Wekelijkse Xbox Live Update - Robots en torens

Article
donderdag, 15 maart 2012 om 9:50
xgn google image
Het is weer donderdag, dus dat betekent dat het tijd is voor de Wekelijkse Xbox Live Update. Dit keer staan er twee arcadetitels in de spotlight, die er veelbelovend uitzien.
Deze week geen demo’s, enkel arcadetitels waarvan wij veel verwachten, namelijk Shoot Many Robots en Defenders of Ardania. Twee zeer verschillende games, wat erg fijn is voor de variatie van deze week. Toch hopen we nog altijd op een toename in het aantal items, aangezien twee onderwerp toch wat mager is. Wij zichten ons dan ook tot Microsoft met de vraag of er niet vier of vijf items per week mogen verschijnen. Of deze smeekbede helpt, zien we volgende week.
Arcade: Shoot Many Robots (800 MP)
Dit is een perfecte titel voor onze eigen Rox; het heeft co-op. Verder wil het een interessante combinatie bieden van run ’n gun-gameplay en RPG-elementen. Het resulteert in een grappige shooter voor vier personen waarin je de robot-apocalypse moet overleven. Door robots te verslaan speel je punten vrij en daarmee kun je vervolgens nieuwe wapens en uitrustingen kopen. Met een betere uitrusting kun je vervolgens weer nieuwe vaardigheden leren. Kortom: Robot naar de elektronische hel helpen is goed voor eenieder. Leuk feitje; je gezondheid vul je aan met bier. Was dat in het echt ook maar zo!
Arcade: Defenders of Ardania (1200 MP)
Defenders of Ardania is, naar eigen zeggen, een next generation Tower defense game. Zoals je van dit genre gewend bent, moet je een bepaalde structuur verdedigen. Ditmaal ben je echter tevens in staat de aanvallende partij te besturen, wat een compleet nieuw RTS-element toevoegt. Ook in de kun je de rol van aanvallende of verdedigende partij aannemen. Of zelfs beide, als je wilt! Een zeer bijzonder concept, dat erg leuk kan zijn maar ook miserabel kan floppen. Als je wilt weten of het wat is, kun je natuurlijk altijd de trial downloaden. Of gewoon wachten op de XGN-recensie.