Wekelijkse Xbox Live Update - Microsoft gaat los 2.0

Article
donderdag, 20 september 2012 om 16:40
xgn google image
Na de onverwacht zeer drukke week, waren onze verwachtingen laag. Microsoft kan immers niet elke week vullen met content. Maar tot onze verbazing is dat toch gelukt!
Deze week mogen we genieten van drie nieuwe games en vier demo’s. Vooral twee van die demo’s zullen gamers opvallen: Resident Evil 6 en Fable: The Journey. Beide ongetwijfeld zwaar geanticipeerde games. Ook wijzelf gaan na het schrijven van dit artikel meteen bezig met de demo’s. We kunnen namelijk niet wachten om aan de slag te gaan met een nieuwe Resident Evil en Fable. Vooral bij die laatste titel is het maar de vraag of het de magie van weleer weet te vangen. Wat denken jullie?
Arcade: Jet Set Radio (800 MP)
Jet Set Radio is een klassieke Sega Dreamcast-game uit 2000. Omdat veel spelers het spel daar gemist hebben, verschijnt er nu een HD-remake op Xbox Live. In de game is het aan jou om muren, billboards en al wat maar vaststaat te voorzien van graffiti. Via magnetisch aangedreven skates beweeg je je snel voor en kun je vele vette trucs uitvoeren. Mocht je de game vroeger niet gespeeld hebben, dan is nu de ideale tijd, want het spel biedt extra’s als interviews met de ontwikkelaars en graffiti van fans.
Arcade: R.A.W. (1200 MP)
R.A.W., kort voor Realms of an Ancient War, is een nieuw hack ’n slash-game die je te midden van een oorlog plaatst. Het spel valt zowel alleen als in lokale coöp te spelen kent natuurlijk loot om jezelf continu van betere wapens te voorzien. Onderweg zul je nieuwe vaardigheden en toverspreuken leren om de oorlog zo snel mogelijk te beëindigen. Je kunt zelfs het lichaam van gevallen vijanden overnemen om hen voormalige kameraden te laten afmaken! Een typische hack ’n slash met een geutje RPG, dus. Zoals we het graag zien.
Arcade: Joe Danger 2: The Movie (1200 MP)
Stuntman Joe Danger is helemaal terug, en ditmaal wil hij Hollywood binnendringen. Dat betekent dat hij weer vele levensgevaarlijke stunt al moeten uitvoeren om de beste film ooit te verwezenlijken. Je zult onder andere slechteriken achterna scheuren op een motor, laservurende robots vernietigen met een gestolen jetpack en aan rotsblokken ontsnappen in een mijnkarretje. En dat is nog lang niet alles! Waarom is deze film nog niet gemaakt?
Demo: Kinect Sports Ultimate-collectie
De Kinect Sports Ultimate-collectie combineert de twee delen van Kinect Sports en laat je daarmee 13 sporten nabootsen voor je beeldscherm. En om jou over te halen deze game aan te schaffen, is er nu een demo van beschikbaar. Mocht je je als Kinect-bezitter nog altijd niet aan een van de games gewaagd hebben, download dan deze demo. Dan weet je eindelijk hoe het is om neprugby te spelen. En als je er echt zin in hebt, nodig dan wat vrienden uit. Plezier gegarandeerd!
Demo: Fable: The Journey
Fable: The Journey is de eerste Fable-game voor Kinect en bied je compleet nieuwe manier om een avontuur te beleven. Of die manier ook daadwerkelijk geslaagd is, valt nu te ondervinden. In de demo kun je ontdekken hoe de gevechten in The Journey zich voltrekken en dien je complexe puzzels op te lossen. Zonder controller, natuurlijk. De verwachtingen rond deze game zijn hooggespannen: het moet een van de eerste echte hardcore games van Kinect worden. De demo zal ons vertellen of het spel daarin slaagt.
Demo: Resident Evil 6
Eindelijk is er een publieke demo van Resident Evil 6! Voorheen had slechts een beperkt aantal spelers toegang tot een (andere) demo, maar nu mogen ook wij zombieschedels intrappen. In de demo volgen we hoofdpersonages Leon Kennedy, Chris Redfield, Jake Muller en Ada Wong in hun strijd tegen hordes aan zombies. Eindelijk kunnen we er dus achter komen of Resident Evil 6 nog net zo eng – of misschien wel enger – is dan voorganger. En of de besturing eindelijk wat soepeler is!
Demo: WRC 3: FIA World Rally Championship
Voor de racefans is er een nieuwe WRC-demo verschenen, waarin je verschillende modi uit kunt proberen. Zo kun je er eindelijk achter komen hoe het is om wereldkampioen Sébastien Loeb te zijn door achter het stuur te kruipen van zijn Citroën DS3 WRC. Schaaf je liever aan je vaardigheden, dan kun je je wagen aan twee evenementen in de nieuwe Careers-modus.