10 SEGA Mega Drive Mini games die niet op de console mogen ontbreken

Article
donderdag, 04 april 2019 om 15:29
xgn google image
SEGA laat in een aankondiging weten dat de SEGA Mega Drive Mini 40 games krijgt. Hiervan is tot nu toe slechts een vierde deel bekendgemaakt. Dit betekent dat je favoriete game nog erbij kan komen. In deze special benoemen wij 10 games die niet op de kleine console mogen ontbreken.

10. NBA Jam

De eerste titel van de SEGA Mega Drive Mini games is NBA Jam. Het is niet alleen een van de eerste basketbal arcade games, maar ook een van de eerste sportgames waarin men van een NBA-licentie gebruikmaakt. Dit wil zeggen dat de game bestaande spelers en teams uit de Amerikaanse competitie heeft.
NBA Jam heeft twee-tegen-twee wedstrijden waarbij zo goed als alle regels van de baan zijn. Zo mag je tegenstanders zonder pardon omver duwen. Dit alles gebeurt in een hele overdreven manier. De spelers springen onmenselijk hoog en na drie keer scoren word je 'on fire' wat je vele extra's geeft. NBA Jam is een game voor doldwaas plezier en mag dan ook niet in deze special ontbreken.
149242

9. Michael Jackson's Moonwalker

De recent uitgekomen documentaire Leaving Neverland heeft voor veel ophef gezorgd rondom Michael Jackson. Voor sommige mensen is alles van de King of Pop besmet, maar wij vinden toch dat Michael Jackson's Moonwalker niet mag ontbreken in onze lijst met SEGA Mega Drive Mini games.
De game is gebaseerd op de film Moonwalker en gaat over Michael Jackson die een groep kinderen uit de handen van de kwaadaardige Mr. Big moet redden. Dit doe je met behulp van zijn welbekende dansbewegingen in combinatie met zijn hits in een 16-bit jasje. Of deze Beat 'em up ook maar enige kans maakt om de kleine console te komen, is nog maar de vraag.
149244

8. Golden Axe

Golden Axe is net als onze vorige notering van de SEGA Mega Drive Mini games special een beat 'em up. De game speelt zich af in het fictieve land Yuria waar een duistere entiteit genaamd Death Adder de koning en zijn dochter gevangen houdt. Het is nu aan de drie krijgers Gilius Thunderhead, Ax Battler en Tyris Flare om hem te stoppen.
Om bij Death Adder te komen moet je je een weg banen door een hele reeks aan vijanden die je een kopje kleiner moet maken. Dit doe je niet alleen met slagwapens, maar ook met magie. Daarnaast kan je zogenaamde bizarrians berijden, waarmee je vijanden van hun stuk kan brengen. Dit in combinatie met de co-op modus maakt het een game die niet mag ontbreken.
149247

7. Micro Machines

De kans is groot dat je in je jeugd met miniatuur autootjes hebt gespeeld. Als kind verzin je hier van alles bij. Een achtervolging op hoge snelheid of een race om de beste te worden, zijn daar een voorbeeld van. In Micro Machines wordt deze kinderlijke fantasie werkelijkheid als je achter het stuur kruipt van de speelgoedvoertuigen.
De game is vooral heel populair door zijn originaliteit op het gebied van racen en het feit dat je de game met zijn tweeën kan spelen. Er zijn al verschillende remakes en vervolgen van Micro Machines verschenen, maar dit hoeft geen reden te zijn om hem niet bij de SEGA Mega Drive Mini games te zetten. Daar is de game gewoon te iconisch voor.
149250

6. Road Rash

Nee, het gaat hier niet om een nieuwe vlooiensoort, maar om een racegame met motoren. In Road Rash neem je deel aan illegale, en nogal gewelddadige, straatraces. De game dankt haar naam aan de straattaal term voor ernstige brandwonden die kunnen ontstaan als de huid met hoge snelheid in contact komt met het asfalt.
Winnen kan in Road Rash niet alleen door snel te racen, maar ook door je tegenstanders van hun motor af te slaan of schoppen. De combinatie van het ontwijken van verkeer, je mede-racers en het aanvallen van de competitie maakt de game uniek. Ze mag dan ook niet ontbreken in onze SEGA Mega Drive Mini games special.
149252

