Wat kunnen we verwachten in de extra aflevering van Netflix serie Tiger King?

Article
donderdag, 09 april 2020 om 14:00
121118 0972 jepa rf1586352236
Na alle schokkende gebeurtenissen in series en films, leek niets ons meer te verrassen, totdat Tiger King ten tonele verscheen. De docuserie houdt haar kijkers in greep voor alle zeven afleveringen, dankzij de bizarre groep mensen waar Tiger King over gaat. Netflix trakteert ons bovendien op een extra aflevering, maar wat kunnen we daarvan verwachten?
LET OP: In dit artikel zullen verschillende spoilers over Tiger King voorbij komen. Heb je de docuserie nog niet gezien, lees dan verder op eigen risico!

Joe Exotic en het coronavirus

De wereld is momenteel in de greep van het coronavirus en alleen Tiger King was bizar genoeg om al die problemen even doen te vergeten. Het lijkt er alleen op dat de twee nu verweven met elkaar zijn.
In de zevende en initieel laatste aflevering van Tiger King wordt dierentuineigenaar Joe Exotic tot een enorm lange gevangenisstraf veroordeeld. Het lijkt daarmee dat het verhaal van de excentrieke fokker ten einde is, maar er is nu een hoofdstuk bijgekomen. Exotic heeft namelijk COVID-19 opgelopen in de gevangenis. Hoe het momenteel met hem gaat is niet bekend, maar het lijkt ons sterk als hier geen aandacht aan besteed wordt in de extra aflevering van Tiger King.
rsz tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode1 00 12 38 20 rf1586352413

Schot in de zaak van Carole's vermiste man

Het klinkt vreemd, maar tussen alle tijgerfokkende, polygame, doorgedraaide rednecks, gaat de meest spraakmakende aflevering in Tiger King over dierenrechtenactivist Carole Baskin. Jaren geleden raakte haar man Don Lewis plotseling vermist en is sindsdien nooit meer gezien, zelfs zijn lichaam is nooit opgedoken. Joe Exotic is er dan ook van overtuigd dat Carole haar man heeft vermoord en aan de tijgers heeft gevoerd, wat Carole stellig ontkent.
De zaak is nooit opgelost, maar door de docuserie is er wel een stuk meer aandacht voor. Het politiedepartement in Hillsborough County heeft sinds de uitzending veel tips binnen gekregen, inclusief een aantal nieuwe opties om te onderzoeken. Tegelijkertijd maakt misdaadzender Investigation Discovery nu een aflevering die compleet gewijd is aan de zaak van Don Lewis en claimt ‘exclusieve beelden’ in handen te hebben.
Zal de extra aflevering van Tiger King ook opnieuw in de zaak duiken, met mogelijk nieuwe informatie dat aan het licht is gekomen?
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode2 00 34 27 04 rf1586352549

Gevangenisstraf voor andere ‘zakenmannen’

Joe Exotic heeft het grootste gedeelte van zijn gevangenisstraf te danken aan een plot om Carole Baskin uit de weg te laten ruimen door een huurmoordenaar. Opvallend genoeg is de dierentuineigenaar alleen de enige die in de bak is beland, de overige spelers lopen gewoon vrij rond. Zelfs de beoogde huurmoordenaar.
Joe heeft al aangegeven niet stilletjes ten onder te gaan. De excentrieke man heeft veel informatie over zijn collega’s en partners en is niet bang om die met de hele wereld te delen. De FBI zal ondertussen ook ongetwijfeld nog de andere spelers in de zaak aan het onderzoeken zijn. Het kan dus best eens zijn dat het hoofdstuk nog niet is afgesloten voor Allen Glover en anderen.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode4 00 36 52 22 rf1586352795

De nieuwe dierentuin in Oklahoma

Tussen al het tumult en rechtszaken door, is ‘investeerder’ Jeff Lowe ondertussen rustig bezig met zijn nieuwe dierentuin in Thackerville, Oklahoma. Lowe probeert alle drama rondom de GW Zoo, waar hij nog steeds eigenaar van is, achter zich te laten en een nieuw avontuur te starten.
De kans is groot dat de extra aflevering van Tiger King zich gaat richten op de gloednieuwe privé dierentuin. Degene die namelijk aan de wereld bekend heeft gemaakt dat er nog een aflevering gaat komen is namelijk Jeff Lowe zelf. De beste man heeft alleen wel al een flink akkefietje met zakenpartner Tim Stark. Dat kan nog leuk gaan worden!
Heb jij alle afleveringen van Tiger King gebinged en kan je niet wachten op de volgende aflevering in het spraakmakende verhaal? Laat het ons weten in de comments!