Wekelijkse Xbox Live Update - Quarrel en Puddle

Article
donderdag, 26 januari 2012 om 11:10
xgn google image
Deze week hebben we weer twee arcadetitels en twee demo’s voor je om een lekker op los te gaan. Weer genoeg te doen op Xbox Live!
De eer is ditmaal aan twee relatief kleine arcadegames, gezien de prijskaartjes. Daarnaast mogen we knokken in een demo van UFC Undisputed 3 en een superheld uithangen in PowerUp Heroes. Een prima weekje dus, hoewel het natuurlijk vooral uitkijken is naar de Xbox Live Arcade House Party, waarin we de echte toppers mogen verwachten. Dat begint echter pas op 15 februari, dus we zullen nog even geduld moeten hebben. We moeten het eerst even doen met Quarrel en Puddle.
Arcade: Puddle (800 MP)
Puddle begon als een studentproject, die daarmee een prijs wonnen op het Independent Gaming Festival, een onderdeel van GDC 2010. Nu is het een heuse arcadegame, waarin het de bedoeling is om vloeistoffen door bijzondere omgevingen te leiden. Denk bij die omgevingen bijvoorbeeld aan het menselijk lichaam of een tuin. Die levels zul je dan moeten tilten om zo de vloeistoffen naar het einde te krijgen. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met de unieke proporties van elke vloeistof, die allemaal anders reageren op factoren als zwaartekracht en frictie. Een interessant concept!
Arcade: Quarrel (400 MP)
In Quarrel draait het allemaal om woorden. Daarmee doet het natuurlijk meteen denken aan het bekende bordspel Scrabble en daar heeft het inderdaad wel wat van. Het is de bedoeling om met de juiste woorden zo veel mogelijk punten te scoren en daarmee de tegenspelers te overheersen en zo gebieden over te nemen. Jazeker, de speler is hier uit op ‘word domination’! Een spelconcept dat wellicht niet voor iedereen is weggelegd, maar voor de taalkundigen onder ons kan het wel eens een heerlijke game kan blijken.
Demo: UFC Undisputed 3
In de demo van alweer het derde deel van de knokserie mogen we wederom in de bekende Octagon kruipen om enkele tegenstanders van een goed pak slaag te voorzien. Daarnaast is het ook mogelijk om een ronde mee te draaien in de nieuwe PRIDE-modus, een vertakking van de vechtsport waar het er zo mogelijk nog gewelddadiger aan toe gaat. Vraag jij je af op UFC Undisputed 3 wel genoeg vernieuwing bevat? Download dan nu deze demo en kom er zelf achter.
Demo: PowerUp Heroes
Het is weer eens zover; het universum is in gevaar en moet gered worden door een held. En die held blijk jij te zijn. In deze Kinect-only demo neem je dan ook de rol aan van een superheld en ga je aan de slag met je dodelijke krachten. Versla je een vijand, dan kun je bovendien diens superkrachten overnemen om zelf nog sterker te worden. Hoe je ze verslaat? Door lekker voor je tv te staan schoppen, slaan en ontwijken natuurlijk!