VPN-verbinding in 2022 essentieel - zo bespaar je ook geld met je data!

Article
donderdag, 28 april 2022 om 8:00
storingf1623744697
Nu grote spelers in de commerciële IT-sector steeds meer slimme manieren vinden voor het verdienen aan jouw gebruikersdata, is de nut van een anonieme VPN-verbinding groter dan ooit. Sterker nog: het bezitten van een VPN voorkomt niet alleen inbreuk op je privacy. Je kunt ook geld mee besparen én meer halen uit je abonnementen op streamingdiensten.

Wat is VPN precies en welke voordelen brengt deze veiligere vorm van online surfen

VPN - virtual private network - voluit. Zoals de naam prijsgeeft: een virtuele verbinding die je netwerkverbinding privé maakt. In plaats van direct te verbinden met het wereldwijde-web, gaat jouw internetverkeer (wat je up- en download) eerst via een versleutelde VPN-tunnel, en dan naar buiten toe. Jouw daadwerkelijke IP-adres is daardoor verborgen.

Maximale privacy op internet bij privé en zakelijk gebruik dankzij een VPN-verbinding

Een onafhankelijke VPN-host voorkomt daarmee dat partijen zoals hackers, regeringen of internet providers ongevraagd meekijken met wat je online uitspookt. En voorkomen is beter dan genezen. Al helemaal zodra de heen-en-weer verzonden data gekoppeld is aan je inkomsten of financiën.
Hoewel een VPN voor een thuiswerkende professional daardoor eigenlijk essentieel is, kun je als de gemiddelde internetgebruiker ook rekenen op voordelen die je internet-ervaring optimaliseren.
netflix1f1623844084

Optimaal gebruikmaken van het internet, ongeacht je locatie

Want stel. Je bent in het buitenland op vakantie. Zodra de avond aanbreekt, is het bekijken van je favoriete serie nog steeds vaste kost - ongeacht waar je bent. Met tips over een VPN-verbinding kun je de huidige locatie van je laptop naar Nederland wijzigen. Eindstand: de website of streamingdienst waarop je de favoriete serie wil bekijken, opent nu wél.
Of wanneer je het huidige kijk-aanbod binnen je landsgrenzen beu bent - met enkele klikken in je VPN-applicatie, pas je jouw locatie aan. Kortom: toegang tot series of films die nog uit moeten komen in Nederland (of nog steeds in het aanbod ontbreken)? Check. De VPN draait automatisch en onvermoeid op de achtergrond door. Het enige wat je hoeft te doen is aanklikken in welk land jij ‘zogenaamd’ bent.

Een VPN-verbinding: geld besparen met vinden van beste deal

Maar ook als je zoekt naar de beste vliegtickets voor jouw verdiende droomvakantie. Je komt de volgende dag terug en ziet dat de prijzen erg snel stijgen. Toeval? Niet bepaald. Er wordt grof geld verdiend aan de cookies die jij stelselmatig achterlaat. Je wordt ermee herkend als terugkerende bezoeker, één die iets bereider is geld uit te geven.
En het gaat zelfs verder. Want als jij via een ander (minder welvarend) land, een hotel of een vlucht wil boeken, dan zal het prijskaartje conform zijn aan het land waaruit de reservering of boeking gemaakt wordt. Een hotel dat je vanuit Nederland in Italië boekt is daardoor duurder voor jou dan voor een Italiaan… Niets meer van deze onzin met een VPN-verbinding. Zo heb je altijd de beste prijs voor een dienst of product - waar dan ook ter wereld.