Wat speel jij dit weekend?

  Het WK komt dit weekend officieel op zijn einde met vanavond de laatste Nederland-wedstrijd en morgen de finale. Schuif je teleurstelling of voetbalfanatisme weer opzij en stort je weer op het gamen dit weekend! Valt er nog wat te spelen?

  Alle game-uitgevers liggen met hun bips op het strand, want er verschijnt erg weinig in deze warme zomer. Jammer, want het is aardig wat aan het regenen geweest deze week en dan wil je niets liever dan lekker binnen achter je console kruipen. Zelfs de Nintendo eShop heeft geen nieuwe releases gehad deze week, slechts oldschool games die ‘nieuw’ op Wii U verschijnen.

  Vandaar dat we de enige twee games hebben gekozen die deze week zijn verschenen (toevallig allebei sowieso op PlayStation Network). Dat zijn namelijk The Wolf Among Us: Episode 5 – Cry Wolf en Mousecraft. Die eerste is op dit moment gerecenseerd, maar kan nog niet door onze eigen eindredactrice worden nagekeken vanwege spoiler-gevaar. Niet zo vreemd natuurlijk, want het is al de vijfde episode van de comicgame die zeer hoge waarderingen krijgt tot dusver.

  Heb je geen zin om nu nog in zo’n langer lopende serie te stappen, geen probleem. Mousecraft is ook een optie, als je van ‘cheesy’ games houdt. De slogan is namelijk dat het de ‘cheesiest game ever made’ is. Cheese is natuurlijk een woordspeling op zowel flauw/slap aftreksel als kaas en daar houden muizen van. Je kunt van dit spel dan ook verwachten dat je bekende games tegenkomt. Het is een soort Lemmings en Tetris, waarbij muisjes in een soort hamsterkooisetting voorbij komen. En ja, dat maakt deze cheesy game toch wel weer uniek.

  Wat speel jij dit weekend?

  Je kunt natuurlijk ook weer een oude game uit de kast pakken. Wellicht ben je nog helemaal into FIFA 14 nadat je op onze stand op Epicon vorige week een pot speelde? Of rijd je liever rondjes in Mario Kart 8 om je online tegenstanders stof te zien buiten. Wij willen graag van je weten wat jij dit weekend speelt en op welk platform? Laat het hieronder achter!

  MouseCraft

  Verkijgbaar vanaf 9 july 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.