen en na een paar aanpassingen de weg op gestuurd werd, is dat nu heel anders. Bij iedere race word je sterker en beter door de ervaring die je opdoet en het geld dat je verdient. Dat geld verdien je ook tijdens de trainingen en uitdagingen die de game je voorschotelt, maar XP wordt hierin wat minder verdiend.

  Uiteindelijk kun je met je XP in een skilltree een heleboel opties kiezen waar je telkens beter van wordt. Er zijn vier categorieën om je punten in te verdelen. Twee ervan draaien om de prestatie van je wagen en twee ervan draaien om de prestaties van je team. Als alles in balans is, heb jij de ultieme WRC 8 ervaring te pakken.

  WRC8 features - de ultieme rallysim?

  Wij mochten tijdens onze E3 afspraak even proeven van dit systeem. Zo kregen we de skilltree voor ogen en zagen we wat er allemaal mogelijk is wat betreft aanpassingen. Helaas kunnen we niet een heel goed beeld vormen van de impact die alles heeft en dus geen goed oordeel vormen over hoe dit uitpakt in de definitieve game.

  Het gevoel dat wij nu hebben bij de game is dat dit wel eens de ultieme rallysim zou kunnen worden, maar alleen als al deze opties hun werk goed doen. Of dat echt zo is, laten wij je weten zodra we uitgebreid in het stof gehapt hebben en de WRC 8 review voor je klaarzetten. Dit duurt alleen nog wel even, want de game komt pas in de herfst van dit jaar uit.

  WRC8

  Verkijgbaar vanaf 5 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.