Wat worden de gratis PS Plus games van mei 2021?

Article
donderdag, 22 april 2021 om 11:24
terminator resistance enhancedf1699864314
Sony brengt elke maand weer een verse lading games naar de line-up van gratis PS Plus games. In mei 2021 zal dat niet anders zijn. Welke games dat exact worden is nog redelijk koffiedik kijken, maar wij doen alvast een voorspelling! Wat worden de gratis PlayStation Plus games van mei 2021?

Terminator Resistance Enhanced

De Terminator franchise gaat al een hele tijd niet zo lekker. De laatste films zijn vele malen minder dan de originele twee delen, maar op het gebied van games is er gelukkig wel nog wat tofs onderweg. Terminator Resistance kwam in 2019 al uit voor Xbox One en PS4, maar de game krijgt binnenkort een PS5-versie.
Deze Enhanced-versie zou in april al een release hebben, maar laat die nou net uitgesteld zijn omdat Sony ‘tijd nodig had’. Waarvoor weet niemand, maar wij denken voor de nieuwe batch gratis PS Plus games van mei 2021 als de PS5-game.
embargo resident evil 7 biohazard review 104880 3

Resident Evil 7 Biohazard

Het duurt niet meer heel lang voordat Capcom met de nieuwe Resident Evil komt. Village zal het verhaal van Ethan Winters voortzetten die in een duister dorpje weer allerlei gruwelen voor zijn kiezen krijgt. Hij krijgt het onder andere aan de stok met een enorme dame die een vampier blijkt te zijn. Hoe dit verhaal in de grote lijn van Resident EVil past, is nog even onbekend, maar daar gaan we snel achter komen als de game uitkomt. Resident Evil Village moet de ware kracht van de PS5 gaan benutten en een echte next-gen ervaring worden.
Voor mensen die het afgelopen deel nog niet gespeeld hebben is mei een mooie maand om kennis te maken met Ethan Winters. Zijn avontuur in het huis waarin een gestoord gezin leeft, zal je nekharen overeind doen staan en een mooie intro zijn voor Village. De komst van de nieuwe game is voor Capcom en Sony een perfecte reden om het vorige deel, Resident Evil Biohazard, komende maand gratis te maken in de PSPlus update van mei 2021.
44867 klaar sly cooper thieves in time

Sly Cooper: Thieves in Time

De grote klapper van Sony in 2021 wordt natuurlijk Ratchet & Clank: Rift Apart. De game staat op het punt om uit te komen en menig gamer kijkt er al vol verwachting naar uit. Logisch ook, want deze game ziet er in elke video die voorbij komt fantastisch uit. Sony heeft een slimme zet gedaan door de remake van Ratchet & Clank gratis te maken via het Play at Home initiatief. Mensen kunnen zich zo alvast voorbereiden op de terugkeer van de mascotte.
Over mascottes gesproken: Naast Ratchet & Clank is Crash Bandicoot al terug en ook Spyro heeft een comeback gemaakt. Maar hoe zit dat met Sly Cooper? Hij is zo aanwezig als een dief in de nacht op de PS4 en PS5, op een kleine hint in Ghost of Tsushima na dan. Wij veerwachten dan ook dat Sony ons gaat verwennen met de 'terugkeer van de dief' met Sly Cooper: Thieves in Time als gratis game in de PS Pus line-up van mei 2021.
Wil jij ons de tofste games zien spelen, even met ons kletsen over de nieuwste films, series en tech of wil je gewoon wat directe interactie met ons? Volg ons dan op Twitch en zorg dat je notificaties aanzet om precies te weten wanneer wij live gaan zodat je lekker met ons kan kletsen!