Dit zijn jullie favoriete Walking Dead personages!

Article
donderdag, 17 november 2016 om 18:00
xgn google image
The Walking Dead seizoen 7 is in volle gang! Om dit heuglijke feit met jullie te vieren vroegen we jullie vorige week naar jullie favoriete Walking Dead personages. Doordat jullie zo massaal hebben gestemd kunnen we nu voor eens en voor altijd beslissen welk karakter uit de populairste zombieserie aller tijden het meest geliefd is!
Ook deze week bestond de poll weer uit verschillende toffe karakters, dus de keuze was onvermijdelijk lastig. Toch is het gelukt om een winnaar te selecteren! Met zo'n geweldige cast en een groot aantal karakters die komen en gaan, is het niet gek dat The Walking Dead zo'n grote fanbase heeft weten op te bouwen over de jaren.
Nog niet helemaal bij met seizoen zeven? Afleveringen 1, 2 en 3 zijn voorzien van een recap!

De favoriete Walking Dead personages

We hebben de verschillende Walking Dead personages gerangschikt op het percentage van de stemmen die zij hebben weten te bemachtigen. De verschillende karakters komen allemaal voorbij en hier en daar kan er een spoiler genoemd worden. Bij deze dus een spoiler alert voor iedereen die nog niet bij is met de serie. Ben je wel bij? Lees dan snel verder voor jullie favoriete Walking Dead personages!

7. Merle, Hershel, Gabriel en The Governor

Of het nu komt doordat ze inmiddels uit de serie geschreven zijn en er niet meer toe doen, of doordat ze simpelweg in de schaduw staan van andere belangrijkere karakters. Het maakt eigenlijk niet uit. Deze vier Walking Dead personage hebben namelijk elk maar 1% van de stemmen voor zich weten te winnen, waardoor ze helaas samen de zevende en laatste plek moeten delen.
Dat betekent overigens niet dat het geen toffe personages zijn. Elk van deze personages is ongetwijfeld geliefd bij een groot deel van de fanbase. The Governor heeft zijn positie als main bad guy af moeten staan aan Negan, Merle en Hershel zijn al lang niet meer in beeld en hoewel Gabriel een echte gewiekste priester is, heeft hij het simpelweg moeten afleggen tegen populairdere Walking Dead personages.
Jammer maar helaas!

6. Eugene, Abraham,Tyreese, Maggie en Carl

De zesde plek moet gedeeld worden door maar liefst vijf verschillende Walking Dead personages. Zowel Eugene Porter, Abraham Ford, Tyreese Williams, Maggie Greene en Carl Grimes wisten elk maar 2% van de stemmen voor zich te winnen. Hetzelfde dat geldt voor de karakters op de laatste plaats, zal ook gelden voor de karakters op de zesde plaats.
Walking Dead personage
Stuk voor stuk zijn het karakters waar wel iets voor te zeggen is, maar ze zullen het af moeten leggen tegen bekendere of belangrijkere karakters. Wat wel opvallend is, is dat Carl's meme status hem niet geholpen heeft om populairder te worden. Zelfs niet na de hoeveelheid karakterontwikkeling die hij door de verschillende seizoenen heeft gekregen.

5. Michonne en Carol

Op nummer vijf hebben we twee echte power women. Michonne en Carol zijn beide enorm bad ass Walking Dead personages die ongetwijfeld bij velen van jullie populair zullen zijn. Helaas zijn ze niet populair genoeg om hoger in deze lijst te eindigen, want met elk maar 4% van de stemmen is het deze dames net niet gelukt om hoger op de lijst te eindigen.
Bij Carol is het wellicht enigszins te verklaren. Zij is van ingetogen vrouwtje veranderd naar een soort vrouwelijke Terminator en vervolgens de afgelopen tijd weer ingetogener geworden. En daarbij is ze nu voor de tweede keer bij de groep weg, wat natuurlijk ook niet helpt.
Ze mogen dan misschien niet bij iedereen op nummer 1 staan, er kan wel met zekerheid gezegd worden dat we hier twee onvergetelijke karakters hebben!

4. Negan

Het nieuwste karakter op deze lijst heeft binnen korte tijd al enorme populariteit weten te verkrijgen. Deze mysterieuze en kwaadaardige leider van The Saviors beschikt over tal van kwaliteiten waar een goede bad guy over moet beschikken en zal mede daarom bij 5% van jullie nu al als favoriet uit de bus komen.
Hij is agressief, maar ook berekenend, slim en een meester in het inwerken op je zenuwen. Negan is zo'n karakter dat in staat is enorm snel tot legende uit te groeien. Hoewel de meesten hem na het zien van de eerste aflevering van seizoen zeven morsdood willen hebben, hopen we allemaal stiekem dat dit nog lang niet gaat gebeuren.

3. Glenn

Glenn staat op nummer drie met 10% van alle stemmen en zijn hoge plek op deze lijst zal zonder twijfel te maken hebben met een wel heel belangrijke gebeurtenis. Maar dat is niet het enige wat Glenn een tof karakter maakt; hij is namelijk ongelooflijk trouw aan zijn vrienden en heeft al meer dan eens het leven gered van één van de survivors.
Glenn is een liefdevol persoon met een positieve instelling die er altijd is als iemand uit de groep er emotioneel bovenop geholpen moet worden. Dit Walking Dead personage is een typisch voorbeeld van iemand die je gewoon simpelweg niet kunt haten en ook daarom zal zijn hoge plek op deze lijst niet voor veel mensen als verrassing komen.

2. Rick

Als jullie hebben meegeteld zal het jullie vast al zijn opgevallen, maar alle karakters hiervoor hebben relatief weinig stemmen weten te bemachtigen. Dat komt allemaal door onze top 2 Walking Dead karakters. Rick heeft met 31% van alle stemmen een gigantische voorsprong op de rest, maar moet het toch echt met de tweede plek doen in deze lijst.
Vanaf aflevering 1 van The Walking Dead volgen we Rick al,en we kunnen zeggen dat we na zes afgeronde seizoenen een aardige band hebben opgebouwd met de (inmiddels bebaarde) sheriff. Zijn neppe Amerikaanse accent nemen we inmiddels ook maar voor lief en dat hij momenteel niet zo sterk in zijn schoenen staat ook.

1. Daryl

De absolute nummer één zal niet als verrassing komen, want dat is natuurlijk Daryl Dixon! Niet voor niets is de uitspraak "If Daryl dies, we riot" op zo veel merchandise van The Walking Dead te vinden. Daryl Dixon is het populairste Walking Dead personage en met maar liefst een derde van alle stemmen is zijn overwinning ook glorieus te noemen.
Daryl Dixon behoeft bovendien absoluut geen introductie, want de beste man is inmiddels uitgegroeid tot legende. Met zijn kenmerkende kruisboog, motor en tough guy attitude lijkt hij op het eerste gezicht geen schatje te zijn, maar in de loop van de serie is wel duidelijk geworden dat zijn hart op de juiste plek zit.
Rick heeft het dan ook op dit vlak net af moeten leggen tegen Daryl, maar vergeleken met de rest van de personages steekt Daryl er met kop, schouders, knie en zelfs teen bovenuit!