Wat vindt de XGN redactie: Xbox Live of PSN?

  Het is een gedonder de laatste tijd met PSN. DDoS, onderhoud, DDoS, onderhoud, error, onderhoud, ga zo maar door. De recente problemen met PSN deed een discussie oplaaien in het XGN kantoor: Wat vinden de XGN redactieleden de betere service, Xbox Live of PSN? Wij kwamen tot de volgende resultaten.

  Rox

  Ik ben zwaar gehecht aan mijn PlayStation 4, laat ik dat voorop stellen. Een Xbox One heb ik niet eens besteld. Maar ik vind het momenteel wel een beetje een zooitje. Ik heb nu binnen twee weken al drie keer gehad dat ik Diablo 3 wilde spelen en dat ging niet goed. De eerste keer: DDOS-aanval, toen onderhoud en gisteren een error. Ook zogenaamd onderhoud. Ik ga de komende tijd wel lekker verder op de Xbox 360, want met Xbox Live heb ik nooit gezeik. Ook niet in het verleden. Kortom, het wordt nu een beetje irritant op de PS4.

  Laura

  Voor mij is op dit moment PlayStation Network interessanter. Ik denk dat Sony met hun netwerk beter snapt hoe de gamende klant behandeld wil worden omdat ze toffe acties hebben, ook met PlayStation Plus bijvoorbeeld. Aan de andere kant vind ik beide winkels wel goed. Ik heb dinsdag Dance Central Spotlight heel gemakkelijk binnengehaald op mijn Xbox One en ik kan in een handomdraai nieuwe tracks downloaden, het gaat allemaal lekker snel. Een hele grote plus aan Xbox Live is bovendien dat het menu wat duidelijker en mooier is dan die op de PlayStation.

  Calvin

  Persoonlijk speel ik weinig games online met vrienden. Mijn vriendengroep had echter allemaal een PlayStation 3, waardoor ik automatisch gebonden was aan PlayStation Network. Als je bijna nooit online speelt is het voordelig dat deze service gratis is. Met de komst van de PS4 is dit voordeel verdwenen. Sony vraagt nu ook geld voor haar diensten en moet dus kwalitatief net zo sterk uit de hoek kunnen komen als Microsoft. Acties als het offline halen van de PSN-servers geven me het gevoel dat het daar niet op een rijtje is, waardoor ik liever via Xbox Live speel.

  Lars

  Ik heb zelf eerlijk gezegd geen voorkeur. Met de komst van de PS4 en Xbox One zijn de twee netwerken steeds meer op elkaar gaan lijken. Je moet er in beide gevallen voor betalen om online te gamen, en iedere maand krijgen Gold- of Plus-leden gratis games. Of Xbox Live nou meteen beter is omdat PSN er een keer uit ligt zou ik niet willen zeggen. Ik heb nog steeds niets te klagen met mijn PS4 en er zijn nog genoeg games die je zonder internetverbinding kunt spelen. Natuurlijk is het vervelend, maar geen reden om de een boven de ander te verkiezen.

  Rob

  Xbox Live is sinds de lancering in 2002 één van de grootste pluspunten van de Xbox consoles geweest. Het was de beste en makkelijkste manier om online te gamen op je console. En die voorsprong heeft Microsoft lange tijd behouden. Op de Xbox 360 zat Xbox Live jaren lang gewoon beter in elkaar dan het PlayStation Network op de PlayStation 3.

  Sony werd wel steeds beter en nu zie ik de diensten als vrijwel gelijk. Toch heeft Xbox Live voor mij persoonlijk wat pluspunten. Ik vind de gamerscore en achievements leuker dan trophies. En met EA Access krijg ik zo meteen voor een paar euro tal van gratis games. En die is er (nog) niet op de PlayStation 4.

  Mariëlle

  Ik game eigenlijk niet online, voor mij is het dus om het even. Net als bij de respectievelijke consoles is het meer een subjectieve kwestie van smaak; wat de gamer zelf het leukste vindt. Wel heb ik het idee dat PlayStation Plus meer games biedt dan Xbox Live Gold. Maar dat is maar een klein detail als je alle functies van beide services optelt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.