E3 2015 vrouwen - Deze dames spelen de hoofdrol

Article
woensdag, 24 juni 2015 om 15:14
xgn google image
Vrouwen maken een opmars in de gamewereld en dat was deze E3 wel te zien. Steeds meer vrouwen krijgen de hoofdrol in hun eigen game. Dit zijn de E3 games met een vrouwelijk hoofdpersonage.
Op de E3 2015 zagen we meer games dan ooit met vrouwen in de hoofdrol. Games worden diverser dan ooit, ook bij de grote blockbusters. Wij zetten de games op een rijtje waarin de dames de belangrijkste plek innemen.

Faith in Mirror’s Edge Catalyst

Faith kennen we al van het eerste deel van Mirror’s Edge en kwam dit jaar weer terug op de E3 in Mirror’s Edge Catalyst. Faith is een Runner geworden om het zo op te nemen tegen het regime dat de stad controleert en dit maakt haar tot één van de gaafste vrouwelijke hoofdpersonages.
Ze bewijst dat ze niet eens wapens nodig heeft om het tegen haar vijanden op te nemen. Ze baant zich een weg over de meest ongelofelijke omgevingen en objecten. In Mirror’s Edge Catalyst zal ze zichzelf nog meer bewijzen, hier zal ze namelijk helemaal geen wapens meer gebruiken.
Mirror's Edge Catalyst verschijnt op 23 februari op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt de game al pre-orderen.
74132

ReCore

ReCore is een nieuwe IP die tijdens de Microsoft persconferentie werd aangekondigd. We konden de hoofdpersoon bewonderen in de trailer die werd vertoond. Samen met een soort orb die tot leven komt wanneer het in een robot wordt geplaatst. Ze reizen door een verlaten vlakte het is nog onbekend wat ze daar doet.
Wanneer ze tegenover andere robotten komen staan, met net zo’n orb die hen aanstuurt, komt onze heldin in actie. Ze haalt haar geweer tevoorschijn en blijkt daar goed mee overweg te kunnen. Maar niet alleen dat, ze kan behendig de aanvallen van de robots ontwijken.
We zullen vast snel meer van haar zien, want ReCore komt begin 2016 uit.
74133

NieR New Project

Van de nieuwe NieR game hebben we nog niet zoveel gezien, zelfs nog niet de volledige naam. Toch weten we al dat de game een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt. We kregen een klein voorproefje in de vorm van een trailer.
Pas aan het eind van de trailer wordt ons een kleine blik op het personage gegund. Ze heeft een katana in haar hand en deze zullen we in actie gaan zien.
We zijn niet erg veel te weten gekomen, maar één ding is zeker: Je moet geen ruzie krijgen met deze chick.
74134

Evie in Assassin’s Creed Syndicate

Assassin’s Creed Syndicate heeft naast zijn mannelijke hoofdpersoon Jacob Frye ook een vrouwelijke hoofdpersoon, Evie Frye. De twee zijn een tweeling en in het spel kun je beide spelen. Op de E3 werd de trailer van Evie Frye getoond en zag je haar voor het eerst in actie.
Het is erg gaaf om nu eens een vrouwelijke assassin aan het werk te zien. De klassieke wapens uit de Assassin’s Creed franchise komen terug, zoals de hidden knives. Die Evie Frye is een gevaarlijke vouw waar je voor moet oppassen.
Assassin's Creed Syndicate verschijnt op 23 oktober op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt alvast een pre-order plaatsen, ook voor de special edition.
74135

Aloy in Horizon Zero Dawn

Op de Sony persconferentie werd Horizon Zero Dawn uit de doeken gedaan. Dit wordt dé nieuwe game van het Nederlandse Guerrilla Games.
In de hoofdrol vinden we Aloy, een jaagster die het gevaar niet uit de weg gaat. In de trailer die we zagen is ze op zoek naar groen spul dat de mechanische wezens in de wereld bij zich dragen.
Al snel wordt ze aangevallen door een enorme mechanische dinosauriër. Dat Aloy haar mannetje staat is dan wel duidelijk, want met haar pijl en boog haalt ze dit gigantische monster zo onderuit.
Horizon Zero Dawn moet in 2016 exclusief op de PlayStation 4 verschijnen. Je kunt de game al bestellen. Voor meer informatie kun je onze preview lezen.
74136

Emily in Dishonored 2

De nieuwe Dishonored werd tijdens de Bethesda persconferentie onthuld met een trailer. Opvallend is dat we in dit vervolg niet enkel met Corvo spelen, maar er een tweede hoofdpersonage komt.
Dat is Emily Kaldwin. Zij is de dochter van Corvo en beschikt ook over speciale krachten. Zo kan ze in een soort schaduwwezen veranderen om haar vijanden snel de baas te kunnen.
Veel hebben we nog niet gezien van de game, maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen. Meer over Dishonored 2 lees je in onze special.
74137

Lara Croft in Rise of the Tomb Raider

Als laatst kunnen we natuurlijk Lara Croft niet vergeten. Waarschijnlijk de bekendste heldin uit de gamewereld keert op 10 november terug in Rise of the Tomb Raider.
Lara krijgt het in die game niet makkelijk. In de trailer van de game hebben we haar al in een gevaarlijke sneeuwstorm gezien die ze maar net overleefd, om in de gameplay demo daarna oog in oog te komen met een gigantische beer.
Wij kunnen niet wachten om meer van Rise of the Tomb Raider te zien en de game zelf te spelen. Dit lijkt één van de beste games van het jaar te worden, met Lara in de hoofdrol. Je kunt de game alvast pre-orderen.