Wat worden de gratis Xbox Games with Gold voor oktober 2021?

Article
zaterdag, 25 september 2021 om 9:00
alan wakef1632208285
Het voorspellen van de Xbox Games with Gold is te vergelijken met een gokje in het casino. Je weet nooit hoe het balletje gaat rollen of welke kaart er als volgende gedraaid wordt. Microsoft schuift bijna altijd een paar verrassende gratis titels naar voren. Toch spreken wij graag onze verwachtingen uit voor de Xbox Games with Gold voor oktober 2021.

Alan Wake Remastered

Vaak komt er een grote game voorbij in de gratis Xbox Games with Gold line-up voor zowel Xbox One als Xbox Series X/S bezitters. Deze game wordt bijgestaan door een drietal games, waaronder een Xbox 360 game en een indiegame. De hoofdgame wordt deze maand waarschijnlijk een titel om van te smullen, want er keert volgens onze verwachting een game terug die lang geleden exclusief op Xbox uitkwam.
Alan Wake kwam namelijk in 2021 exclusief voor de Xbox 360 uit onder de vlag van Microsoft. Na elf jaar afwezigheid keert Alan Wake in de Remastered versie terug op 5 oktober, geheel up to date gemaakt door Remedy Entertainment met 4K graphics en een berg extra's. Wij vermoeden dat dit dan meteen een van de gratis Games with Gold van oktober 2021 gaat worden. Het zou eigenlijk zelfs een beetje raar zijn als dit niet het geval is.
20210922 monster madnessf1632335432

Monster Madness Battle for Suburbia

Wat betreft de kleinere game zou Microsoft nog wel eens kunnen gaan inspelen op Halloween. Dit is tenslotte eind oktober al en dat betekent dat we wel wat monsters mogen verwachten. Gezien Microsoft er ook niet vies van is om ons met multiplayer games te verwennen, zou het zomaar kunnen dat we komende maand Monster Madness: Battle for Suburbia voor onze kiezen krijgen.
Deze game laat je los in de stad met maximaal vier spelers die moeten zien te overleven midden in een monsterinvasie. Elk personage in de game heeft unieke vaardigheden en in elk level zijn verschillende wapens te vinden. Er zijn zelfs Ultimate Weapons die monsters in één klap van de kaart vegen!
saints row 2

Saints Row

Elke maand krijgen we een Xbox 360 game gratis van Microsoft en deze maand zou het zomaar Saints Row kunnen zijn. De game krijgt een complete remake met nieuwe karakters, missies en meer. De Saints zijn al jaren geleden bekend geworden door hun bijzondere take op Grand Theft Auto en dat avontuur kunnen we prima nog eens dunnetjes overdoen. Daarbij zijn alle andere Saints Row games al eens aan de beurt geweest al gratis Game with Gold.
Als de originele Saints Row als onderdeel van de Xbox Games with Gold line-up voorbij komt, dan hebben we er zo weer een uurtje of 20 gameplay bij in oktober. Een mooie voorbereiding op het nieuwe avontuur, maar ook een toffe bezigheid voor iedereen die de franchise nog niet of nauwelijks kent!
darksiders warmastered edition review op oorlogspad 101667

Darksiders Warmastered Edition

Een andere game die wel eens gratis zou kunnen worden komende maand is Darksiders Warmastered Edition. Niet omdat er een specifieke game aankomt of omdat er een bepaald thema aan vast zit, maar eerder omdat we alle andere delen al gratis hebben gehad in eerdede maanden gratis Xbox Games with Gold.
Als het al een Darksiders game wordt, dan zou dit een mooie hekkensluiter zijn. Darksiders kwam al in april 2017 als gratis titel voorbij, Darksiders II kwam in oktober 2014 voorbij en deel 3 kregen we in juli van dit jaar nog. Genesis is op zijn beurt onderdeel van de Xbox Game Pass bibliotheek, dus die game is momenteel al gratis.