Met de Watch Dogs Legion gameplay zet je Londen op zijn kop! [gespeeld op E3]

  Je hackt je helemaal de pleuris in de Watch Dogs Legion gameplay! De derde telg in de bekende serie van Ubisoft gooit alles flink op de schop. Weg met de vrolijke wereld van deel 2 en zeg ook maar gedag tegen de Verenigde Staten. We gaan naar Londen baby, om de stad compleet op z’n kop te zetten!

  Brexit mag dan doorgaan, maar dat hoeft niet te betekenen dat we niet meer goedkoop naar London gaan. Ubisoft brengt de oplossing met Watch Dogs Legion, de nieuwste telg in de welbekende reeks die draait om het hacken van alles wat los en vast zit. Dit keer kun je zelfs mensen ‘hacken’ en wij vertellen je precies hoe dat in zijn werk gaat in de Watch Dogs Legion gameplay.

  Welkom bij de club!

  Net als de eerdere Watch Dogs games draait het derde deel in de serie om het hacken van alles wat los en vast zit. Van auto’s en drones tot de gedachtegang van de honderden NPC’s. De grote twist van de Watch Dogs Legion gameplay is namelijk dat je als iedere NPC kunt spelen en dus eigenlijk ieder personage in de game jouw personage kan worden. Je moet alleen wel wat voor je potentiële, nieuwe personage (in dit geval een oude barman) doen.

  Help hem uit de brand door een klus te klaren of door bijvoorbeeld zijn vrienden te helpen. Op deze manier wordt de barman dankbaar voor je actie en staat hij er steeds meer voor open om zich aan te sluiten bij Dedsec, een groep hackers die het opneemt tegen de surveillancestaat. Eenmaal een onderdeel van het team, kan jij kiezen om als de barman te spelen.

  Technisch innoverend

  Er mag wel een applausje uitgedeeld worden aan Ubisoft voor het technische hoogstandje dat in de game zit. Door ieder personage speelbaar te maken, wordt de lat hoog gelegd. Iedereen heeft animaties nodig en met een levendige wereld als Londen, zijn dat dus veel personages om te voorzien van animaties.

  Ubisoft geeft dan ook wel aan dat hier en daar wat overlap te vinden is in de animaties van de speelbare personages, maar dat is begrijpelijk. Hetzelfde geldt ook voor het stemwerk. Een hoop acteurs en actrices zijn ingehuurd om hun stemmen te lenen aan de verschillende personages, maar het is niet haalbaar om ieder personage van een andere stem te voorzien. De mate waarin ieder personage uniek is, blijft dan ook een prangende vraag na het spelen van de demo, maar daar zal meer duidelijkheid over komen wanneer de game uitkomt.

  Londen baby!

  Ook krijgen we een nog veel beter beeld van de schaal waarop Londen tot in het kleinste detail is nagebouwd. In onze 45 minuten durende demo kregen we een klein deel van de stad te zien. We hebben Camden Town, het district in het noordwesten van de stad, volledig op zijn kop gezet met alle gevolgen van dien.

  Door de wereld van Watch Dogs Legion op zijn kop te zetten en geen donder te geven om het menselijke leven in de stad, snij jij jezelf behoorlijk in de vingers. Iedere NPC die je aanrijdt, zal namelijk een afkeer krijgen voor Dedsec en is dus moeilijker om over te nemen als nieuw speelbaar personage. Begrijpelijk ook wel, want ja, je hebt toch iemands benen gebroken door je roekeloze rijgedrag.

  Als Max Verstappen!

  Dat roekeloze rijgedrag ontstaat al snel in de Watch Dogs Legion gameplay, want je glijdt nog lekkerder over de weg dan een plakje spek in een koekenpan. Het voelt heerlijk om een auto te besturen en daarin is het van groot belang welke auto je kiest. Elke wagen rijdt anders natuurlijk en dat merk je ontzettend snel in de Watch Dogs Legion gameplay.

  Het mooie hieraan is dat Watch Dogs Legion goed gebruikmaakt van de Londen-setting en daarom natuurlijk ook dubbeldekker bussen heeft. Deze voelen misschien nog wel het lekkerst om in te rijden, naast een toffe supercar dan. Die laatstgenoemde knalt met monsterlijke snelheden over de weg, terwijl de bus eerder een sloopkogel is die alles en iedereen van de weg beukt.

  Breek de Brexit!

  Alles en iedereen van de weg afbeuken is overigens niet het grootste probleem waar de bewoners van Londen mee te maken hebben. Dat is namelijk de post-apocalyptische wereld zelf. Londen is namelijk niet meer wat het geweest was sinds de Brexit en de game speelt zich dan ook af in een nabije toekomst waarin de Brexit heeft plaatsgevonden.

  De gevolgen daarvan zijn in vele opzichten te merken, want de stad van de Big Ben is omgetoverd tot surveillance staat. Iedereen wordt constant in de gaten gehouden door drones, er zijn controleposten op de straat en dus grijpt Dedsec in. Aan jou en je leger aan doodnormale stadsbewoners om de Londen op zijn kop te zetten!

  In de Watch Dogs Legion gameplay moet je oppassen

  Vanaf 6 maart kun je met Dedsec Londen hacken, maar bereid je wel goed voor. Zodra één van je gros aan speelbare personages de kus der dood ontvangt is het daadwerkelijk gedaan met dat personage. Alle tijd en moeite die je in hem of haar hebt gestoken is dan voor niets geweest, behalve als je ervoor kiest om je over te geven aan de politie. Hoe dat allemaal precies in z’n werk gaat is aan jou om te ontdekken op 6 maart 2020 wanneer Watch Dogs Legion verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Watch Dogs Legion

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.