Wie gaat de Eredivisie winnen?

Article
zondag, 07 augustus 2022 om 10:00
Het voetbalseizoen wordt afgetrapt. Maar wie zal er dit seizoen landskampioen worden en de Eredivsie winnen? We legden de vraag aan de redactie voor en dagen jullie uit op onder dit artikel jullie eigen voorspelling te geven!

AZ - Bob

Als AZ-fan kan ik niet anders om de hoop op mijn eigen clubbie te vestigen Maar als ik eerlijk ben zie ik de strijd tussen PSV en Ajax gaan en de schaal dit jaar naar Eindhoven gaan. Beide ploegen hebben flink wat versterkingen binnengehaald, waar ik het elftal van PSV toch iets sterker acht. Toch blijft het altijd de grote vraag welke selectie het tot het eind van de rit kan volhouden. En de transferperiode is nog niet voorbij natuurlijk, net zoals er nog in de winter genoeg kan gebeuren.

PSV - Richard

Na de wedstrijd tussen PSV en Ajax te hebben gezien, denk ik dat het voor Ajax écht lastig gaat worden dit seizoen. Verdediging is wederom om te janken, wat niet gek is als je ziet hoe er weer 'goed is verkocht' in de afgelopen periode. De rechterhelft van de Eredivisie kan je misschien nog relatief omverduwen door aanvallend lekker te spelen, maar je gaat minstens een handvol teams hebben die slim op de counter gaan spelen. PSV speelt dan misschien minder aantrekkelijk, maar het team staat wel beter. Denk dat de drie grote prijzen in Nederland (inclusief de titel) dus richting Eindhoven gaan dit jaar.....

PSV - Chris


PSV. Als jarenlange Ajax fan zie ik dit jaar PSV met de schaal in handen eindigen. PSV is hongerig, want staat al jaren droog en heeft de zaakjes goed voor elkaar, zeker voorin. Ajax daarentegen heeft flink aan kwaliteit ingeboet. Veel sterkmakers zijn verkast en zeker defensief liep het vorig jaar de tweede helft van de competitie al niet lekker. Daar komt bij dat Ajax gegarandeerd Champions League speelt en dus flink aan de bak moet. Grote kans dat PSV dat in de voorrondes alweer mist, gezien de tegenstander. Zij kunnen zich dus vrij snel volledig op de competitie richten. En Feyenoord dan? Tja...

Ajax? - Theo

Eigenlijk zou ik Ajax moeten zeggen gezien ik al een tijdje voor deze club juich. Toch denk ik dat zij dit jaar niet aan de top zullen eindigen. Er zijn te veel spelers vertrokken die daar het verschil uitmaakten en naar mijn idee is de club nu zoekende naar hun nieuwe flow. Als je naar PSV kijkt, zijn daar juist namen die wel raad weten met een bal en een net in het vizier. Denk aan Xavi Simons die het middenveld versterkt, nadat hij bij Paris Saint-Germain speelde. In zijn eerste wedstrijd tegen Ajax was het onlangs meteen raak. Simons komt in een team terecht met De Jong, Madueke, Gakpo en Vinicius, niet de minste namen die allemaal zeker zullen bijdragen aan de reis naar de eerste plek dit seizoen.

Feyenoord? - Rox

Ik ben voor Ajax. En toch ben ik dit seizoen bang voor Feyenoord. Meer dan dit wil ik er ook niet vuil aan maken... Ik zal vooral Ajax toeschreeuwen!