Wat heb jij deze week uitgespeeld of gekocht?

Article
zondag, 05 maart 2017 om 10:30
xgn google image
Het is weekend! Met andere woorden: genoeg tijd om lekker een potje te gamen. Waar de XGN-redactie deze week mee bezig is geweest, lees je in dit artikel. Wat heb jij deze week uitgespeeld of gekocht? Laat het ons weten in de comments!

Theo

Deze week heb ik dan eindelijk een New 3DS XL gekocht. En gelijk maar een Special Edition. Daarbij heb ik een ontzettende berg spellen op de kop getikt, waardoor ik nu zo'n beetje alle Mario en Zelda games heb voor Nintendo's handheld.
En over handhelds gesproken, ik heb de Switch deze week ook binnen gekregen. En natuurlijk ook hier gelijk Zelda erbij gekocht. Maar ook twee andere games, namelijk Just Dance 2017 en Snipperclips. Van die eerste weet iedereen wel wat het is, maar de tweede game is wat onbekender. Het is een multiplayer game, waarbij je elkaar al knippend en plakkend moet verslaan. Het klinkt niet leuk, maar dat is het zeker wel! De review komt snel!
snipperclips gekocht

Mike

Gekocht: -
Uitgespeeld: Assassin's Creed Syndicate
Londen is bevrijd van de machtige tempeliers die voor lange tijd heersten over de Engelse hoofdstad. Voor mij is de serie van uitgespeelde Assassin's Creed games weer groter geworden. De enige game die ik niet heb gespeeld, en daarom ook niet uitgespeeld, is Assassin's Creed Black Flag. Los daarvan, heb ik wel genoten van Assassin's Creed Syndicate en vooral om met een vrouwelijke Assassin te spelen.
syndicate uitgespeeld

Rutger

Gekocht: PlayStation 4, Horizon Zero Dawn
Uitgespeeld: -
Ik heb deze week Horizon Zero Dawn gekocht. Deze game zag er in de trailers zo enorm vet uit dat ik gelijk een PS4 bij de game heb gehaald. Na jarenlang alleen op PC gegamed te hebben, ben ik zeer benieuwd naar wat de PlayStation mij zal brengen.
horizon zero dawn gekocht

Dave

Wat heb ik toch een partij zin om deze game te spelen. Een open wereld met schitterende locaties en vette combat en dat allemaal in een Zelda stijl! Ik keek al enorm naar de game uit, maar de gigantisch hoge reviews gaven mij alleen nog maar meer hype. Ik ben benieuwd, laat Hyrule maar komen!
zelda gekocht

Laura

Eerder deze week heb ik Alan Wake uitgespeeld. Ik wilde een game uit mijn backlog uitspelen en al snel kwam ik op Alan Wake uit. Het voltooien duurde overigens niet erg lang: binnen iets meer dan één dag heb ik 'm uitgespeeld. De game combineert toffe gameplay met een ijzersterk verhaal. Houd je van goede verhalen in games, dan moet je zeker Alan Wake eens een kans geven.
Met de gameplay zit het ook goed, de sfeer ligt lekker beklemmend (met zelfs wat jump scares hier en daar) en zelfs op grafisch gebied is de game vandaag de dag nog goed te doen. Alan Wake is bovendien backwards compatible, dus er is eigenlijk geen reden om 'm niet te spelen.
Over spin-off American Nightmare kan ik echter niet zoveel goeds zeggen. De game is vermakelijk genoeg om een paar uur mee door te komen, maar daar blijft het dan ook bij. De kwaliteit van die game valt eigenlijk totaal in het niet, vergeleken met zijn voorganger.
Daarnaast kreeg ik aan het einde van de week natuurlijk de Nintendo Switch op de mat! Alleen was ik één vrij cruciaal dingetje vergeten: zonder games en accessoires kom je natuurlijk niet zo ver. Dus heb ik gisteren iedere gamewinkel in de stad afgezocht en na een paar uur zoeken liep ik dan eindelijk als gelukkige eigenaar van een Pro Controller en Zelda Breath of the Wild de winkel uit!
laura's switch