Wat worden de gratis PSPlus games van november 2021?

Article
zondag, 17 oktober 2021 om 10:00
astro bot rescue missionf1634405187
Buiten wordt het al behoorlijk fris. November komt eraan en dat betekent dat we ons op mogen maken voor de gure winter. Natuurlijk betekent dat ook dat we ons klaar mogen maken voor een vers blik PlayStation Plus games vanuit Sony. Wat de gratis PSPlus games van november 2021 worden is nog niet bekend, maar het wordt hoe dan ook een toffe maand. Wij doen een voorzichtige voorspelling!

Drie gratis PSVR games!

Sony heeft al bekendgemaakt dat er komende maand drie gratis PlayStation VR games naar de PSPlus line-up van november 2021 komen. Dit is ter ere van het vijfjarige bestaan van PlayStation VR. Welke games dat zijn, is nog onbekend, maar het trapt de maand in ieder geval lekker af. Sony gaf daarbij aan dat we drie afwisselende games mogen verwachten. Games als WipeOut Omega Collection, Firewall: Zero Hour en Concrete Genie kwamen al gratis voorbij voor PSVR, dus daar hoeven we niet op te rekenen.
Onze verwachting is dat Sony ons in ieder geval een klassieker voorschotelt en wel The Elder Scrolls V: Skyrim VR. Deze game staat in de top 5, samen met Rec Room en een andere game die we gratis verwachten te zien in november, namelijk PlayStation VR Worlds. Wat de derde gratis VR game wordt in de gratis PSPlus games van november 2021 is een moeilijke, maar ergens verwachten we dat Sony aftrapt met Astro Bot Rescue Mission, de game die oorspronkelijk naar PlayStation 4 kwam toen VR nog vers van de pers kwam. Waarom? Sony adverteert bijna letterlijk met de game in de melding voor de 5-jarige verjaardag van PSVR, waarin aangekondigd wordt dat we gratis VR-games krijgen.
20211016jurassic world evolutionf1634405790

Jurassic World Evolution

Komende maand is het tijd om weer terug te keren naar de prehistorie in de nieuwe Jurassic Park game. Jurassic World Evolution krijgt namelijk een opvolger waarin je je eigen dinopark weer op mag zetten en mag managen. Of dat goed gaat valt nog te bezien, gezien de gebeurtenissen in de films. De release van deze nieuwe game schreeuwt om een toevoeging van het origineel aan de PlayStation Plus line-up van november 2021. Als Sony de eerste Jurassic World Evolution game gratis maakt voor PS4-bezitters, dan kunnen zij alvast proeven hoe het is om een heus dinopark te runnen. De tweede game doet er een flinke schep bovenop en dat moedigt weer lekker aan om die ook weer te gaan spelen.
godfallf1604330087

Godfall

Waar Sony terecht viert dat PlayStation VR vijf jaar bestaat, mag er ook een klein feestje gevierd worden voor de line-up die de PS5 inmiddels heeft. De console is nog steeds niet aan te slepen, maar elke maand krijgen we een PS5 game gratis in de PSPlus line-up. November 2021 wordt daarin niet anders verwachten we, alleen zal het geen game worden die meteen vanaf release te spelen is zoals zo nu en dan gebeurt. In plaats daarvan verwachten wij dat Sony ons een PS5 launchgame gaat presenteren en dan niet eentje die iedereen als een malle in huis gehaald heeft.
Sackboy: A Big Adventure zal het dus volgens ons niet worden, maar Godfall zou heel goed gratis voorbij kunnen komen. Die game deed het niet zo goed bij de release, maar is een prima titel om samen te spelen. Helemaal als hij gratis voorbij komt voor PS5-bezitters. Een ideale toevoeging in een maand als november dus!
20211016dyinglightf1634406876

Dying Light

Als we het naar de game releases hebben die in de nabije toekomst voorbij komen, dan is Dying Light een goede kanshebber. In december zou eigenlijk Dying Light 2 het levenslicht zien, maar dat is uitgesteld tot 4 februari 2022. Voor fans van zombiegames een teleurstelling die goed gemaakt kan worden door Dying Light naar de gratis PSPlus line-up te brengen in november 2021.
Op die manier kan iedereen met een PlayStation en een PSPlus abonnement alvast smullen van de heerlijke zombie actie die in februari voorbij zal komen op de PS5. Daarbij is er naast Predator Hunting Grounds niet echt een horror game voorbij gekomen in oktober, terwijl dat dé horrormaand van het jaar is. Tijd voor Sony om dat dus nog even recht te zetten in november!