Wat hebben we deze week Uitgespeeld, gekocht en gekeken? (Week 33)

Article
zondag, 21 augustus 2022 om 18:00
bug fablesf1655476826
De laatste echt hete weken zijn aangekomen. Wij hebben inmiddels genoeg van de hitte, en hebben lekker binnen dingen uitgespeeld, gekocht en gekeken. Hier is wat we gedaan hebben.

Marcus

Uitgespeeld: Bug Fables: The Everlasting Sapling
Gekocht: -
Gekeken: -
Eerder dit jaar had ik Bug Fables gekocht en tot een maandje of zo geleden stond hij in de wacht. Inmidels heb ik hem uitgespeeld. Voor wie het niet weet: Bug Fables is in feite een soort Paper Mario-kloon, gebaseerd op de eerste Paper Mario en Thousand Year Door. Als je van die games kan genieten kan ik Bug Fables zeker aanraden.
Het is de ontwikkelaars namelijk aardig gelukt om die gameplay na te bootsen en Bug Fables toch een eigen identiteit mee te geven. Als ik er iets op heb aan te merken, dan is het dat Paper Mario een betere balans weet te vinden tussen humor en serieuze zaken. Die balans is niet per se afwezig in Bug Fables, maar in de laatste dialoog voor de laatste boss werden twee memes geciteerd, direct achter elkaar. Het doet een beetje af aan het moment. Maar gelukkig niet aan het feit dat Bug Fables een geslaagde game is.

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The Sandman
Het komt steeds meer voor dat comics die ik vroeger heb gelezen worden verfilmd. Invincible, Sweet Tooth, iZombie. En ik sta ervoor open! Zo nu ook The Sandman. Toegegeven, ik heb nog niet de hele serie gelezen. Maar ik ben het zeker van plan als ik er een keer aan toe kom. Dus toen dit verhaal van Neil Gaiman aangekondigd werd door Netflix was ik voorzichtig enthousiast. Wist je dat Gaiman ook Coraline heeft geschreven? Daar kwam ik vorige week pas achter. Ik ben ook fan van American Gods, Stardust, Good Omens. Dus kom maar door!
En ik moet zeggen, ik vind het vet. Ja, er wordt wat veel gepraat. En ja, ik ben het ermee eens dat dat beter werkt in comics, waar woorden meer gewicht hebben dan in bewegend beeld, waar men meer is van "show, don't tell". Maar als je daar oké mee bent wordt er een interessante wereld geschetst. Nu hopen dat Saga een keer een verfilming krijgt. Of überhaupt een keer afgeschreven wordt... Alsjeblieft, Brian K. Vaughn en Fiona Staples, ik smeek jullie!