Welke Pokémon zou jij willen zijn?

Article
dinsdag, 08 oktober 2013 om 18:00
xgn google image
Jullie zijn niet de enige die staan te trappelen om Pokémon X en Pokémon Y, ook bij ons op de redactie zijn er veel Pokémonfans te vinden. Trainers die gepoogd hebben alle beestjes te vangen, de vele gymleaders te verslaan en natuurlijk de Pokémon League te winnen. In onze avonturen zijn we in het bezit gekomen van honderden verschillende Pokémon en vrienden met wie we een band hebben opgebouwd. Misschien wel zo'n sterke band dat we graag een van deze vechterbaasjes zouden willen zijn. Daarom dus de vraag: welke Pokémon zou jij willen zijn?
Pokémon is een franchise waarmee ik ben opgegroeid. De serie, kaarten en uiteraard de games heb ik allemaal gespeeld of gekeken. Ik draagde alles wat met Pokémon te maken had een warm hart toe. Toen ik jong was werd de serie zelfs voor mijn opgenomen, terwijl ik tegelijkertijd in de ochtend ernaar keek voordat school begon. Ik weet daarom nog goed de allereerste serie en daarom kies ik voor Charizard als Pokémon die ik graag wil zijn. In eerste instantie is het gewoon heel vet om te kunnen vliegen, daarnaast is het een klassieker en heeft hij ook nog eens de kracht om vuur te spuwen. Tegelijkertijd hoef ik mij geen ruk aan te trekken van Ash, want ik mag blijkbaar mijn eigen ding doen als ik maar af en toe een Pokémon versla. De belangrijkste reden is toch wel de Earthquake aanval van Charizard, als ik het mij goed herinner. Hierin pakte hij namelijk een andere Pokémon vast om vervolgens een aantal rondjes om de aarde te maken om daarna als kers op de taart de andere Pokémon keihard de grond in te duwen. Kindersentiment en prachtige dromen.
Dat is een makkie. Als ik moest kiezen dan zou ik Mew zijn. Dat is dan vooral gebaseerd op de anime. Tijdens zijn grote debuut in de eerste film geeft hij echt helemaal nergens om. Hij vliegt maar een beetje rond, kan goed lachen en houdt ervan om te spelen. Mew wil gewoon gelukkig zijn. Geen zware gevechten, geen vermoeiende avonturen. Gewoon lekker rondhangen en doen waar je zin in hebt... heerlijk! Ook gebaseerd op de games is Mew een goede keuze. Mew kan iedere move leren. Het maakt niet uit wat je wilt doen, als je er een TM of HM voor hebt dan kun je die aanval uitvoeren. En zeg nou eerlijk, wie zwicht er nou niet voor deze schattige, roze Pokémon?
Lastige keuze zeg. Ik denk dat ik uiteindelijk wel bij de klassieke 150 blijf, al werden dat er later 151 (of 152, mijn brein laat me een beetje in de steek daarover). Mijn keuze gaat uit naar Squirtle. Want wat was hij tof in de serie zeg, vooral met die slicke zwarte zonnebril en de Squirtle Squad. Daarnaast ook lekker een beetje zwemmen en willekeurige mensen natspuiten, iets wat in het echte leven ook zou moeten naar mijn mening. Valt iemand je lastig, gewoon even een flinke straal met H20 op zijn bakkes. En naar huis te gaan hoeft geeneens, want daar heb je je schild voor!
Hmmm... wat een lastige vraag. De laatste jaren is er ook zoveel veranderd en zijn er zoveel Pokémon bijgekomen. Mijn gevoel zegt me echter dat ik bij de orginele eerste 150 Pokémon moet blijven. Deze toffe monstertjes waren de Pokémon waar ik mee opgroeide en waar ik als eerste mee in contact kwam. Na veel en lang nadenken moet ik dan toch gaan voor Kabutops. Weet je nog die fossielen die je kreeg in Mt. Moon? Een daarvan veranderde in een Kabuto, die op zijn beurt weer evolueerde in een Kabutops. Niet alleen ziet hij er verschrikkelijk cool uit, hij was ook nog eens heel sterk omdat zijn type water/steen was. Hierdoor had hij weinig zwaktes en kon hij een hele gevarieerde set aan aanvallen leren. Kortom, de looks van deze Kabutops, zijn kracht, maar vooral het mysterie van deze Pokémon zorgt ervoor dat ik het liefste een Kabutops zou willen zijn.
Honderd procent Meowth. Hoewel ik helemaal niks met katten heb, kan ik dit kleine ventje enorm waarderen. Ik zou wel eens aan de boosaardige kant willen staan en alle geniale plannen willen bedenken zonder ook maar iets om de consequenties te geven. Niks serieus te nemen en simpelweg mijn eigen plan trekken zonder me iets aan te trekken van de wereld om me heen. Niks of niemand respecteren, kwetsen wie ik kwetsen wil, over lijken gaan, schijt hebben aan normen en waarden, pakken wat ik pakken kan, wanneer ik het wil pakken en ga zo maar door. Ik ben benieuwd wat dat op zou leveren.