Dit zijn onze Westworld seizoen 2 verwachtingen

Article
zondag, 23 april 2017 om 13:16
xgn google image
HBO weet precies hoe ze goede series moet maken. Game of Thrones is natuurlijk het paradepaardje, maar ook series als True Detective en Veep doen het fantastisch. Westworld staat sinds vorig jaar ook in de HBO line-up. Hier kijken we naar onze Westworld seizoen 2 verwachtingen.
WAARSCHUWING: Dit artikel bevat spoilers voor Westworld! Kijk eerst het eerste seizoen van Westworld voor je verder leest!
Westworld introduceerde ons afgelopen jaar tot een futuristische wereld waarin robots zo ver ontwikkeld zijn, dat ze net echt lijken. De titel Westworld komt van een soort pretpark waar gasten zich tussen deze robots kunnen mengen, geheel in de stijl van het Wilde Westen. Een complete cowboywereld is nagebouwd en wordt bevolkt door zogenaamde hosts, de robots. In dit park kunnen bezoekers een eigen cowboyavontuur beleven.
Verschillende personages worden gevolgd tijdens hun tijd in het park. Het eerste seizoen van Westworld neemt zijn tijd om verhaallijnen op te bouwen en karakters te ontwikkelen. Eigenlijk is het complete eerste seizoen een prequel voor wat er verder gaat gebeuren in de show. Maar wat gaat er gebeuren in Westworld seizoen 2?

Westworld seizoen 2 release pas in 2018

Wat er ook gaat gebeuren, we zullen het pas precies te weten komen in 2018. De makers van de show hebben duidelijk laten weten dat er zo veel werk in de show gaat zitten, dat we niet eerder dan 2018 terug kunnen keren naar Westworld. De omlijning van het script begint al vorm te krijgen, maar er komt meer bij kijken dan alleen een script.
De wereld van Westworld is enorm en het kost veel tijd om alles in elkaar te zetten. Al helemaal nu de wereld van de serie een uitbreiding zal krijgen, loopt de productietijd per aflevering behoorlijk op.
Het eerste seizoen van Westworld begon in oktober. Als de serie die periode aanhoudt, zal het dus nog anderhalf jaar duren voordat de show terugkomt. Volgens onze Westworld seizoen 2 verwachtingen zal de show in ieder geval niet tijdens de zomer van 2018 verschijnen, want die periode wordt al in beslag genomen door het laatste seizoen van HBO-hit Game of Thrones.
108341

De introductie van Samurai World

In de finale van Westworld seizoen 1 is er een scène waarin enkele karakters andere hosts vinden die uit een ander tijdperk lijken te komen dan zijzelf. Dit samen met de 'SW' op de muur in plaats van de gebruikelijke 'WW' van Westworld, geeft aan dat het om een ander park gaat dan die van het Wilde Westen. Volgens onze Westworld seizoen 2 verwachtingen zal er ook aandacht besteed worden aan dit feit, te beginnen met de introductie van Samurai World of Shogun World (de precieze naam is nog niet onthuld).
Dit park is volledig in het thema van het feodale tijdperk, toen er samoerai rondliepen in Japan. Het is nog niet bekend in hoeverre we dit nieuwe park te zien krijgen, maar wat we wel weten is dat de focus blijft liggen op Westworld. De personages uit dit park zijn nu slimmer en weten van Samurai World af. Ze zullen zich dan ook gaan afvragen wat er allemaal buiten hun eigen wereldje te vinden is.
Tijdens hun exploratie van de wereld is het dus goed mogelijk dat ze opeens Samurai World binnen stappen. Of misschien lopen ze wel een park binnen dat een totaal ander tijdperk heeft. Het eerste seizoen gaf al aan dat er meer parken waren, ook naast de twee die vooralsnog bekend zijn. Welke parken HBO kiest om in de show te verwerken, is iets dat we nog af moeten wachten.
Wat we wel weten, is dat we meer variatie mogen verwachten in de sets die gebruikt worden. Jonathan Nolan, co-creator van Westworld, heeft eerder al laten weten dat Westworld geen show is die al haar seizoenen op dezelfde locatie laat afspelen. De ambitie voor de show is enorm en daarom wil Nolan ook steeds meer nieuwe sets verkennen. Uitstapjes naar andere parken lijkt een logische keuze om meer variatie te krijgen voor Westworld seizoen 2.
108343

