Wie denk je wie de F1-kampioen van 2022 zal worden?

Article
zaterdag, 19 maart 2022 om 11:00
rb18 max verstappen f1 autof1644423858
Het nieuwe Formule 1 seizoen gaat dit weekend van start. Voordat Max Verstappen en alle andere coureurs de baan op gaan, gingen we de redactie daarom af met de vraag wie ze denken dat de F1-kampioen van 2022 gaat worden. Dat leverde soms wat gekleurde en vooral ook hilarische antwoorden op.

Ralph Beentjes - Max Verstappen

Het klinkt misschien heel cheesy en alsof ik een oranje bril op heb, maar ik zet mijn geld toch in op Max Verstappen. We hebben momenteel natuurlijk weinig om op af te gaan, behalve de F1-wintertest. Daar leek aan het einde van de voorbereiding Red Bull Racing toch al beste uit de bus te komen. En we weten daarnaast dat het team bovendien goed is in de ontwikkeling van een auto door een seizoen heen, kijk bijvoorbeeld al welke upgrades ze hebben meegenomen naar de test in Bahrein. Dat die upgrades ook het verwachte resultaat opleveren, dat is bovendien nog beter nieuws voor Red Bull. Dat betekent namelijk dat de simulaties en de data die komt uit de windtunnel accuraat is, waardoor toekomstige upgrades een hogere kans van slagen hebben.
Maar niet alleen de RB18 ziet er goed uit, we hebben de laatste jaren natuurlijk ook kunnen zien hoe goed Verstappen zelf is. Vorig jaar is duidelijk geworden dat de Nederlander en Lewis Hamilton echt een klasse apart zijn en hun teamgenoten ver achter zich laten. Als de auto goed is, dan kunnen we er op vertrouwen dat Verstappen er alles uit zal halen en dat is waarom ik mijn geld inzet op de kersverse wereldkampioen

Marcus Talens - Max Verstappen?

Ik ben niet zo van de F1. Ik kan Max Verstappen noemen en de naam Lewis Hamilton ken ik ook (al dacht ik toen hij een trending was dat het om de musical ging). Wat ik dan weer wel weet is dat het er soms om hangt of iemand wint of niet. Het duel tussen Hamilton en Verstappen schijnt vorig jaar bijvoorbeeld nogal spannend geweest te zijn. Als leek denk ik dat Max weer kan winnen, maar hij zal uit moeten kijken. In de Grand Prix die ik zelf rijd wordt ik vaak op het laatste moment ingehaald door Waluigi, dus voor Max hoop ik dat er geen Wax Verstappen meedoet.
ferrari g4a6c008f9 1920f1657798771

Chris Boers - Charles Leclerc

Ik verwacht veel van Mercedes dit jaar. Met een super gedreven Hamilton en een betere sidekick Russel kunnen zij de deur bij de concurrentie flink in het slot gooien. Max gaat het lastig krijgen omdat hij nog steeds te weinig steun van Perez krijgt, waardoor hij het dit jaar tegen beide twee Mercedessen op moet nemen. Verder verwacht ik dat ook Ferrari dit jaar voorin mee kan draaien. Sterker, als ik nu mijn geld ergens op in zou moeten zetten, zou ik dat doen op Leclerc. Voor nu nog onderschat, dus grote winstkans!
rsz uf1d unit 11414f1626704096

Luuc ten Velde - Max Verstappen

Hoewel ik niet hoop dat een jarenlang tijdperk van Max Verstappen als wereldkampioen aanbreekt, vermoed ik dat deze kans wel degelijk aanwezig is. Verstappen is één van de meest agressieve coureurs in de Formule 1 en krijgt daarmee vaak genoeg zijn zin als het gaat om inhaalacties of het onmogelijk maken van inhalen. Tel daarbij zijn motivatie om wereldkampioen te worden en die jonge leeftijd en het is goed mogelijk dat de Nederlander de komende jaren als kampioen uit de bus komt. Het grootste vraagstuk ligt bij de Red Bull-wagen, want als die ondermaats blijkt te zijn gaan die kansen denk ik ook direct in rook op.