Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 09 mei 2010 om 18:00
xgn google image
De week is alweer voorbij, dus tijd om terug te blikken op de spellen die de redactie nieuw heeft, of waar onze redacteuren juist klaar mee zijn.
Gekocht: Uitgespeeld: -
Halo Reach
Het is misschien niet echt een nieuwe aankoop, maar ik ga hem toch noemen. Deze week ben ik namelijk, net als miljoenen andere gamers, begonnen aan de Halo: Reach bèta. Ondertussen heb ik al een leuk aantal potjes gespeeld, al kom ik niet in de buurt van sommige fanatiekelingen die je online tegenkomt. Dat maakt echter niet uit, want Halo zet je over het algemeen toch op tegen mensen die ongeveer even goed zijn als jij, dus zoveel verlies je dan niet.
Ik moet eerlijk zeggen dat de Halo 3 multiplayer een beetje aan mij voorbij gegaan is. Met de co-op in deel drie en ODST heb ik me goed vermaakt, maar de versus multiplayer, dat was het niet helemaal voor mij. In Halo: Reach is er aardig wat verandert, en daardoor vind ik het ook een stuk leuker geworden. Zo zijn de verschillende klassen een goede toevoeging. Het jetpack is al een vast onderdeel geworden van mijn speelstijl. Niets is leuker dan vanuit de lucht toeslaan, op je vijand neerdalen terwijl je een magazijn leeg schiet en dan de genadeklap uitdelen als je voor hem op de grond land. Niet dat het altijd goed lukt, maar dat terzijde.
Je merkt echt dat die jetpack, en ook andere klassen, een grote invloed hebben op de gameplay. Wanneer je dan een wedstrijdje 'classic team slayer' doet, waarin je geen toegang hebt tot de klassen en hun krachten, is het flink wennen. Dan kun je niet even dat gebouwtje opspringen, onzichtbaar worden of supersnel sprinten. Het lijkt wel alsof je dan een total andere game speelt.
Kortom, ik wil Bungie en Microsoft van harte bedanken voor de bèta. Al is het zometeen wel lange tijd wachten op de uiteindelijke game. Die komt in september pas, en de bèta loopt al later deze maand af...
Gekocht: - Uitgespeeld:
FEAR 2
Ik heb deze maand eigenlijk helemaal (nog) geen games gekocht. Puur om het feit dat ik wacht op UFC Undisputed 2010 die eind deze maand verschijnt. Maar afgelopen week heb ik toch maar weer het lugubere F.E.A.R. 2 opgepakt. Ik had de game nog liggen en heb deze eigenlijk nog nooit aangeraakt, zonde en opmerkelijk omdat ik juist zo van het eerste deel heb genoten.
Deel twee is niet veel anders dan een opgepoetste game. De welbekende schrikmomenten zijn ruimschoots in dit vervolg aanwezig, waardoor je constant op het randje van je stoel zit tijdens het spelen. Ik heb na het uitspelen de multiplayer nog even geprobeerd, maar op dat moment realiseerde ik me waarom ik ook alweer van F.E.A.R. hield: de singleplayer is tof, maar de multiplayer kun je beter laten schieten.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
Army of Two
Ondanks dat ik heb besloten om eerst mijn oude games uit te spelen, zijn er dit keer toch twee nieuwe games binnengekomen. Dit zijn Sin and Punishment: Successor of the Skies en Army of Two: The 40th Day. Hoewel ik de games nog niet gespeeld heb (weinig tijd) wil ik toch mijn verwachtingen erover uitspreken.
Sin and Punishment is een soort on rails-achtige shooter voor de Wii. Helaas heb ik het zelf niet zo op on rails shooters, maar wil ik Sin and Punishment toch een kans geven. Daarnaast is het ook weer eens nodig dat mijn Wii wordt opgestart. Sinds mijn review van No More Heroes 2: Desperate Struggle is deze namelijk weer onder een dikke laag stof gekomen.
Daarnaast kreeg ik gisteren een smsje van Rox met de volgende context: "Army of Two kost nu tijdelijk 2e hands 20 euro. Als je die nu ff ophaalt, hint hint." Bij het stukje 'hint hint' wist ik al genoeg, deze game kun je co-op spelen en daar zijn Rox en ik beide voorstander van. Ik heb de game dus gelijk besteld en heb onder tussen een paar trailers bekeken. De game doet mij denken aan een mengelmoes tussen The Club, Gears of War en Red Faction. Van die drie games heb ik enorm genoten en ben dan ook benieuwd hoe deze game speelt. Laat die game dus maar komen!

Populair Nieuws