5 redenen waarom de ASUS GL552 laptop ideaal is voor nieuwste games

Article
dinsdag, 08 december 2015 om 13:40
xgn google image
ADVERTORIAL - Als je op de PC speelt, dan kun je games op de hoogste grafische settings spelen. Wel heb je daar een dikke PC voor nodig, die je niet zomaar overal mee naar toe kan nemen. Gelukkig heb je gaming laptops. De nieuwe ASUS RoG GL552 laptop is er daar een van. Waarom deze laptop ideaal is om op te gamen lees je hier.
De ASUS RoG GL552 laptop is een nieuwe gaminglaptop waar je zonder al te veel moeite de nieuwste games op kan spelen. Bovendien is het een laptop, dus je kan overal van de nieuwste games genieten. Mocht je twijfelen een dergelijke laptop aan te schaffen, dan hebben we hier wat redenen voor je waarom de ASUS RoG GL552 geschikt is. Deze laptop is namelijk een echte powerhouse.

5. Het uiterlijk

Een gaminglaptop koop je natuurlijk vanwege de specs en prestaties die het apparaat kan en moet leveren. Het oog wil daarentegen ook wat. Zelfs de meest krachtige gaminglaptop zou toch wat onaantrekkelijker zijn als deze er uitziet als een afgedankte Windows 95 laptop. De ASUS RoG GL552 is gelukkig op dat front meer dan vertegenwoordigd.
De laptop is matzwart van kleur met een metaalkleurige plaat op de achterkant van het beeldscherm. Op de achterkant is ook het ASUS-logo te zien en het speciale Republic of Gamers logo in het rood met grijs. Het toetsenbord van de laptop is zwart met rode accenten die oplichten in het donker en de WASD knoppen zijn extra geaccentueerd. Het uiterlijk van de laptop valt dan ook het beste te omschrijven als opmerkelijk, maar niet té opvallend: het is duidelijk te zien dat het een gaminglaptop is.

4. Het scherm

Alle spanning en sensatie van het gamen gebeurt natuurlijk op het scherm. Daarom is het scherm van een computer vaak minstens zo belangrijk als de PC zelf. De ASUS RoG GL552 heeft een mooi beeldscherm met een maximale resolutie van 1920x1080 pixels: Full HD kwaliteit dus. Actie die van je scherm af druipt in de beste grafische settings is dan ook gegarandeerd op deze laptop.
In tegenstelling tot sommige andere gaminglaptops is het scherm van de ASUS RoG GL552 een IPS-display. IPS-displays hebben betere kijkhoeken, mooiere en warmere kleuren en een hoger contrast dan normale LCD-displays. Juist daarom zorgt de ASUS RoG GL552 voor een scherpe weergave en fantastische beeldkwaliteit. Het gebruik van een IPS-scherm is een pluspunt ten opzichte van andere gaminglaptops, zeker wanneer je op zoek bent naar de hoogste kwaliteit.

3. Degelijkheid

Belangrijk voor een gaminglaptop is natuurlijk de degelijkheid. Je laptop moet niet bij iedere slag of stoot kapotgaan. Je geeft veel geld uit aan een gaminglaptop dus kwaliteit en degelijkheid zijn belangrijk voor je aanschafoverwegingen. ASUS komt op dit punt goed uit de verf: het merk levert al jaren topkwaliteit wat betreft computerelektronica en onderdelen.
ASUS staat bekend als een betrouwbaar merk dat PC's (en onderdelen) levert die van de beste materialen zijn gemaakt. Zo heeft ondergetekende juist gekozen voor een ASUS moederbord toen hij zelf een gaming PC ging samenstellen. Puur vanwege de kwaliteit. Alle onderdelen van de ASUS RoG GL552 zijn solide en kunnen tegen een stootje. De onderdelen van deze ASUS laptop kosten misschien meer geld dan die van een budgetmerk, maar daar krijg je wel gegarandeerde kwaliteit voor terug.

2. De koeling van de laptop

Tijdens het gamen kan het er heet aan toe gaan. Niet alleen als speler zit je zelf in het heetst van de strijd, maar ook je computer moet aardig werken om je de mooiste beelden te tonen. Een goede koeling voor je CPU en GPU zijn dan ook een vereiste. De ASUS RoG GL552 maakt gebruik van een handig dubbel koelingsysteem, waardoor de CPU en GPU tegelijkertijd koel worden gehouden.
Naast het dubbele koelingsysteem van de laptop breekt de laptop ook met andere laptops. Veel laptops hebben namelijk een luchtgat aan de achterkant en eentje aan de zijkant. De ASUS RoG GL552 heeft echter twee gaten aan de zijkant, maar dan wel links waardoor de laptop beter kan koelen en zo oververhitting kan voorkomen. Ook maken veel luchtgaten veel herrie door de warmte die er uitkomt: hier heeft de ASUS geen last van, omdat de gaten aan de achterkant zitten en zo het geluid van de speler zelf wegblazen.

1. Prijs-kwaliteitverhouding

De ASUS RoG GL552 kost 999 Euro, maar er zijn ook duurdere varianten zoals eentje van 1299 euro en een van 1899 euro. Dat is een flinke smak geld, maar daar krijg je veel voor terug. De goedkoopste variant heeft bijvoorbeeld Windows 10 als besturingssysteem met een Intel Core i7 6700HQ processor. Daarnaast heeft de laptop 8 GB RAM geheugen en is er een NVIDIA GeForce GTX 960M aan boord met 2GB VRAM geheugen.
Ook met de opslagcapaciteit zit het goed. Met een 1 TB harde schijf kun je meer dan genoeg data opslaan, om het zo overal mee naar toe te nemen. Afhankelijk van het model zit er ook een SSD schijf ingebouwd, waar je nog meer data op kan slaan. Zo zit er in het 1299 euro model een SSD ingebouwd, maar de prestaties van de 999 euro en de 1299 euro varianten blijven gelijk, omdat de hardware identiek is aan elkaar in deze twee gevallen.
Je kunt ook je presets aanpassen, zodat je internetverbinding meer prioriteit geeft aan desbetreffende games (minder lag!). Ten slotte kun je met de AudioWizard uit enkele presets kiezen waardoor je altijd het meest optimale geluid hebt, ongeacht of je nou aan het gamen bent, een serie kijkt of muziek luistert.

Populair Nieuws