Welke games moet ik deze zomer spelen?

  Deze zomer hebben wij al een voorproefje gekregen van een aantal warme en fijne zomerdagen. De barbecues zijn weer afgestoft en de zonnebril mag weer op. Ook heeft een groot aantal gamers meer tijd om te gamen, maar wat moet je dan spelen nu je meer tijd hebt?

  Extra vrije tijd in de zomermaanden is natuurlijk goed te besteden aan meer gametijd. Zo kun je nog eens langs je kast lopen om te zien of je nog niet uitgespeelde games hebt liggen. Of vraag je aan vrienden of zij nog een goede tip hebben, maar wacht daar nog heel even mee. Zo helpt XGN je met het maken van deze beslissing, door je te inspireren met een aantal titels om deze zomer op te pakken. Want wat spelen wij?

  Tips

  De tips die wij geven hebben allemaal een eigen reden. Zo kan het een game zijn die veel gamers totaal hebben gemist in de afgelopen jaren. Misschien wel een game ter voorbereiding op wat nog uit gaat komen. Of gewoon een titel waar je uren speelplezier uit haalt, maar waar je op andere momenten in het jaar simpelweg geen tijd voor hebt. Bovenal gaat het om games waar je een nieuw avontuur mee beleeft.

  Nour

  Voor iedereen die op vakantie gaat is het hartstikke leuk om de digitale versie van je bestemming te bezoeken. Zo kun je op zoek naar alle overeenkomsten en verschillen.

  Ga je naar Italië? Speel dan vooral Assassin's Creed II of AC: Brotherhood. Voor New York en Los Angeles, zijn er Grand Theft Auto IV en V. Voor Washington speel je inFamous: Second Son of Alan Wake. Voor Chicago is er Watch Dogs. Sleeping Dogs voor Hong Kong. The Saboteur voor Parijs. Je snapt het wel.

  Zelf ga ik dit jaar, in de zomer of herfst, naar Brazilië. Voor het zover is, speel ik deze zomer absoluut nog een keertje Max Payne 3. Als ik vervolgens word ontvoerd, dan weet ik in ieder geval wat mij te doen staat.

  Riffy

  Als je de volgende game nog niet kent of nog nooit gespeeld hebt, schroom dan niet om deze zomer aan Team Fortress 2 te beginnen. Deze free-to-play, first-person shooter van Valve nadert perfectie.

  De PC-game (hoewel het spel ook op de Xbox 360 en PlayStation 3 te verkrijgen is als onderdeel van The Orange Box) uit 2007 geeft spelers briljante cartoony graphics, zeer vermakelijke wapens en spelmodi (probeer met name Payload uit), beschikt over een fenomenaal uitgedacht klassensysteem én is dus in essentie helemaal gratis. De microtransacties slaan namelijk op koddige hoedjes en ander ongein.

  Team Fortress 2 is een aanrader voor wat voor gamer dan ook, voor diegenen die niet zoveel te besteden hebben, maar vooral voor hen die honderden uren plezier wensen van een game.

  Johan

  Om eerlijk te zijn, heb ik nog helemaal niet zoveel tijd in The Witcher 2: Assassins of Kings gestoken. Ik heb ongeveer een paar uur gespeeld, maar zit er nu al he-le-maal in. Vorige week heb ik het eerste deel uit de serie uitgespeeld, en kwam ik tot de conclusie dat de serie zo ontzettend goed is gemaakt. De sfeer, het vechtsysteem, de quests, de prachtige werelden. The Witcher is een pareltje.

  Daarom moet je eigenlijk deze game spelen als je dat nog niet hebt gedaan. Je zult hier niet alleen enorm van genieten, je bent ook meteen mooi op tijd voor deeltje drie (The Witcher 3: Wild Hunt) dat begin volgend jaar verschijnt. Heb je deze game al eens gespeeld, dan is het hoog tijd om hem nog eens uit te spelen. The Witcher verdient dat namelijk!

  Lars

  Als er één game is die ondanks een zinderende hittegolf aandacht verdient, dan is het Shovel Knight wel. Dit charmante spelletje heeft alles om een nostalgisch gamerhart sneller te laten kloppen. 8-Bit/16-Bit graphics, een fijne moeilijkheidsgraad en muziek om van te smullen. Na het spelen van het eerste level heb ik de soundtrack op mijn iPhone gezet en die is er sindsdien niet meer vanaf gekomen.

  Het mooie aan Shovel Knight is dat het bekende klassieke games aanhaalt (Mega Man, DuckTales, Zelda 2), en vervolgens verder gaat dan het maken van een simpele kopie. Vergelijk het een beetje met Guacamelee! dat ook veel inspiratie put uit andere games, maar toch een geheel eigen stijl en feel heeft. Bovendien speel je in Shovel Knight (zoals de naam al doet vermoeden) met een ridder die een schep als wapen gebruikt, aan originaliteit geen gebrek dus.

