Wat vond de XGN redactie van Microsofts Gamescom persconferentie?

Article
dinsdag, 12 augustus 2014 om 15:59
xgn google image
Microsoft gaf zojuist een persconferentie op Gamescom 2014. Hoewel er 8 mensen naar Keulen vertrokken zijn om al het nieuws te verslaan, werd de persconferentie op kantoor druk gevolgd door Rob, Mariëlle en Rox. Wat vonden zij van Microsofts persconferentie? Je leest het hier!

Rox

Om eerlijk te zijn vond ik persconferentie van Microsoft niet zoveel voorstellen en ook teleurstellend. Vanuit een persoonlijk standpunt twijfel ik erg om de Xbox One wel of niet te halen. Ik heb nu een PlayStation 4, en vind het wel prima en dus ook genoeg. Wat niet betekent dat ik niet overtuigd kan worden door Microsoft om toch een Xbox One te halen.

Eerlijk is eerlijk: bij dat begin liep ik niet warm. Een Philip Spencer, hoofd van Xbox One, op het podium die een paar keer roept: "Xbox One is the best place", dan denk ik: "Ja ja, eerst zien, dan geloven." Ik ben niet zo gevoelig voor die marketingpraatjes zeg maar. Dan komt er FIFA nieuws, althans 'nieuws'. Nee, het was meer het in de spotlight zetten van FIFA Ultimate Team Legend. Want Peter Schmeichel werd op het podium gehaald en ging even vertellen wie hij in FIFA 15 dan zou willen zien: de gebroerders Laudrup, en Beckenbauer als 'captain'.
Vindt iemand dit boeiend? Nou, ik niet. Vervolgens kwam Microsoft met een hele rits aan gekke games, 2D-games, pixel-achtige games van 20 jaar terug (zo zagen ze eruit) .. dat je denkt: 'Eh... waar blijven nu échte redenen op een Xbox One te kopen.'
Uiteindelijk kwam die er: Rise of the Tomb Raider komt exclusief naar de Xbox One. Die zag ik niet aankomen. Op die game zit ik heel erg te wachten en daarvoor wil ik wel een Xbox One. Minder overtuigend vond ik alleen dat nieuws gebracht werd met ondersteuning van screens in plaats van gameplay materiaal.
Maar goed, al met al vond ik de hele persconfernetie niet heel overtuigend. Bundels die je ziet aankomen en waarvan we al wisten dat Sunset Overdrive als bundel kwam, een beta van Evolve, terwijl Evolve is uitgesteld. En baanbrekend vond ik Ori and the Blind Forest ook niet. Ja, de game zelf overtuigt, maar meer dan enkel wat beelden kregen we niet. Zucht. Jammer dit. Heel jammer. Al wil ik nu dus wel een Xbox One door Rise of the Tomb Raider.
18306

Rob

De Microsoft persconferentie liet opzich niet heel veel nieuws zien. Een nieuwe prijsverlaging voor de Xbox One zat er niet in, al werden er wel flink wat bundels uit de doeken gedaan. Op die manier kunnen gamers dus alsnog wat besparen als ze bijvoorbeeld FIFA of Sunset Overdrive willen kopen. Daarnaast werden er eigenlijk weinig grote onthullingen gedaan.
De enige nieuwe game? Een gekke pretparksimulator of iets dergelijks. (Screamride). Een grappige trailer, maar natuurlijk geen reden om een Xbox One te kopen. Datzelfde geldt voor de vele indiegames. Mooi als extra, maar niet de titels waar je een console van 400 euro voor haalt. Waar doe je dat wel voor? Voor de epische games die Microsoft wel liet zien!
De opening met Assassin's Creed Unity, de nieuwe beelden van Quantum Break, Call of Duty: Advanced Warfare en Halo: The Master Chief Collection. En de grote klapper: Rise of the Tomb Raider. Nu exclusief voor Xbox One, of in ieder geval bij lancering. Kortom: de grote titels zijn er wel en kwamen ook langs. Maar echt verrassend was het niet.
18307

Mariëlle

Ik ben in de eerste instantie al geen Xbox fan, en deze persconferentie heeft mij dan ook niet overgehaald om een Xbox One te kopen. Echter, zelfs als ik neutraal tegenover de Xbox stond was ik waarschijnlijk alsnog niet overgehaald door deze persconferentie. Eigenlijk was er vrij weinig qua groot nieuws op de persconferentie, als ik zo terugkijk. Enfin, de persconferentie zal zeker goed liggen bij indie fans, en fans van Xbox exclusives als Sunset Overdrive en Halo.
Wel vind ik het een hele slimme zet van Microsoft om Rise of Tomb Raider als eerste exclusief naar de Xbox One te halen, maar of deze set er daadwerkelijk voor zorgt dat de Xbox One verkopen omhoog gaan betwijfel ik. Ik denk dat er genoeg gamers zullen zijn die zullen wachten totdat Rise of Tomb Raider naar hun console van keuze komt, in plaats van dat ze een Xbox One speciaal voor deze game zullen halen.

Populair Nieuws