Wat brengt de Sony persconferentie tijdens Gamescom 2014?

Article
donderdag, 31 juli 2014 om 23:11
xgn google image
De hele gamingwereld maakt zich klaar voor Gamescom, Europa's grootste gamingbeurs. De persconferentie is één van de grootste, en ook gelijk één van de eerste persconferenties tijdens Gamescom. Wat kunnen we verwachten van deze persconferentie?
Wat we bovenal verwachten is uiteraard een hele hoop games en nieuws. Wat de crew, die er heen gaat verwacht van Gamescom in het algemeen, hebben we al gecovered in een eigen special, dus we houden het hier doelgericht op de Sony persconferentie. De Sony persconferentie vindt plaats op 12 augustus om 19:00 uur lokale tijd. Natuurlijk is XGN aanwezig voor verslag!
Laten we het hebben over Triple A games voor de PlayStation 4, indietitels, de PS Vita, bundels, prijsverlagingen en accessoires!

Triple A PS4 Games

We verwachten dat The Order: 1886 en LittleBigPlanet 3 in de spotlight gezet zullen worden door Sony als First Party titels. Beide zullen hoogstwaarschijnlijk voorzien worden van cinematische trailers en uitgebreide gameplay demonstraties. Van The Order: 1886 zagen we vorig jaar natuurlijk te weinig en LBP3 is toch wel een co-op paradepaardje!
Nog twee First Party titels die ongetwijfeld uitgelicht zullen worden: Bloodborne en Driveclub. Bloordborne is een sfeervolle gothic game die tijdens E3 al in het oog sprong. Driveclub is een nieuwe racing game van de makers van de Motorstorm serie, en belooft een hele nieuwe ervaring te worden van de andere PlayStation-exclusieve racer, Gran Turismo.
Als het gaat om Third Party titels gaat, zal Destiny zonder twijfel een hoofdrol spelen in de persconferentie van Sony, waarschijnlijk zelfs met de nadruk op de exclusieve PlayStation content die Destiny biedt. Ubisofts Far Cry 4 en Assasin's Creed: Unity zullen hoogstwaarschijnlijk ook hun opwachting maken in de persconferentie.
Qua DLC verwachten we een aankondiging voor exclusieve PS4 dlc van Assassin's Creed: Unity. Zowel Assassin's Creed 3 als Assassin's Creed IV: Black Flag haden PlayStation exclusieve content, en het zou ons dan ook niet verbazen als de partnerschap van Ubisoft en Sony resulteert in exclusieve DLC voor Unity. Het zal waarschijnlijk gaan om singleplayer missies, net als de DLC van de vorige PS-exclusieve Assassin's Creed DLC.
Sony heeft ook nog een grote onaangekondigde titel in petto. Wat voor nieuws krijgen we te horen en te zien? Een nieuwe God of War wellicht? De flagship serie van Sony is immers nog niet aangekondigd voor de PS4. Of wordt het toch iets heel anders?
Ten slotte verwachten we dat The Last Guardian zal schitteren in afwezigheid.
16040

PS4 Indie titels

De grootste indietitels die wij verwachten te zien op de Sony persconferentie zijn Journey, Flower en The Unfinished Swan. Dit zijn allemaal games die al eerder zijn uitgekomen op de PS3. Deze titels werden bevestigd in een gelekte lijst, Sony heeft hier verder nog geen uitspraken over gedaan.
Deze titels waren al een grote hit op de PS3, en staan alle bekend om hun fraaie uiterlijk. Het is dan ook niet zo'n wonder dat Sony van plan is om deze titels naar de PS4 te brengen.
Een grote nieuwe indietitel die we verwachten is No Man's Sky, een science-fiction game die focust op het verkennen van het universum. De game won een rits awards bij E3 2014, en het is daarbij een exclusieve PS4 titel. Reden genoeg voor Sony om deze indie in het zonnetje te zetten.
16041

PlayStation Vita

Aangezien de PS Vita laatst nog een nieuw model kreeg, lijkt het ons niet aannemelijk dat er een nieuw model aangekondigd zal worden.
Qua games verwachten we dat de nadruk vooral zal liggen op kleinere titels dan AAA games. Murasaki Baby stond ook op de gelekte lijst van titels (een titel die bovendien vorig jaar al getoond werd), net als Hatsune Miku: Project DIVA F, een game die Japanofielen zeker zal aan spreken. Wellicht dat er met de aankondiging van een nieuwe LittleBigPlanet voor de consoles dat er ook een nieuwe handheld titel wordt aangekondigd.
16042

Bundels

Een witte PS4 komt er deze herfst aan, en ook een bundel met Destiny staat op de agenda. In het verleden is vrijwel elke Assassin's Creed game met een console gebundeld, en het is dan ook te verwachten dat een PS4 bundel met Assassin's Creed: Unity aangekondigd zal worden.

Prijsverlagingen

Zitten er prijsverlagingen in het verschiet? Wij verwachten eigenlijk van niet. Vorig jaar is de PS Vita nog in prijs verlaagd, en de PS4 is net iets meer dan een half jaar uit. Voor zowel de console als de handheld zou een prijsverlaging veel te snel komen, en daarom verwachten dus ook geen aankondiging over een prijsverlaging. Al zou een PS Vita met kerst voor 150 euro toch wel aangenaam zijn voor sommigen.
16043
Naast games heeft Sony nog meer mooie dingen in de planning, zoals randapparatuur.

Project Morpheus

Project Morpheus is de codenaam voor de aankomende Virtual Reality headset van Sony. Een werkende versie was te zien op E3 2014 eerder dit jaar, en het is dan ook aannemelijk dat de VR headset ook zijn opwachting zal maken op de Sony persconferentie. Hamvraag is natuurlijk of er details over een releasedatum en prijs bekendgemaakt worden. Dat laatste verwachten wij niet, omdat Morpheus nog niet zo lang geleden is aangekondigd, maar we verwachten zeker meer te zien van het apparaat.
Uit een gelekte lijst blijkt dat Until Dawn in een zekere mate aanwezig zal zijn op Gamescom, in combinatie met Project Morpheus. De kans dat deze Sony exclusive game op de persconferentie in combinatie met de VR headset getoond wordt is dan ook erg groot.

PlayStation Move

Het is al lang rustig rond de PlayStation Move. Groot nieuws erover verwachten we dan ook niet. Er is wel een kans dat er misschien een speciale game die gebruikt maakt van PlayStation Move getoond wordt tijdens de persconferentie. Bij eerdere persconferenties is dit ook wel het geval geweest, alhoewel er op dit moment geen grote Move titels aangekondigd zijn.
Overigens maakt Until Dawn ook gebruik van PlayStation Move. Misschien dat we dus zowel Morpheus als Move zien samenwerken op de persconferentie met deze game.
Wat er precies gaat gebeuren weten we dinsdag 12 augustus om 19.00 uur! Spannend, spannend, spannend. Laat vooral hieronder weten wat jij hoopt terug te zien tijdens de persconferentie!