Voetballer Nathan Rutjes als deelnemer Wie Is De Mol 2020

Article
dinsdag, 21 januari 2020 om 14:00
wie is de mol 2020f1579440671
Nathan Rutjes ken je voornamelijk omdat hij wel een balletje kan trappen. De ex-voetballer wil nu wel eens iets nieuws proberen. Voor het populaire televisieprogramma Wie Is De Mol 2020 reisde hij samen met negen andere kandidaten af naar China. Maar wat heeft hij daar te zoeken? In dit artikel bekijken we wie voetballer Nathan Rutjes ook alweer is.

Een balletje trappen

De voormalig middenvelder heeft nu de tijd van zijn leven. De voetballer heeft naam weten te maken als profvoetballer, maar heeft er nu voor gekozen om de bal te laten rusten. Al snel werd hij gescout om bij Sparta Rotterdam te spelen. Zijn jeugddroom om profvoetballer te worden kwam uit en hij heeft dit nog best een lange tijd volgehouden. Tussen 2005 en 2014 speelde hij bij twee betaalde voetbalclubs: Sparta en MVV. Daarna maakte hij de overstap naar Roda JC.
In 2018 besloot Rutjes dat het tijd werd om te stoppen als profvoetballer. Zijn leven ging hij op andere dingen richten. Hij kon niet stoppen met voetballen, dus speelde hij nog wel bij amateurvereniging Groene Ster. Ook ging hij de jeugd trainen bij Sparta Rotterdam.

Passie: pupillen trainen

Nathan Rutjes mag dan niet meer zelf op de voorgrond treden als voetballer, hij heeft nooit helemaal afstand kunnen nemen van het grasveld. Al vanaf zijn dertiende jaar was hij een trainer en dat zet hij nog steeds door. Op zijn website geeft Nathan Rutjes zelf al aan hoeveel passie hij stopt in het geven van een heleboel verschillende trainingen. Sowieso wilde Nathan ooit leraar worden, dus al zijn ervaring als trainer van voetbalpupillen sluit daar naadloos bij aan.
Voetbal is nog altijd een deel van zijn leven doordat hij ambassadeur voor de KNVB pupillen voetbal is. Zo kreeg hij een eigen rubriek, 'Nathan Helpt' waarin hij jonge spelers helpt om beter te voetballen. Nathan Rutjes is in de antwoorden gewapend met een heleboel antwoorden op vragen die pupillen kunnen hebben. Bijvoorbeeld hoe ze hun kop erbij houden bij een tegendoelpunt.

Voetballer Nathan Rutjes als rasoptimist

Nathan lijkt het niet erg te vinden om in het openbaar te spreken. Dat blijkt al wel door zijn video's bij de KNVB, maar ook doordat hij veel in de media verscheen. Rutjes die ooit leraar wilde worden, stak leraren nog een hart onder de riem in RTL Late Night toen deze gingen staken. 'We konden een uurtje langer aan de ontbijttafel zitten.' Nathan probeert bij RTL Late Night al het nieuws zo een draai te geven dat iets negatiefs plots op een vrij leuke en positieve manier kan worden verteld.
Nathan lijkt op veel gebieden dan dan ook een echte rasoptimist. Hij weet mensen aan het lachen te maken, al zien anderen het soms dan wel een beetje als een circusact. Tijdens interviews na afloop van voetbalwedstrijden was dit ook al wel te zien. Dan probeerde hij een tegenslag ook leuker te maken voor hemzelf en kijkers. Hetzelfde doet hij bij zijn oude video reeks 'Nathan Helpt'.

Wie Is De Mol 2020 Deelnemer

In de 20e editie van Wie Is De Mol, besluit Nathan dat het eens tijd is om iets anders te doen. Hij neemt deel aan Wie Is De Mol. Zijn deelname is bekendgemaakt tijdens de NPO Radio 2 uitzending door Gijs Staverman. Zijn positiviteit kan hem sowieso helpen om ver te komen. Stel dat hij mol is, dan zou hij dat met gemak allemaal kunnen weglachen. Als hij geen mol is, dan zou hij waarschijnlijk tot het uiterste gaan. Nathan lijkt niet iemand die heel snel opgeeft, iets wat leuk uit kan pakken op tv!