Wat is er nieuw in Super Mario 3D World + Bowsers Fury?

Article
zaterdag, 23 januari 2021 om 11:00
mario 3d worldf1610030972
Vanaf 12 februari kun je weer met Mario een kattenpak aantrekken en op avontuur gaan. Super Mario 3D World + Bowser's Fury komt dan in de schappen terecht. De game is niet zomaar een remake van de Wii U versie, maar Nintendo pakt weer flink uit! Dit is er allemaal nieuw in Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

Samen aan de slag in on- en offline co-op

Super Mario 3D World was een game om van te smullen op de Wii U. Mario kon al in van alles veranderen om de vele kleurrijke werelden te doorkruisen. Daarnaast kon je al aan de slag met Luigi, Peach en Toad in een co-op- of versus racestand voor vier spelers, maar dit was alleen offline mogelijk. In de Nintendo Switch versie is offline samenspelen ook mogelijk door vier Joy Con-controllers aan één Switch systeem te koppelen. Dit kan natuurlijk ook met Pro controllers. Offline samenspelen is ook mogelijk door meerdere Switch consoles aan elkaar te koppelen en zo in de handheldstand met elkaar te spelen.
Offline is wel leuk, maar gezien we met zijn allen thuis moeten blijven misschien wat lastig. Gelukkig kun je ook online aan de slag met de game. Maximaal vier spelers kunnen samen online afreizen naar Sprixieland. De spelers die online samen willen spelen moeten wel een Nintendo Switch Online abonnement hebben. Samen spelen brengt niet alleen co-op plezier met zich mee, maar laat je elkaar ook flink dwarszitten. Je kunt op elkaar springen of andere spelers tegenhouden, waardoor er ontzettend veel chaos kan ontstaan.
super mario 3d world plus bowsers fury switch screenshot03f1610636599

Nieuwe karakters

In Super Mario 3D World + Bowser Fury krijg je Mario, Luigi, Peach of Toad weer onder de knoppen. Waar Mario gebalanceerd is, springt Luigi verder dan zijn broer, maar na gerend te hebben glijdt hij een stukje door. Princess Peach is op haar beurt weer wat langzamer dan beide heren, maar kan even in de lucht zweven door haar gepofte jurk. Toad is klein van stuk, wat hem juist weer sneller maakt. Springen is alleen niet zijn beste kant.
Naast dit kleurrijke viertal brengt de game meer. Je kunt namelijk gaandeweg ook Rosaline vrijspelen. Zij heeft een ontzettend krachtige draai-aanval waarmee ze vijanden makkelijk uit de weg ruimt! Over haar ren- en springkunsten is nog niets bekendgemaakt.
super mario 3d world plus bowsers fury switch screenshot05f1610636624

Op puzzeltocht met Captain Toad

Captain Toad is ook van de partij in Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Hij heeft een aantal speciale levels in de game gekregen die helemaal in de stijl van de Captain Toad games zijn. Het zijn kleine levels die gebouwd zijn op de mogelijkheden van de avonturier. Draai het level, schuif met blokken en ontdek zo de ene na de andere groene ster. Dit kan net als de rest van de game met maximaal drie andere spelers!
super mario 3d world bowsers furyf1610636647

Een enorme uitbreiding in Bowser's Fury

De vernieuwde versie van de Wii U game brengt je naar het origineel ook een compleet nieuw avontuur in Bowser's Fury. Zoals altijd is Bowser weer iets boosaardigs van plan en het is aan jou om hem te stoppen. Gaandeweg de game vordert kom je erachter dat Bowser dit keer wel heel ver gaat en vormt een team met niemand minder dan Bowser Junior. Samen met de kleine draak ga je zijn vader te lijf die uitgroeit tot een enorme Godzilla-achtige variant van zichzelf. Gelukkig is er een optie om hem te stoppen en Mario net zo groot als Bowser te maken. Tijd voor een titanenstrijd!
super mario 3d world plus bowsers fury switch screenshot02f1610636805

Nieuwe Amiibo

Samen met de release van Super Mario 3D World+ Bowser's Fury brengt Nintendo de bekende Bowser en Bowser Jr. Amiibo opnieuw uit. Daarnaast komt de consolefabrikant met een tweetal nieuwe Amiibo, speciaal voor deze release. Cat Mario en Cat Peach komen namelijk uit en zorgen, net als de Bowser en Bowser Jr. Amiibo voor tofffe extra's in de game. Wat die extra's zijn, is nog niet bekend.
Nintendo heeft ook bekendgemaakt dat andere Amiibo ook bonussen in de game zullen geven. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid extra levens, munten en power-ups voor je karakters, maar daarover is nog niets gezegd. Tijd om die Amiibo af te stoffen dus!