Warcraft the Beginning film - voor wie is het?

Article
maandag, 23 mei 2016 om 13:09
xgn google image
Bij Warcraft denk je als gamer al snel aan de enorme franchise die om het universum heen is gebouwd, maar de Warcraft film is niet alleen interessant voor gamers. Tijd om eens dieper in het Warcraft universum te duiken en te kijken naar de inhoudelijke aspecten van de Warcraft the Beginning film
De Warcraft The Beginning film is, naast Warcraft gamers, interessant voor liefhebbers van het fantasy-genre. Denk bijvoorbeeld aan films als The Lord of the Rings waar niet-menselijke rassen ook een belangrijke rol spelen. In Warcraft is dit hetzelfde geval dus laten we eens kijken naar de wonderschone wereld die Azeroth heet.

Azeroth The Beginning

Hoewel de film zich richt op de Orcs en Humans zijn dat bij lange na niet de eerste rassen die verschenen op Azeroth. In het begin, zo'n 15.000 jaar geleden, leefden alleen de Old Gods op Azeroth en daarna de Titans. Het eerste bekende ras die zijn gezicht liet zien, waren de Trolls. De (Night) Elves volgden hierop en dit ras had een enorme invloed op de vorm van het huidige Azeroth.
Warcraft the beginning film
Azeroth was voor de Humans en Orcs namelijk één groot continent. Door de War of the Ancients (een geheel andere oorlog waar je nog een film over kan maken) is de wereld van Azeroth in vieren opgedeeld: Kalimdor, Eastern Kingdoms, Northrend en Pandaria. Waar de Orcs vandaan komen en zich vestigen krijgen we dus in Warcraft The Beginning te zien, maar over de Humans kunnen we nog wel wat vertellen.
De Humans stammen af van de Vrykul, een oud ras van halfreuzen uit Northrend. Nadat de Old Gods hun verlaten hadden, werden vele kinderen zwak en lelijk geboren, oftewel als Humans. Koning Ymiron vond dat al deze zwakkelingen doodgemaakt moesten worden, maar meerdere Vrykul werkten hier niet aan mee. En na nog heel veel jaren geschiedenis hebben de Humans zich inmiddels grotendeels gevestigd op de Eastern Kingdoms.
Warcraft the beginning film map

De link met Warcraft games

De meeste gamers denken bij Warcraft aan de World of Warcraft-serie, maar de Warcraft the Beginning film speelt zich ver voordat World of Warcraft begint af. Waarschijnlijk vlak voor de First War. De First en Second War zijn andere oorlogen tussen de Humans en Orcs (we zien de sequel mogelijkheden overal om ons heen). Toch is er een Warcraft-game die gebaseerd is rond deze periode: Warcraft Orcs & Humans.
Het was de allereerste Warcraft-game en de naam geeft misschien een beetje weg waar het over gaat. De game staat ook wel bekend als Warcraft I. Het grappige is dat personages uit de film ook nog belangrijke rollen spelen in bijvoorbeeld Warcraft II, zoals Anduin Lothar, een van de hoofdpersonen uit de Warcraft The Beginning film. Na deze drie Warcraft real-time strategy games kwam World of Warcraft aan het licht.
De meeste personages uit de film zijn al dood in World of Warcraft, maar een enkeling zul je als gamer nog kunnen herkennen. Het gaat in de film dus wel om een jongere versie! Andere personages uit de film, zoals Durotan, hebben in World of Warcraft: Warlords of Draenor weer een opkomst gemaakt. Deze uitbreiding is immers een soort van alternatieve kijk op de geschiedenis.
Naast het feit dat je als gamer dus een hoop personages kan herkennen, ga je waarschijnlijk ook wel wat bekende gebieden zien uit de wereld van Azeroth. Hoewel het herkennen misschien even kan duren nu alles er zo realistisch uitziet! Laat je ons na het zien van de film even weten wat je allemaal hebt ontdekt?
Een minpuntje voor de gamers is dat de andere rassen buiten beeld worden gelaten. Verwacht geen stoere Dwarves of machtige Night Elves die hier de boel even komen oplossen, de Humans en Orcs moet dit conflict zelf uitvechten!

Voor wie is de Warcraft film?

De Warcraft The Beginning film heeft de potentie twee enorme groepen mensen te trekken, allereerst de gamers. Als iemand die veel World of Warcraft gespeeld heeft, is het leuk alles te herkennen. De personages, de wereld en Blizzard kennende zullen er nog wel een aantal Easter Eggs in de film verstopt zitten. Wetende dat dit zich ver voor World of Warcraft afspeelt, zijn we benieuwd hoeveel vervolgen er nog komen.
Je kunt in principe voor elke uitbreiding van World of Warcraft al een film maken: World of Warcraft zelf, The Burning Crusade, The Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor en in augustus komt Legion. Daarnaast zit er tussen Warcraft The Beginning en World of Warcraft nog tientallen jaren geschiedenis en is er nog zo'n 15.000 jaar geschiedenis voor deze film. Geef ons alsjeblieft meer Blizzard!
Ook voor gamers die nooit een Warcraft game hebben aangeraakt is het interessant. Misschien heb je altijd al interesse in het universum gehad, maar miste je een trigger om je over te halen de games te spelen. De Warcraft The Beginning film kan je daar naar verwachting zeker bij helpen. En dan is er een grote groep van niet-gamers, mensen die gewoon van fantasy films houden boordevol actie.
De Warcraft The Beginning film is gevuld met fantasievolle wezens en magie. Hoewel de Humans gewoon op paarden rijden, vliegen ze ook rond op griffioenen. Dit zijn wezens met het bovenlichaam van een adelaar en het onderlichaam van een leeuw. De Orcs rijden rond op enorme wolven en daarnaast zijn er nog magiërs zoals Gul'dan bij de Orcs en Khadgar en Medivh bij de Humans.
Dit is alles wat we weten van de film, maar er is nog een heleboel dat Blizzard ons niet verteld heeft, daarvoor zullen we toch echt de bioscoop moeten bezoeken. Niet dat we het erg vinden, maar die spanning van "zal het goed zijn" hangt er toch altijd een beetje. Voor nu vertrouwen we erop dat Blizzard ons niet teleur gaat stellen! Zien we jou straks ook in de bioscoop bij de Warcraft The Beginning film?

Populair Nieuws