Wat verwacht XGN van Gamescom 2014?

Article
vrijdag, 18 juli 2014 om 14:22
xgn google image
Het mag als een rustige zomertijd lijken, maar achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan de voorbereidingen van de Gamescom 2014. Wij sturen op pad *trommelgeroffel* het volgende team: Hugo, Calvin, Lana, Johan, Stefan, Lars en Daan!
De vraag is: wat verwachten zijn van die toffe gamebeurs in Keulen, naast natuurlijk Bratwursten?! Enkel Daan schittert bij afwezigheid. Ach, die jongen filmt.. typen is lastig, zo blijkt :)

Hugo

Het najaar van 2014 zou - als we puur naar de games kijken - zomaar eens het meest interessante najaar van afgelopen decennia kunnen worden. Grote 'next-gen' titels stapelen zich in rap tempo op, dus zet je spaarcentjes maar vast opzij! Dit heeft een enorme impact op de Gamescom waar al deze games voor de gamer (consument, het publiek) voor het eerst speelbaar zullen zijn.
Ik verwacht dan ook een ongekende drukte op de beurs die voorgaande jaren nog verder zal - en kan overstijgen door een nog strakkere Deutsche organisatie. Want als de Duitsers één ding goed kunnen, is het organiseren.
Voor ons als pers zal het een paradijs met kanttekening zijn, waar we na een veelal eerste hands-on tijdens de E3 op de Gamescom dieper een game in kunnen duiken maar tegelijkertijd daardoor de ontzettende moeilijke taak hebben om de absolute kersen op de slagroomtaart eruit te pikken. Die enorm zware taak zal ik dan ook op mij nemen voor jullie, iemand moet het doen!

Calvin

Ik verwacht dit jaar een heleboel next-gen titels onder de knoppen te nemen. De consoles hebben hun weg naar de huiskamer gevonden, dus laat die toffe titels nu maar komen! Nintendo heeft in mijn ogen een zeer sterke line-up dit jaar. Erg veel leuke en ietwat alternatieve games als Hyrule Warriors en Captain Toad: Treasure Tracker.
14089

Johan

Ik verwacht op de Gamescom toch wel heel veel games te zien die pas in 2015 verschijnen. Die trend liet zich al een beetje zien op de E3, en ik denk dat dat in Duitsland niet anders zal zijn. Jammer, aangezien ik nu al watertandend vooruit kijk naar games als No Mans Sky, The Witcher III: Wild Hunt en Tom Clancy's The Division.
Gelukkig zijn er ook veel games die dit jaar nog verschijnen die vol in de spotlights zullen staan in Keulen. Wat te denken van Shadow of Mordor, of de nieuwe Far Cry die zich afspeelt rondom en in de Himalayas. Het meeste hoop ik nog op een paar vette titels die ons met een open bek achterlaten. Een beetje zoals de Dead Rising 3 DLC in juni in LA, maar dan nog vetter!

Lana

Dit jaar zal ik voor de eerste keer als pers naar de Gamescom gaan. Ben heel erg benieuwd hoe dat zal zijn! Op de Epicon heb ik al kunnen ervaren hoeveel leuke nieuwe mensen je kunt ontmoeten en hoop dus ook dat dat op de Gamescom zo is! Verder kijk ik natuurlijk uit naar alle nieuwe games die we kunnen zien en spelen. Ik kijk vooral heel erg uit naar Dead Island 2. Ben benieuwd of de game er net zo mooi uitziet als de trailer.
14090

Lars

Ik hoop dat de gamescom dit jaar laat zien wat next gen consoles echt in hun mars hebben. Vorig jaar stond de show vooral in het teken van de kennismaking met de nieuwe spelcomputers, maar nu alle hardware-onthullingen uit de weg zijn, denk ik dat de focus meer dan ooit zal liggen op de games.
Veel van de grote titels zijn verschoven naar 2015 (The Witcher III: Wild Hunt, Batman: Arkham knight), maar dat betekent niet dat de marketingcampagne van deze titels stil komt te liggen. Bovendien staan een paar spellen op het punt van uitkomen. Vooral Destiny heeft hierbij mijn aandacht. Vorig jaar sprak ik al iemand van Bungie en dit jaar heb ik weer een afspraak, dus daar heb ik enorm veel zin in!

Stefan

Gamescom 2014 wordt naar alle waarschijnlijkheid een groot feest. Op het moment staan er een heleboel gigantische titels gepland voor eind dit jaar en begin volgend jaar, en reken maar dat die games allemaal speelbaar zijn. Ik verwacht naast een hoop hectiek dus gewoon en heleboel fun. We mogen immers hetgeen doen dat we het liefst doen: gamen!