Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (week 29)

Article
zondag, 25 juli 2021 om 14:00
zelda skyward sword hdf1625816389
De week zit er weer op en dat betekent maar één ding: we hebben weer flink wat uren gemaakt voor de buis. Enerzijds met games en anderzijds met films en series. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht en gekeken?

Theo

Afgelopen week heb ik de laatste keer Jan Ken Pon, ofwel schaar, steen, papier, gespeeld. Deze minigame zorgt voor een deel voor de boss fights in Alex Kidd en dus ook in de remake van de game. Daar heb ik de afgelopen weken af en aan heerlijk van gesmuld. Voor mij was het pure nostalgie, gezien ik als kleine Theo niet voor de Master System met deze game weg te slaan was. Alex Kidd is een heerlijke remake waar ik zeker nog eens naar terugkeer!
Daarnaast kreeg ik Skyward Sword op de deurmat. De game had ik al lang in pre order staan en eindelijk is deze uitgekomen. Ik ben erg benieuwd waar Nintendo de verbeteringen heeft aangebracht en of de besturing dit keer wel zorgt voor een avontuur om van te smullen. De vorige keer op de Wii ben ik namelijk afgehaakt wegens de vreselijke controls.

Marcus

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The Incredibles
Als je de aflevering 18 van de XGN Cast hebt gezien of gehoord weet je dat ik momenteel LEGO The Incredibles aan het spelen ben. Mede als gevolg daarvan had ik weer eens zin om de films te kijken, dus heb ik deze week de eerste weer eens gezien. Het is niet echt meer een lust voor het oog (al houdt hij zich nog goed vergeleken met eerdere CG-animatie), maar het verhaal staat nog steeds als een huis. Maar ja, volgens mij ben ik dan ook lang niet de enige waarvoor deze film nog altijd een favoriet is.

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Nightflyers
Soms krijg je een serie door Netflix voorgeschoteld die wel interessant lijkt. dat was ook zo met Nightflyers. De serie is gebaseerd op een kort verhaal van de o zo bekende G.R.R. Martin en heeft wel wat weg van 2001: The Year We Make Contact. Een crew vertrekt van de aarde om een geheimzinnig buitenaards voorwerp te onderzoeken met de mogelijkheid on voor het eerst contact te hebben met buitenaards leven, het ruimteschip blijkt een eigen persoonlijkheid te hebben en de bemanning heeft elk zo zijn eigen geheim, dat vaker niet dan wel in dienst staat van het grote doel.
De parallellen zijn treffend, net als de manier waarop de uiteindelijke 'kennismaking' in beeld gebracht wordt. Ware het echter, dat de serie niet af is! Na 10 delen eindigt het met een aantal enorme cliffhangers en -ARGH!- de serie blijkt al in 2019 gecancelled! Volgende keer toch maar het boek lezen dus...

Populair Nieuws

Laatste Reacties