Wat worden de gratis PS Plus games van april 2022?

Article
zaterdag, 19 maart 2022 om 9:00
riders republicf1633105689
Elke maand geeft Sony gratis games aan PS Plus abonnees. Wij kijken vooruit naar wat de kanshebbers zijn om gratis PS Plus game van de maand te worden.

Riders Republic

PS Plus en Ubisoft zijn geen vreemden van elkaar. Far Cry Blood Dragon, Assassin's Creed, Tom Clancy's Ghost Recon en Steep waren in het verleden al onderdeel van de PS Plus Line-up. Als online game heeft Riders Republic er veel baat bij om een grote schare spelers te hebben, zeker voor de online races geldt the more, the merrie. Bijkomend punt is dat Ubisoft nog grote plannen heeft met Riders Republic.
Bovendien is Seizoen één van de Year Pass bijna afgelopen, vanaf 22 maart start het volgende seizoen met nieuwe uitdagingen en sponsoren, cosmetics en meer. Wat is een beter tijd om nieuwe spelers naar de game te loodsen? Wij denken dan ook dat Riders Republic wel eens zijn opwachting zou kunnen maken in de PS Plus Lineup voor april 2022.
lego worlds review afgeraffeld bouwwerk 107887 1

LEGO Worlds

Na de enorm drukke maanden februari en maart staat er voor komende maand eigenlijk maar één grotere titel op de planning en dat is LEGO Star Wars. Als opwarmertje zou ook LEGO een leuke game uit het rijke verleden aan PS Plus kunnen toevoegen. Daarbij zal LEGO een té grote gelijkenis met de nieuwe LEGO Star Wars willen vermijden. LEGO Worlds daarentegen is een heel ander slag game dan wat we van de gewone LEGO games gewend zijn. LEGO Worlds zou daarom geen directe concurrent zijn van van LEGO Star Wars. Wij zien daarom wel mogelijkheden voor LEGO Worlds als onderdeel van PS Plus.

Lemnis Gate

Lemnis Gate is een strategische turn-based FPS die zich afspeelt in een tijdlus van vijf keer 25 seconden waarbij je het online tegen elkaar opneemt. Door het online aspect is ook Lemnis Gate sterk afhankelijk van het aantal spelers. De game kan dus altijd 'nieuw bloed' gebruiken. Een grotere aanhang betekent immers meer diverse gameplay en een sterkere competitie. Lemnis Gate is anders dan de meeste online FPS games maar juist daardoor heel interessant. Door opname in de PS Plus line-up zou deze game bij veel meer spelers de terechte aandacht krijgen die het verdient.

De gratis PS Plus games voor april 2022, onze verwachtingen

Dit zijn onze verwachtingen voor de lineup van PS Plus van april 2022. We zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat Sony de
line-up echt prijsgeeft. De games voor april 2022 worden woensdag 30 maart pas bekendgemaakt en zullen dan dinsdag 5 april beschikbaar komen om te claimen.

Tot die tijd kunnen we de gratis games van maart nog claimen:
  • Ark: Survival Evolved | PS4
  • Team Sonic Racing | PS4
  • Ghostrunner | PS5
  • Ghost of Tsushima: Legends | PS4 & PS5
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.
Dit waren onze verwachtingen. Wat hopen jullie dat er Sony voor ons, PS Plus abonnees in petto heeft in april? Laat het weten!