Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 27 juni 2010 om 16:30
xgn google image
Het is al een weekje zomer en de zon is erg aanwezig. Toch heeft dit onze redactie niet tegen gehouden om weer veel games te kopen en uit te spelen. Kom jij ook nog aan gamen toe met dit warme weer?
Gekocht: Uitgespeeld: -
LEGO Harry Potter
Ik heb deze week weer eens een game gehad waar ik stiekem heel erg naar uitkeek. LEGO Harry Potter: Jaren 1 t/m 4 lag maandag avond in mijn brievenbus en ik heb sindsdien de game redelijk grijs gespeeld. Net als in iedere LEGO game is ook in deze game weer meer dan genoeg bekende humor aanwezig. Ondanks dat het verhaal grotendeels gevolgd wordt, wil de humor soms voor kleine afwijking zorgen. Overigens ziet de game er goed uit en is een aanrader voor iedere fan van dit genre!
Gekocht: Uitgespeeld:
Red Dead Redemption
Na dagenlang af en aan spelen heb ik het einde van Red Dead Redemption bereikt. Het verhaal van John Marston wist me namelijk al vanaf het begin goed te amuseren en voordat ik het wist was ik er eigenlijk alweer doorheen. Ik heb me natuurlijk niet alleen maar op het hoofdverhaal gericht, maar ook op de talloze extra missies, Social Club uitdagingen en een beetje op de multiplayer modi van de game. Hierdoor heeft de game ongemerkt stiekem toch al snel een kleine 25 tot 30 uur van mijn tijd in beslag genomen, maar het eindresultaat is wel dat ik me geen moment echt verveeld heb en bijna alles gedaan heb wat er te doen valt in het Wilde Westen van Rockstar. Ik zal deze game dan ook zeker nog eens (uit-)spelen.
Ook heb ik intussen Alan Wake in mijn kast mogen zetten, waar ik binnenkort eens mee begin. Ik ben erg benieuwd wat deze titel me te brengen heeft, maar van wat ik gezien en gehoord heb, is dit alleen maar goeds. Ik lees namelijk graag Stephen King boeken en het verhaal in Alan Wake schijnt erg veel weg te hebben van Stephen King verhalen, althans de stijl ervan. Natuurlijk trekt de game me niet alleen hierdoor aan, maar ook door alles wat ik gezien heb op grafisch gebied doet me nu al verlangen naar een speelsessie in dehuid van Alan Wake.
Gekocht: Uitgespeeld: -
UFC 2010
Gisteren vond ik UFC Undisputed 2010 in de bus en daar ben ik dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Ik had verwacht dat THQ slechts weinig vernieuwing zou brengen zoals we dat wel vaker zien met jaarlijkse sportgames maar dit was gelukkig niet het geval. De graphics zijn eigenlijk niet verbeterd maar de gameplay is heel wat verder uitgebreid. Het eerste wat ik deed was Tito Ortiz een welverdient pak slaag geven met Chuck Liddell en het ziet er gewoon heel realistisch uit.
Toch merk je dat THQ deze game heeft gebaseerd op zijn WWE games. En dan bedoel ik dat de Carreer modus eigenlijk ondermaats is en dat de online zoekmachine aan verbetering toe is. In een gevecht gedraag je je ook niet zoals de echte UFC vechters dat doen maar dit is nu eenmaal moeilijk na te bootsen. UFC Undisputed 2010 is een zeer goed spel maar ik denk EA Sports MMA jammergenoeg van een beter niveau zal zijn. Ik vind dit eigenlijk jammer omdat EA over de licenties beschikt van andere organisaties waaronder StrikeForce en King of the Cage, organisaties die ik nog niet zo goed ken.
Gekocht: - Uitgespeeld:
Fallout 3
Fallout 3 heb ik eindelijk uitgespeeld. Ik heb het spel al dik anderhalf jaar, maar heb het nooit weten uit te spelen. Sowieso ben ik een nul op het gebied van het uitspelen van games. De games die ik heb uitgespeeld zijn op één hand te tellen. Dus games die ik heb uitgespeeld zijn dan ook in mijn ogen hele, hele goede games. Fallout 3 was dat ook, tot het einde. Nog nooit zo'n slecht einde bij een game gehad, toen de credits kwamen dacht ik: was dit het? Ja, dat was het. Jammer, maar voor de rest een hele goede game.
Gekocht: - Uitgespeeld: ,
Army of Two
Ik heb deze week een game van Nederlandse bodem uitgespeeld: Fairytale Fights. Het is een hack and slash titel die zeker de moeite waard is om eens te proberen, en dan met name om te co-op'en (tot en met vier spelers). Ik heb de game zowel alleen gespeeld als ook co-op, maar alleen is er niet zoveel aan, omdat je echt continu hetzelfde doet. De game kent totaal geen diepgang en is dan ook meer voor de fun om even tussendoor te doen. Het spel tovert een glimlach op je gezicht vanwege de humor en ontzettend mooie vormgegeven werelden.
Verder heb ik Army of Two: The 40th Day uitgespeeld met Tristan. Ja, de hele game hebben we co-op gedaan, want dat is meteen het sterkste punt van het spel. De game zelf is nl. niet super, alles ziet er lelijk uit, de besturing werkt niet vlekkeloos, kortom er zijn betere shooters. Maar als je samen de leveltjes doorloopt (7 chapters in totaal) kun je heel wat lol beleven, omdat er een hoop ongein inzit. Zo kun je tussendoor schaar, steen, papier doen waarbij je een achievement vrijspeelt als je drie keer op rij wint. Of je kunt elkaar bijvoorbeeld voor de grap optillen of headbangen, too funny!
Gekocht: , , Uitgespeeld: -
Prototype
Nog net voor sluitingstijd heb ik nog met een riante korting Trials HD gedownload. Ik vond dit soort games vroeger op de PC altijd al erg leuk en de goede verhalen over deze arcade titel hebben mij doen besluiten om de game toch te kopen. Ik heb al heel wat levels gedaan en nu het moeilijker wordt, is de game ook erg frustrerend op sommige momenten. bijvoorbeeld als je minder dan een seconde te langzaam bent voor een gouden medaille. Dan doe ik er ook alles aan om uiteindelijk toch die gouden plak binnen te krijgen.
Een andere game die ik deze week binnen heb gekregen is Prototype. Ik zat al een tijdje op deze game en inFamous te wachten om zelf eens te kijken welke ik nou leuker vind. Prototype kruiste nu heel goedkoop mijn weg dus die zal ik als eerste eens onder de loep nemen. Ik heb de game nog niet gespeeld, maar ik verwacht toch een redelijke game tegemoet te gaan.
Als laatste heb ik ook nog Shrek Forever After gekregen. Ik moet toegeven dat ik de Shrek films altijd wel leuk heb gevonden hoewel het na een paar delen toch minder ging worden. Ik hoop dan ook dat Forever After mij weer een Shrek ervaring als vanouds weet te geven. Ook voor deze geldt dat ik nog geen tijd heb gehad om hem te spelen, maar voor het einde van volgende week kunnen jullie mijn mening terugzien in onze recensie.

Populair Nieuws