Westworld seizoen 2 cast

De finale van Westworld seizoen 1 betekende het einde van Anthony Hopkins' rol als Dr. Robert Ford. Nolan heeft bevestigd dat het de echte Ford is die neergeschoten wordt, en dus niet een robot. Natuurlijk weet je nooit wat er nu precies gaande is in Westworld en zou Ford in een andere vorm nog terug kunnen komen in Westworld seizoen 2. Op het moment is er in ieder geval nog geen bevestiging dat Hopkins terug zal keren in Westworld seizoen 2.
Wie we sowieso wel terug zullen zien, is Ed Harris als de Man in Black. We zagen hem in de finale van seizoen 1 wegrennen voor enkele hosts en in een benarde situatie terecht komen. In Westworld seizoen 2 gaan we erachter komen hoe die situatie afloopt en of hij het langer dan één aflevering overleeft.
Een ander karakter dat definitief terug zal komen in Westworld seizoen 2 is Angela, gespeeld door Talulah Riley. Angela is de host die mensen ontvangt voor ze het park binnengaan. Later in de show is zij ook een van de handlangers van Wyatt. Voor het tweede seizoen is Angela gepromoveerd tot main cast.
Zonder officiële bevestiging is te anticiperen dat Dolores (Evan Rachel Wood), Teddy (James Marsden) en Maeve (Thandie Newton) ook terugkomen in Westworld seizoen 2. Deze drie personages waren erg belangrijk in het eerste seizoen en ze waren niet in direct levensgevaar aan het einde van dat seizoen. HBO heeft zich tot zover stilgehouden over welk deel van de cast terugkomt in 2018.
109716

Hoe zitten de robots in elkaar?

Waar brengt het verhaal ons verder nog naartoe? Volgens de Westworld seizoen 2 verwachtingen zal het in ieder geval niet meteen plaatsvinden waar het eerste seizoen ons heeft achtergelaten. Nolan heeft al laten weten dat de show eerst een sprong in de tijd zal maken voordat de eerste seizoensfinale verder wordt uitgebreid.
Waar het verhaal wat meer diepgang gaat brengen, is in de creatie van de hosts. Er zal meer tijd besteed worden aan hoe de robots precies in elkaar zitten en hoe alles werkt. De makers van de show willen het wel enigszins mysterieus houden, maar we komen wel meer te weten over bijvoorbeeld hun brein en hoe de hosts blijven bewegen zonder aangesloten te worden op een stopcontact.
“Ze zijn meer biologisch dan mechanisch,” laat Nolan al weten. Je kunt haast geen onderscheid maken tussen hosts en mensen, behalve dat hosts geen zuurstof nodig hebben. Dit levert voor de serie ook weer mogelijkheden op met betrekking tot het stoppen van de robots. Ze zijn bijvoorbeeld wel programmeerbaar en aanpasbaar, maar ze zijn een stuk minder kwetsbaar dan mensen.
De manier waarop meer informatie wordt gegeven in het tweede seizoen, is niet door een kijkje in de fabriek. De kijker zal meekijken met de hosts en zien hoe zij meer en meer te weten komen over zichzelf. Zij leren ook pas voor het eerst echt wat ze zijn en hoe ze in elkaar zitten, dus dat geeft het ideale scenario voor de kijker om mee te leren hoe de hosts in elkaar zitten.
109717

Westworld seizoen 2 verwachtingen door fans

Veel van Westworld seizoen 2 is nog onbekend en dat opent de deuren voor fans om helemaal los te gaan met theorieën. En dat is dan ook precies wat er gebeurt op bijvoorbeeld Reddit. Fans hebben de wildste fantasieën over wat er met de rest van de show zal gebeuren. Nolan leest hier ook soms verhalen van en vertelde zelfs dat één Reddit-gebruiker de twist uit de derde episode van seizoen 2 al geraden heeft.
De schrijvers zijn daarna opnieuw begonnen met het script, zodat de Westworld ervaring nieuw en fris blijft voor iedereen. Westworld moet het deels hebben van de geweldige plot twists, dus het is begrijpelijk dat de schrijvers iets anders willen verzinnen nu een geplande twist al bekend is. Nolan vertelde niet welke twist correct geraden was, dus je zult zelf het Reddit forum af moeten speuren om alle theorieën te bekijken.
Een theorie die veel populariteit heeft verworven, heeft het erover dat de hosts en mensen een echte oorlog gaan hebben. Het wordt een strijd om leven en dood waarbij niets en niemand veilig is. Ford had het in de laatste aflevering al even over een oorlog, dus het is goed mogelijk dat het tweede seizoen zo wordt uitgewerkt dat dit ook daadwerkelijk aan bod komt.
Wat er nu precies gaat gebeuren in Westworld seizoen 2 gaan we zien in 2018, wanneer de show terugkomt naar televisie. Hoe wordt Samurai World in het seizoen verwerkt en hoe zitten de hosts precies in elkaar? We zullen het weten zodra de show weer uitgezonden wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties