Whatsapp Web Versie - Alles wat je moet weten

Article
donderdag, 22 januari 2015 om 16:42
xgn google image
Facebook heeft de webversie van Whatsapp vrij snel gelanceerd en er zitten wel wat haken en ogen aan. Het is bijvoorbeeld niet voor alle mobiele gebruikers toegankelijk. Bovendien kan je niet van alle browsers gebruik maken. Wat je allemaal moet weten voordat je aan de slag gaan met Whatsapp Web hebben wij voor je samengevat.
Op dit moment is het voor iOS-gebruikers nog niet mogelijk om gebruik te maken van de Whatsapp webversie. De Whatsapp webversie is namelijk alleen beschikbaar voor Android, Blackberry, Blackberry 10, Nokia S60 en Windows Phone.
Jan Koum, directeur van Whatsapp heeft op Facebook laten weten dat de dienst beschikbaar is en helaas nog niet beschikbaar is op iOS. Dat komt volgens hem door de limieten in het besturingssysteem van Apple. Wel wordt er nog gezocht naar een oplossing voor iOS-gebruikers, maar wanneer we die kunnen verwachten is nog niet duidelijk.
Whatsapp web versie

Whatsapp web versie kan alleen gebruikt worden in de Chrome-browser

De webversie van Whatsapp is op dit moment alleen te gebruiken in de Chrome-browser van Google. Dit heeft te maken met de technische achtergrond van de browser die volgens Whatsapp het beste bij deze web applicatie zou passen.
Het is dus niet mogelijk om browsers als Safari, Firefox, Internet Explorer of Opera te gebruiken. Of dit later wel mogelijk wordt is nog niet duidelijk.

Een constante verbinding op je smartphone is vereist

Whatsapp Web is alleen te gebruiken in combinatie met je smartphone. Daarnaast moet je smartphone te allen tijde verbonden zijn met het internet, anders werkt het programma niet. Dit heeft ermee te maken dat Whatsapp Web de berichten van je smartphone ophaalt en als het ware de gesprekken van je smartphone spiegelt. Dit houdt ook direct in dat alle berichten gesynchroniseerd zijn en je ze zowel in Whatsapp Web als op je smartphone te zien krijgt.
Mocht het dus gebeuren dat je op je smartphone geen verbinding meer hebt, dan kun je de webversie van Whatsapp niet meer gebruiken. Ook worden de berichten niet opgeslagen in de cloud. Whatsapp raadt zijn gebruikers aan om zoveel mogelijk op een Wifi-netwerk te blijven, zodat je geen hoge rekening zou krijgen.

Toegang tot Whatsapp Web gaat via een QR-code

Als je toegang wil tot Whatsapp Web dan moet je daarvoor een QR-code scannen. Dit doe je door Whatsapp te openen en in het menu Whatsapp Web te selecteren. Hier krijg je een QR-scanner te zien waarmee je de afbeelding kan scannen. Hierdoor wordt je smartphone verbonden met Whatsapp Web en kun je beginnen met het versturen van berichten en media.
Het is overigens niet mogelijk om meerdere smartphones tegelijk te koppelen aan Whatsapp Web. Het kan zijn dat je in de Whatsapp-app nog geen Whatsapp Web in het menu ziet staan. Probeer dan de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Als het goed is zou Whatsapp Web dan moeten verschijnen in het menu.
Whatsapp web versie

Whatsapp Web beschikt nog niet over alle opties

In Whatsapp Web is het mogelijk om berichten te versturen in huidige gesprekken, nieuwe gesprekken aan te maken en foto's te versturen. De mogelijkheid om groepsgesprekken aan te maken zit er nog niet in en komt mogelijk later. Wel kunnen gebruikers meldingen in of uitschakelen, die getoond kunnen worden in Google Chrome.
De webversie van Whatsapp is een gewilde toevoeging aan de berichten dienst en komt voor veel mensen als geroepen. Wel is het jammer dat iOS-gebruikers hier nog niet van kunnen genieten, maar een uitbreiding van browsers en smartphones komt mogelijk nog in de toekomst.

Populair Nieuws