Windows 10 download installeren? - Dat doe je zo!

Article
dinsdag, 02 juni 2015 om 16:43
xgn google image
Wil je Windows 10 download installeren? Nog voordat het op 29 juni uitkomt? Dat kan! Het icoon onder op je startbalk is slechts om de nieuwe versie te downloaden, maar via de website van Windows kun je de preview van het besturingssysteem al installeren. Hoe je dat doet, lees je hier.

Stap 1

Ga naar de website preview.windows.com. Hier laat Microsoft nadrukkelijk weten dat het nog geen definitieve versie van Windows 10 is en ze jouw hulp erg op prijs stellen. Het bedrijf wil dat jullie Windows 10 installeren, maar ze willen ook graag jullie meningen erover horen. Druk op de knop 'Aan de slag' om verder te gaan.
Windows 10 download

Stap 2

Voordat je aan de slag kunt met Windows 10 moet je inloggen met je Hotmail-, Live- of Outlook-account. Heb je deze niet, dan zul je een account aan moeten maken via de optie om te registeren. Zonder één van deze accounts kun je de preview niet installeren.

Stap 3

Wanneer je dit hebt gedaan kom je op een pagina waar veel regels en wetten opgenoemd staan. Om verder te gaan moet je deze accepteren, maar je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je geen rare dingen beloofd. Er is goed naar de tekst gekeken en er zitten geen addertjes onder het gras.

Stap 4

Wanneer je de regels en wetten heb geaccepteerd, ben je officieel een Insider. Op deze pagina krijg je de link naar de download van de technische preview. Bovenaan staan de blokjes 'PC' en 'Telefoon', hier kun je selecteren welke versie van de Windows 10 preview je wilt downloaden.
Je komt op een pagina met meer informatie over Windows 10 en de voorwaarden wanneer je een goede tester zou zijn. Scroll helemaal naar beneden en druk op de knop 'Download de Preview' om de installatie te starten.

Stap 5

Je komt op een nieuwe pagina die de optie geeft om de upgrade op de PC te installeren waar je nu op zit of om de ISO-bestanden te downloaden en het op een andere PC te doen. Windows raad je aan om deze bestanden op een USB-stick of een DVD te installeren. Op dit moment zijn er slechts drie talen beschikbaar, namelijk Engels, Chinees en Portugees. Ook heb je de keuze uit de 32- of 64-bit versie.
Hier wordt nogmaals gewaarschuwd dat dit niet de definitieve versie is en problemen op kan leveren. Windows raadt daarom niet aan om de preview op een belangrijke computer te installeren.

Stap 6

Wanneer je alle ISO-bestanden op je USB-stick of DVD hebt staan, klik je op setup.exe. Hierdoor begint Windows automatisch met Windows 10 installeren. Voordat de installatie begint moet je eerst de licentievoorwaarden accepteren, wordt er naar updates gezocht en wordt de installatie klaargemaakt. Hierna ga je Windows 10 installeren.

Stap 7

De installatie is nog niet begonnen, maar je krijgt hier misschien meldingen over dat er iets foutgaat. Hier moet je geduldig blijven, want het blijkt een knelpunt te zijn waarop het net lijkt dat de installatie vastloopt. Je moet gewoon op ‘oke’ drukken achter de foutmelding en verder niets! Wanneer je wel op andere knoppen gaat drukken is de kans groot dat de installatie vastloopt. Maar als je dit hebt overleefd is er goed nieuws, je kunt Windows 10 installeren.

Stap 8

Wanneer je computer klaar is met Windows 10 installeren, wordt deze automatisch opnieuw opgestart en begin je in de startprocedure van Windows 10. Hier moet je jouw gegevens invullen, maar als je van een bestaande computer werkt zijn, dit maar weinig gegevens.

Windows 10 installeren zit erop

Als je dit allemaal hebt ingevuld ben je klaar om met Windows 10 aan de slag te gaan. Je kunt ontdekken wat er nieuw is en dat nog voordat de meesten het hebben gezien.
Windows 10 komt op 29 juli uit. Het nieuwe besturinssysteem is gratis te downloaden voor huidige gebruikers van Windows 7 en 8.

Populair Nieuws