Wie gaat er winnen?: FIFA of PES? - XGN Doe Mee

  Treurig nieuws uit de game-industrie: Konami stopt namelijk met het maken van PC- en consolegames. De XGN Doe Mee treurt mee, maar gaat deze week niet in op die stap - misschien volgende week. Deze week kijken we naar de clash tussen de footies, namelijk FIFA en PES!

  Een week geleden was de centrale vraagstelling wat jullie nou van de beloftes van Rockstar vinden. De Amerikaanse maker van GTA heeft ons namelijk veel moois beloofd voor GTA V, maar veel van die beloftes komen uiteindelijk niet uit; geen singleplayer DLC, geen online heists van dag één met GTA Online. Volgens ons verwoord onze Pedro het erg goed:

  PedroJ - Level 3

  “Tja, het is moeilijk. Aan de ene kant voelt het alsof we steeds aan het lijntje worden gehouden met die beloftes, aan de andere kant is het wel allemaal gratis. Een gegeven paard kijk je niet in de bek. Uiteindelijk heb ik het liever gratis, ook al wordt ons geduld ernstig op de proef gesteld.”

  Natuurlijk zijn bepaalde aspecten van GTA gratis, zoals de online heists, maar als het bedrijf had doorgezet met de singleplayer DLC, dan was deze naar alle waarschijnlijk niet gratis geweest. En natuurlijk mag je een gegeven paard niet in de bek kijken, maar als een bedrijf beloftes doet over diens spel, dan mag je toch verwachten dat er iets van gaat komen? Of is de XGN Doe Mee nu heel cynisch. Wij laten dat aan jullie over.

  Enfin, genoeg gebazel over Rockstar. Tijd voor die footie-games! Want het nieuwe seizoen van de eredivisie is al een maand onderweg en de komende weken zal ook FIFA ons weer verblijden of boo maken. Eén van de twee waarschijnlijk. De Doe Mee vraagt daarom ook:

  Wie gaat er winnen: FIFA of PES?

  Waar gaat jouw voorkeur naar uit? PES kreeg in onze review een 8.5 en met de vele reacties eronder kan de Doe Mee wel wat. FIFA zal de komende week verschijnen, dus wij zijn benieuwd naar jouw mening. Waarom kies jij FIFA of PES? Vertel in de reacties hieronder waarom jij één van de twee kiest. Dus, wie gaat er winnen?

  En houdt het netjes hè, de Doe Mee heeft geen zin om reacties te verwijderen of wat dan ook. Een fijn weekend gewenst en tot volgende week!

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.