  Ik zit me even te bedenken wat je nog meer nodig hebt om overgehaald te worden om Shovel Knight in huis te halen. De game kost slechts vijftien euro, er zijn geweldig uitdagende eindbaasgevechten, je ontgrendelt gaandeweg nieuwe krachten en je uitrusting kun je naar hartenlust upgraden. Ook is er een kikker die er puur en alleen is om flauwe moppen te tappen. I rest my case.

  Mike

  In eerste instantie heb ik niet zo veel met role-playing games, omdat het voor mij allemaal iets te lang duurt. Ik houd echter wel van een goed verhaal, een interessante wereld, science fiction/fantasy en goed uitgewerkte karakters. Hierdoor ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Mass Effect, waarvan ik de trilogie met veel plezier heb uitgespeeld. Ontwikkelaar BioWare staat naast Mass Effect ook bekend om de franchise Dragon Age, die net iets minder liefde krijgt onder gamers, maar die wel verdient.

  Zo heb ik kort achter elkaar Dragon Age: Origins en Dragon Age II gespeeld. Dit deed ik uit interesse gezien ik erg van Mass Effect heb genoten, daarbij was het ook een goede voorbereiding op de E3. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik begon met het spelen van Dragon Age: Origins en daar zo van had genoten dat ik als een malle Dragon Age 2 heb gekocht en uitgespeeld. Hoe dan ook, fans van Mass Effect moeten Dragon Age echt uitproberen deze zomer.

  Het is belangrijk om Dragon Age deze zomer te spelen, want in oktober staat Dragon Age: Inquisition gepland om uit te komen. Deze game heb ik als live demo mogen zien op de E3 en ik ben er helemaal klaar voor om die game te spelen. Dragon Age: Inquisition zag er echt geweldig uit, daarbij heb je nu een leidersrol als leider van de inquisitie en er zijn genoeg nieuwe karakters om te ontmoeten en ontdekken. Denk er dus niet langer bij na en ga Dragon Age spelen deze zomer!

  Wouter

  Mocht je één van de zeldzame mensen zijn die Fallout 3 nog nooit heeft gespeeld, dan zou ik je aanraden om die game deze zomer op te pakken. Het is een gigantische open wereld waarin je allerlei verschillende quests kunt doen en bergen met loot kunt verzamelen. En dat alles ook nog eens in een toffe post-apocalyptische setting. Welke gamer wil dat nou niet?

  Bovendien denk ik dat je Fallout 3 voor nog geen habbekrats op kunt pikken bij de lokale gamedealer en voor een paar euro meer heb je zelfs de Game of the Year Edition met alle uitbreidingen. De game staat al garant voor honderd uur gameplay als je alles wilt zien en doen, maar met alle downloadbare content erbij weet je zeker dat je de gehele zomer zoet bent. En mocht je toch tijd over hebben dan kun je direct verder gaan met het nieuwere deel in de serie: Fallout: New Vegas.

  Ralph

  In de zomer is het natuurlijk de perfecte tijd om aan een game te beginnen of opnieuw te spelen waar je heerlijk veel uren in kwijt kunt. En ik welke game kun je nou meer uren kwijt dan World of Warcraft? Inderdaad, vrijwel geen! Bovendien kost de game zelf tegenwoordig vrijwel niks meer (vijftien euro voor World of Warcraft, plus alle uitbreidingen op Mists of Pandaria na).

  Tevens is het nu het ultieme moment om te beginnen of om verder te gaan, want dan kun je (weer) bekend raken met de game, voordat de volgende uitbreiding Warlords of Draenor deze herfst uitkomt. En omdat je dan een gratis boost naar level 90 krijgt, kun je gelijk uit de startblokken in de nieuwe gebieden. Waarom lees je dit nog? Pak een last-minute naar Azeroth!

  Mariëlle

  De zomer is voor mij altijd de periode om mij volledig te storten op de grote releases van het jaar, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over school of andere verplichtingen. Maar, de zomer is voor mij ook een tijd om aandacht te schenken aan

  The Stanley Parable is een sterk narratief gedreven game waarin de speler voor de verandering tegen de wil van de verteller ingaat. Dat zorgt soms voor erg interessante situaties, die gepaard gaan met een hilarische voice-over van de verteller. Het spel is op vele manieren te spelen en kent veel eindes, wat zorgt voor een grote herspeelbaarheid.

  Red Dead Redemption is mijn tweede aanrader. Oké, toegegeven deze game is misschien een rare keuze. Het is immers al een oud spel dat al door heel veel gamers gespeeld is, maar toch is het voor mij het ultieme zomerspel. Ik speel elke zomer, sinds ik het spel in mijn bezit heb, de verhaallijn opnieuw uit en moe word ik daar niet van.

  Vrijwel elke plek in de RDR-wereld heeft een zonnige zomersfeer, en ik associeer de zomer voor altijd met John Marston die te paard door Cholla Springs rijdt.

  Dragon Age II

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.