5. Earthworm Jim

De middelste positie in de lijst van de SEGA Mega Drive Mini games gaat naar de platformer Earthworm Jim. De game combineert de elementen van 2D platformers met een run and gun speelstijl. Earthworm Jim wordt gezien als een van de beste games op de SEGA Mega Drive. Dit was mede te danken aan de hand getekende stijl die voor die tijd ongewoon was.
Ontwikkelaar Shiny Entertainment maakte Earthworm Jim als een soort satire op platformers. Zo is Princess-What's-Her-Name een parodie op alle vrouwelijke personages die alleen in dit soort games zaten om gered te worden. De game zit verder vol met kleurrijke slechteriken en humor. Earthworm Jim hoort zeker thuis in deze lijst.
149253

4. Phantasy Star II

Phantasy Star II speelt zich duizend jaar na de gebeurtenissen uit het origineel af. In de game volg je de avonturen van overheidsagent Rolf. Hij heeft als taak om te ontdekken waarom de beschermer van planeet Mora in het Andromeda stelsel niet meer functioneert. Wat volgt is een episch avontuur.
Phantasy Star II is een ware mijlpaal in de game-industrie. Het is niet alleen de eerste RPG voor de Mega Drive, maar komt in Amerika twee maanden voor de eerste Final Fantasy uit. De game wordt geprezen om haar plot, gameplay, personages en de thema's die worden aangesneden. Zo'n titel mag dus niet ontbreken in de SEGA Mega Drive Mini games lijst.
149261

3. Super Street Fighter 2

Bij het woord vechtgame is Street Fighter een van de eerste dingen die je te binnen schiet. Het tweede deel wordt doorgaans gezien als een van de betere uit de serie en mag dan ook niet ontbreken in onze SEGA Mega Drive Mini games special. Het is dan ook de ideale game om samen tegen elkaar te spelen.
Super Street Fighter 2 bevat in totaal 16 personages met ieder hun eigen unieke speelstijl. De vechters hebben in de game voor het eerste nieuwe speciale technieken gekregen. Zo heeft Ryu nu zijn Fire HadÅken en krijgt Ken zijn vlammende Shoryuken. De game heeft alles in huis om bij de collectie te horen.
149268

2. Streets of Rage II

De derde beat 'em up en een na hoogste notering in onze SEGA Mega Drive Mini games lijst is Streets of Rage 2. In de game speel je als Max Thunder en Eddie "Skate" Hunter die het met hun vuisten en verschillende slagwapens opnemen tegen het criminele gespuis van de stad.
Streets of Rage II wordt gezien als het beste deel van de serie en een van de leukste games op de SEGA Mega Drive. De gameplay is een hele verbetering op het eerste deel en de muziek is in die periode revolutionair en zijn tijd ver vooruit. Combineer dit met een co-op modus en je hebt een game die op de kleine console thuishoort.
149274

1. Sonic the Hedgehog 2

De eerste Sonic the Hedgehog is een van de games die naar de SEGA Mega Drive Mini komt, dus waarom staat het tweede deel dan in onze lijst? Sonic the Hedgehog 2 bevat alles van het origineel, maar werkt dit nog beter uit. De levels zijn nog beter en ook de visuele stijl heeft een flinke beurt gekregen.
Sonic the Hedgehog 2 is volgens veel fans van de games de ultieme Sonic ervaring. Dit is te danken aan de combinatie van snelheid, moeilijkheid, muziek en de toevoeging van onder andere de spin dash. De game bevat ook een co-op modus die je in staat stelt om met en tegen elkaar te spelen. Als er een game niet mag ontbreken, is het Sonic the Hedgehog 2 wel.

SEGA Mega Drive Mini games

Dit was onze special over de 10 SEGA Mega Drive Mini games die naar de kleine console moeten komen. Naar welke game uit de lijst kijk jij het meeste uit? Zijn er titels die jij liever wil zien? Laat het ons in de reacties weten. In de XGN historie van de SEGA Mega Drive kan je meer lezen over de oude console.