Waarom je Drive to Surive moet kijken als doorgewinterde F1-fan

  Het is geen geheim dat de Netflix-serie Drive to Survive voornamelijk gemaakt is om nieuwe fans te introduceren aan de sport. Dat betekent alleen niet dat de doorgewinterde kijker niks te beleven heeft met de documentairereeks. Dit is waarom je de serie alsnog moet gaan kijken als ervaren fan.

  Netflix

  Een kijkje achter de schermen

  In Drive to Survive wordt er elk seizoen teruggekeken op het afgelopen Formule 1-jaar. In seizoen 2 wordt dus een blik geworpen op het seizoen van 2019. Maar waarom zou je de serie gaan kijken, wanneer je elke Grand Prix van het seizoen hebt gevolgd?

  Het is het alleen al waard om Drive to Survive te gaan kijken voor de beelden die je nooit hebt kunnen zien tijdens de uitzendingen op televisie. De documentaireserie is namelijk niet een simpel overzicht van de uitslagen en de gebeurtenissen. Per aflevering wordt er een onderwerp besproken die te maken heeft met één race, maar die ook over meerdere Grands Prix uitgespreid kan zijn.

  In het eerste seizoen is bijvoorbeeld de vorm van Romain Grosjean onder de loep genomen, die een dramatische periode beleefde in de eerste helft van het seizoen. Door middel van beelden die achter de schermen zijn opgenomen, kom jij als kijker veel meer te weten over de situatie in vergelijking met de informatie die je krijgt via de gebruikelijke kanalen als Ziggo of Sky F1. Ook in seizoen twee zul je opnieuw meer te weten komen over de verschillende gebeurtenissen die zich hebben voltrokken in 2019.

  Netflix

  Exclusieve interviews

  Drive to Survive heeft niet alleen toegang tot de keuken van de Formule 1, maar maakt tegelijkertijd ook uitgebreid praatjes met de aanwezige koks. Of beter gezegd, de coureurs. Af en toe worden de interviews gebruikt om nuttige informatie over de sport te delen, maar de ervaren fan kan ook van tijd tot tijd nieuwe dingen leren.

  Naast de interviews met de coureurs laat Drive to Survive ook andere belangrijke figuren aan het woord, die we normaliter minder vaak horen. Denk bijvoorbeeld aan de journalisten langs de baan die al het nodige hebben meegemaakt of de teambazen.

  Günther Steiner, de teambaas van het Amerikaanse team HAAS, is door de documentairereeks zelfs een heuse celebrity geworden binnen de paddock van de Formule 1. Dankzij zijn uitgesproken taal en bijbehorende accent sloten de fans de Italiaan al snel in hun hart. Het kleurrijke vocabulaire van de teambaas is een goed bewaard geheim gebleven totdat Drive to Survive die aan ons openbaarde.

  Netflix

  De mooiste momenten nog een keer beleven

  Ondanks dat je misschien alle races van het seizoen al hebt gezien, blijven er een aantal Grands Prix of momenten waar je wel naar kan blijven kijken. Met Drive to Survive krijg je bovendien toegang tot camerabeelden van de actie die nog niet eerder zijn getoond, de cameraploeg van Netflix stond immers ook naast de baan.

  Het tweede seizoen heeft daarnaast een scala aan spraakmakende races om uit te kiezen. Zo is er de indrukwekkende overwinning van Verstappen in Oostenrijk, inclusief de controversiële inhaalactie op Leclerc. In de eerstvolgende Grand Prix gingen de twee toptalenten bovendien nog een keer de strijd aan met elkaar op het circuit van Silverstone.

  Ook de kletsnatte race op het circuit van Hockenheim zal ongetwijfeld breed worden uitgemeten. Mercedes kwam naar Duitsland toe om met een overwinning haar jubileum te vieren, maar alles viel letterlijk en figuurlijk in het water. Precies op het moment dat de documentairemakers langskwamen om het team onder de loep te nemen. Er gebeurde tijdens de Grand Prix bovendien zoveel, dat er bijna een heel seizoen Drive to Survive aan gewijd kan worden.

  Voor de doorgewinterde Formule 1-fans zijn er dus nog genoeg redenen om Drive to Survive op te zetten. Ben jij al begonnen aan het tweede seizoen? En wat is jouw favoriete moment van het afgelopen seizoen? Laat het ons weten in de comments.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.