Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 25 april 2010 om 18:15
xgn google image
Het is zondag en dus weer tijd voor een nieuwe Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht. Deze week hebben Rox, Eke, Tom en Rob weer een leuk stukje voor je geschreven!
Gekocht: Uitgespeeld: -
Alice in Wonderland
Deze week lag Alice in Wonderland bij mij op de mat voor de Wii. Ik heb geen idee wat ik daarvan moet verwachten, maar ik vrees niet veel. Vroeger heb ik de Disney Classic gezien van Alice in Wonderland en onlangs uiteraard de filmversie van Tim Burton. Ik ben een erg groot fan van de films van Burton en dan met name de samenwerkingen met Depp, wat dat betreft vond ik Alice in Wonderland dan ook echt een prachtfilm. Hoe de game hiervan uitpakt, lezen jullie aankomende week in de recensie op XGN. Helaas heb ik niets uitgespeeld deze week en ook niet gekocht.
Gekocht: Uitgespeeld: -
Dragon Age Origins
Deze week heb ik maar eens Dragon Age: Origins aangeschaft. Ik houd van RPG's, en door het feit dat Mass Effect mij bijzonder wist te boeien, wist ik eigenlijk al genoeg toen ik Dragon Age: Origins in mijn handen had. Ik ben nog niet ver, maar de eerste indrukken zijn goed. Het is ook erg leuk dat het spel alle kanten op kan gaan, de keuzes die je maakt, hebben zéker invloed op de toekomst. Daar houd ik wel van, al zorgt het soms wel voor dilemma's. Toch weet ik één ding wel, ik blijf het spel spelen tot ik er dood bij neer val, tenzij het heel erg mooi weer is.
Gekocht: Uitgespeeld: -
Heavy Rain
Ik kreeg gisteren Heavy Rain in de bus. Deze game heb ik geleend van Rox, want zelf betalen was het mij toch niet waard. Na een paar uur gespeeld te hebben, ben ik ook blij dat ik er geen geld aan heb uitgegeven. Het is allemaal wel leuk en aardig wat ontwikkelaar Quantic Dreams probeert, maar het werkt gewoon niet goed genoeg. Die acties zijn dom en het lopen werkt voor geen meter.
Dan heb je misschien wel een goed verhaal, maar met alleen dat kom je ook nergens. Er gebeurt te weinig, er is niets te doen. Dit is geen game, dit is nog steeds dat interactieve drama waar van het begin af aan al voor gevreesd werd. Simpele quick time events in een leuk jasje, meer ook niet.
Nee, het lijkt mij wel duidelijk dat Heavy Rain niet een game is die aan mij is besteed. Ik houd van een goed verhaal, maar voor alleen dat heb je zoiets als boeken.
Gekocht: -Uitgespeeld:
Splinter Cell Conviction
Vorige week besprak ik Splinter Cell: Conviction nog als game die ik net binnen had. Afgelopen week heb ik de game uitgespeeld, en moet ik zeggen dat ik er (ondanks mijn eerdere kritiekpunten) nog steeds mee bezig ben. De verschillende P.E.C. uitdagingen zijn verslavend, en ondertussen heb ik al heel wat uurtjes besteed aan het halen van zoveel mogelijk punten hierin. Overigens komen dan wel weer wat minpuntjes naar boven. Zo moet je voor één uitdaging een missie uitspelen zonder gezien te worden en zonder een checkpoint te laden. Probleem is, Splinter Cell kent geen restart optie. Als je dus gezien bent, moet je eerst weer helemaal naar het hoofdmenu en de missie opnieuw starten, wat de nodige laadtijden en irritatie met zich meebrengt.
Daarnaast is ook de Deniable Ops erg verslavend, en wel het oude Splinter Cell. Niets deuren inrammen en knallen, maar echt rondsleupen en vijanden uitschakelen zonder gezien te worden. Wanneer je namelijk gespot bent, komt er versterking aan en moet je opeens 20 in plaats van tien vijanden omleggen. En die 20 tegenstanders zijn nog extra alert ook.
Overigens is die Deniable Ops modus ook in co-op te spelen en ben ik daar tot twee keer toe met Rox aan begonnen. Helaas zijn we allebei niet dagelijks online (of in ieder geval niet op hetzelfde tijdstip), dus het zal nog wel weken duren voordat we alle missies in co-op hebben uitgespeeld.

Populair Nieuws

Laatste Reacties